Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (3) "Ülkenin her yerinde gençler 'Türk, Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir' diye haykırıyorsa, Diyarbakır'da da İzmir'de de Edirne'de de aynı şekilde haykırıyorsa bunu sağlayan AK Parti kadrolarıdır" "Bu topraklarda kimse eşrefi mahlukat olan insanın özgürlük alanına bundan sonra şu veya bu otorite, şu veya bu ideoloji adına müdahil olamayacak, baskı yapamayacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ülkenin her yerinde gençler 'Türk, Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir' diye haykırıyorsa, Diyarbakır'da da İzmir'de de Edirne'de de aynı şekilde haykırıyorsa bunu sağlayan AK Parti kadrolarıdır" dedi.

Davutoğlu, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, 6-7 Ekim provokasyonlarından sonra tekrar bütün bir çözüm sürecini masaya yatırdıklarını, sabırla, kararlılıkla kamu düzeninden hiçbir fedakarlık etmeden çözüm sürecini ileri aşamalara getirme yönünde büyük bir çaba sarfettiklerini söyledi.

Bugün öğleden sonra çözüm yasası çerçevesinde oluşturdukları çözüm süreci mekanizmasını toplayacaklarını ifade eden Davutoğlu, "İnşallah önümüzdeki günlerde çözüm sürecinde çok daha ileri adımların, güzel gelişmelerin olduğuna hepiniz şahitlik edeceksiniz" dedi.

Bunun için çalıştıklarını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biz Diyarbakır'da, İzmir'de konuşurken, Konya'da, Edirne'de ya da Van'da konuşurken aynı dili konuşuyoruz. Birlik siyasetinin matematiksel göstergesi, istatistiksel göstergesi de partilerin Türkiye'deki mevcudiyetinde ortaya çıkar. AK Parti 81 vilayetin 78'inde milletvekili sahibidir. CHP'nin 33 ilde, MHP'nin 47 ilde milletvekili yok. Dolayısıyla bir birlik iddiasında bulunma hakları da yok. CHP 16, MHP 23 ilde barajı aşamıyor. MHP'nin, CHP'nin doğuda, Güneydoğu Anadolu'daki oy ortalamaları yüzde 5'i geçemiyor. Dolayısıyla onlar birliğin değil, parçalanmış siyasetin aktörleri. Şu veya buralarda varlar, bir kısmı kıyılarda, bir kısmı daha içerilerde, bir kısmı doğuda ama Türkiye'nin her yerinde olan, Türkiye'nin her köşesindeki her vilayetindeki vatandaşıyla kucaklaşabilen, her yerde aynı coşkuyla, aynı kararlılıkla kongreler yapabilen yegane parti AK Parti'dir ve yegane parti AK Parti olacaktır. Ülkenin her yerinde gençler 'Türk, Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir' diye haykırıyorsa, Diyarbakır'da da, İzmir'de de, Edirne'de de aynı şekilde haykırıyorsa bunu sağlayan AK Parti kadrolarıdır.  Anadolu'da her köşedeki bu güzel şiar Meclisimize de yansımış oluyor. Bir kez daha söylüyoruz Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir."

"Yeni Türkiye kardeşliğin Türkiyesi olacak"

Milleti parçalanmaz, ayrılmaz bir bütün, onurlu vatandaşlardan oluşmuş ve tarağın dişleri gibi birbiriyle eşit, birbiriyle kardeş bir topluluk olarak gördüklerini söyleyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Yine bu çerçevede de Sünni, Alevi ayrımı benzeri ayrılıklar üzerinden tahrik yapanlara özellikle de seçim yaklaşırken Alevi vatandaşlarımız üzerinden siyasi provokasyon yapmak isteyenlere buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum, milleti bölen, parçalayan yaklaşımlarla siyaset yapılamaz. Bütün vatandaşlarımızın ki Alevi vatandaşlarımızla 5 sene öncesinden çalıştaylarda beraber olduk, birçok çalışmalar yapıldı. AK Parti döneminde Alevi vatandaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgilenildi, birçok adımlar atıldı. Alevi klasikleri tercüme edildi, Alevi araştırma merkezleri kuruldu, Nevşehir'de Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde, Çorum'da, Tunceli'de, Gazi Üniversitesi'nde... Birçok konuda çok sağlam adımlar atıldı, atılmaya devam edilecek. Biz hiç kimsenin inancı, düşüncesi, örfü, mezhebi, etnisitesi, etnik yapısı dolayısıyla ayrıştırılmadığı yepyeni bir Türkiye'ye doğru yürüyoruz. Bu yeni Türkiye kardeşliğin, eşit vatandaşlığın, özgürlüğün Türkiyesi olacak."

-Özgürlük prensibi

Davutoğlu, ikinci prensipleri olan özgürlüğe de değinerek, bunun cumhuriyetin demokrasiyle taçlanmasının prensibi olduğunu ifade etti.

AK Parti'nin son 12.5 yıl içerisinde özgürlükler konusunda cumhuriyet tarihinin bütün on yıllarından çok daha derin izler bırakacak hamleler yaptığını vurgulayan Davutoğlu, olağanüstü hali, başörtü yasağını, katsayı zulmünü, hapishanelerde anadilde konuşma yasağı gibi bir zilleti kaldırdıklarını, her dilde propaganda imkanını getirdiklerini, gayrimüslimlerin hakları konusunda devrim mahiyetinde adımlar attıklarını söyledi.

Bu 12, 13 yıllık dönemin Türkiye'nin özgürlükler alanında attığı dev adımların dönemi olarak hatırlanacağını belirten Davutoğlu, bu adımlara devam etmeye kararlı olduklarının altını çizdi. Davutoğlu, "Bizim meselemiz özgürlükçü, hiçbir kısıtlamaya hiçbir kayda tabi olmayan sivil ve katılımcı bir anayasayı inşallah önümüzdeki dönemde yazmak olacaktır. 7 Haziran seçimleriyle böyle bir anayasanın ayak izlerini de kilometre taşlarını da dokumuş olacağız inşallah" diye konuştu.

Özgürlükler sözkonusu olduğunda hiçbir şekilde taviz vermelerinin, özgürlükleri ihmal ve gözardı eden bir yaklaşıma tahammül etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Davutoğlu, özgürlüğün insan onurunun en temel ilkesi olduğunu kaydetti.

İnsan olmanın özgür iradeyle hareket edebilmekle mümkün olacağına işaret eden Davutoğlu, "Diğer canlılarda olmayan en temel vasıf insanoğlunun özgür iradeyle hareket edebilmesidir. Eşrefi mahlukat olması da buradandır. Bu topraklarda kimse eşrefi mahlukat olan insanın özgürlük alanına bundan sonra şu veya bu otorite, şu veya bu ideoloji adına müdahil olamayacak, baskı yapamayacak. Tek parti zihniyetinin dayandığı yasaklayıcı, kısıtlayıcı bütün yaklaşımlar ayaklarımızın altındadır, ayaklarımızın altında olacaktır" dedi.

"CHP ile HDP zihniyeti aynı anlayışı yansıtır"

Davutoğlu, HDP'nin Diyarbakır'da  Anadolu'nun birçok yerinde yaşanan, hala yaşanmakta olan bir kültürün parçası olarak mesture hanımları, çarşaflı hanımları tahkir eden bir müsamere gösterdiğini ve bunu bir özgürlük gibi yansıtmaya çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Hep deriz ya hep dedim ya bu kürsüden de dedim. CHP Türk Baası'dır, HDP Kürt Baası'dır. Aynı ideolojinin çift yansıması. Eskiden olurdu bizim çocukluğumuzda neredeyse Anadolu insanına Sütçü İmam'ın uğrunda şehit olduğu o örtüyü tahkir eden müsamereleri CHP zihniyeti okullarda sergilerdi, tiyatrolarda sergilerdi bunu da çağdaşlık zannederdi. Şimdi de HDP aynısını yapıyor.

Onların savaşı otoriteyle veya herhangi bir yanlışlıkla değil, onların savaşı bizim milletimizin değerleriyle. Aziz Kürt vatandaşlarımızın bunun farkında olduğunu biliyorum. Türkiye'nin şu veya bu köşesindeki milli değerlere, örfi uygulamalara savaş açan CHP zihniyeti ile HDP zihniyeti aynı anlayışı yansıtır. Onlar ne derse desin biz bu ülkede mutlak anlamda kıyafet özgürlüğünü, mutlak anlamda düşünce özgürlüğünü, mutlak anlamda fikir özgürlüğünü, basın yayın özgürlüğünü, seçme  ve seçilme özgürlüğünü koruduk, korumaya devam edeceğiz."

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Diyarbakır Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
title