Haberler

Ak Partili Azmi Ekinci: "Şeytan Taşlamaktan Tavaf Etmeye Zaman Bulamıyoruz"

AK Parti Milletvekili Adayı Azmi Ekinci, Türkiye’nin gelişmesini istemeyen bazı güçlerin bir takım hareketler ve provokasyonlara karıştıklarını belirterek, “Bizim IMF’ye borçlarımızı ödediğimiz günden itibaren, bu tarz provokasyonlardan neredeyse başımızı kaldıramaz bir hale gelmiş olduk. Şeytan taşlamaktan tavaf etmeye zaman bulamıyoruz.

AK Parti Milletvekili Adayı Azmi Ekinci, Türkiye'nin gelişmesini istemeyen bazı güçlerin bir takım hareketler ve provokasyonlara karıştıklarını belirterek, "Bizim IMF'ye borçlarımızı ödediğimiz günden itibaren, bu tarz provokasyonlardan neredeyse başımızı kaldıramaz bir hale gelmiş olduk. Şeytan taşlamaktan tavaf etmeye zaman bulamıyoruz. Öyle bir noktaya geldik" dedi.

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Azmi Ekinci, Ataşehir Barbaros Mahallesi'nde kanaat önderleri ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Ekinci, "7 Haziran sonrası gerek siyasi istikrar, gerek ekonomik istikrar alanında gelişen olaylara hepimiz şahidiz. ve en önemlisi de huzur ortamının ortadan kalkmasına hepimiz şahidiz. Türkiye'nin zayıf kaldığı bir anda, hem içeriden hem dışarıdan Türkiye'nin ayağa kalkmasını istemeyen güçlerin, işbirliği halinde Türkiye aleyhine nasıl seslerini yükselttiklerini, bir takım hareketlere giriştiklerini, provokasyonlar yaptıklarını görüyoruz. Bu 2013 Mayıs ayından itibaren, yani bizim IMF'ye borçlarımızı ödediğimiz günden itibaren, bu tarz olaylar, bu tarz provokasyonlardan neredeyse başımızı kaldıramaz bir hale gelmiş olduk. Şeytan taşlamaktan tavaf etmeye zaman bulamıyoruz. Öyle bir noktaya geldik" şeklinde konuştu.

Yapılan bu engellemelerin bedelini Türkiye'nin ödediğini vurgulayan Ekinci, "Ama bunun bedelini şu 2-3 sene içerisinde gerek ekonomik olarak, gerek huzur olarak ödedik. 7 Haziran'da da biz parti olarak bunun bedelini ödedik. Bedelini ödemiş olarak şimdi eksiğimizi, gediğimizi tamamlayıp, inşallah 1 Kasım'da yeniden Türkiye'yi şaha kaldıracak bir kadro ile, yeniden kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ekonomik istikrarımızı sağlama anlamında, milli gelirimizi 10 bin dolardan 25 bin dolarlara götürecek bir istikamette, eğitim, ulaşım, sağlık alanındaki hizmetlerimizdeki değişim ve dönüşümlerle, insan hakları, demokratikleşme ve ileri demokrasi yolundaki medeniyet hareketimiz İnşallah 1 Kasım'dan sonra milletimiz bize bir yetki verecektir. Milletimizin bu yetkiyi vereceğinden eminim ve şüphem yok" ifadelerini kullandı.

Güçlü bir iktidarın önemine de dikkat çeken Ekinci, "Ama önemli olan bizim güçlü bir şekilde bu yetkiyi almamız. Çünkü zayıfladığımız anda başımıza üşüşen leş kargalarını biliyoruz. Dolayısı ile bunlara yem olmama adına güçlü bir şekilde lider olmamız gerekir. Anayasayı tek başına değiştirebilecek bir güçte gelmemiz lazım. 1982 Anayasasını değiştirip, Türkiye'nin önünü açacak, Yeni Türkiye'yi inşa edecek, Eski Türkiye'nin de kalıntılarını ortadan kaldıracak bir güç ve destekle iktidara gelmemiz lazım" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Azmi Ekinci Ak Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title