Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (4) "77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her birine samimiyetle sesleniyorum; biz ayrıştırıcı olmadık, olmayacağız, biz nefretin dilini, kutuplaşmanın dilini asla kullanmadık.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her birine samimiyetle sesleniyorum; biz ayrıştırıcı olmadık, olmayacağız, biz nefretin dilini, kutuplaşmanın dilini asla kullanmadık. Bundan sonra da kullanmayacağız. Türkiye'yi bir olarak, beraber olarak kucaklamaya devam edeceğiz. Demokrasiyi, özgürlükleri, milli iradeyi, siyaseti en güçlü şekilde savunacak, Türkiye'yi ve kardeşliği daha da büyüteceğiz" dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ilçe bazında en yüksek oyu yüzde 83 ile Trabzon'un Hayrat ilçesinde aldıklarını, Rize'nin Güneysu ilçesinin ise yüzde 81 ile ikinci sırada yer aldığını belirterek, yüksek oy aldıkları diğer ilçeleri aktardı ve tebrik etti.

2009 yerel seçimlerine oranla AK Parti'nin oylarının sadece 7 ilde küçük düşüşler kaydettiğini, geriye kalan 74 ilin tamamında AK Parti'nin oylarının arttığını ifade eden Erdoğan, "AK Parti'nin oyları hiçbir ilde yüzde 10'nun altına düşmemiştir. Sadece bir ilde Tunceli'de yüzde 20'nin altında olmuştur. Buna karşılık CHP 26 ilde yüzde 5'in altında kalmıştır. Nasıl? Hal ortada. MHP 16 ilde yüzde 5'in altında kalmıştır. Konuşuyor bugün; 'milleti kucaklayan...' Yav siz milleti nasıl kucaklıyorsunuz ki bu durumdasınız. Neyi gösteriyor? Demek ki siz milletle kucaklaşamadınız. Zaten el öptürmekten yanına kimse yaklaşamıyor ki" diye konuştu.

Erdoğan, BDP'nin 62 ilde yüzde 5'in altında kaldığını vurgularak, AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren girdiği sekizinci seçimde de bir Türkiye partisi olduğunu, milletin partisi olduğunu ve Türkiye'yi bir bütün olarak kucakladığını tekrar gösterdiğini söyledi.

Türkiye haritası bakıldığında CHP, MHP ve BDP belli bölgelerde kısmi varlık gösterirken, AK Parti'nin 7 coğrafi bölgede, kuzey, güney, doğu ve batıda varlık gösteren tek parti olduğuna dikkati çeken Erdoğan, rakamlarla, oranlarla, kıyaslarla konuştuklarını kaydetti.

Erdoğan, CHP'nin seçimin üzerinden 10 gün geçmiş olmasına rağmen çıkıp seçimlerin değerlendirmesini yapmadığını, milletin önünde hesap vermediğini ifade etti. Erdoğan, "10 gündür CHP'nin MHP ile Ankara adayı tahrik edici açıklamalar yaparak, insanları sokağa dökerek, hezimeti gölgelemeye çalışıyor. Eski alışkanlıklar var ya onlar devam ediyor. Yenilgiyi hazmetmek gerekir, başarısızlığı kabullenmek gerekir. Çok bağırmakla, 'hile var' diye iftira atmakla, yalan söylemekle seçim kazanılmaz. Hele hele Pensilvanya'nın medyasına, ajanslarına sırtını dayayıp, insanları sokağa dökmekle seçim hiç kazanılmaz. Herkes dürüst olacak, sonuçları kabullenecek, milletin takdiri karşısında boyun eğecek. 'Ankara hile var' dediler, itiraz ettiler. Bazı sandıklar yeniden sayıldı. AK Parti'nin oyları daha da arttı. Kimin hile yaptığı ortada. Seçim öncesindeki ahlak dışı kampanyayı seçim sonrasına da taşımak hiç kimseye fayda sağlamaz" dedi.

Parti olarak seçim sonuçları üzerinde ayrıntılı analizler yapmaya devam edeceklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Başarısız olduğumuz birimlerde kendimizi sorguya çekecek, nerede hata yaptığımızı göreceğiz. Başarılı olduğumuz illerde bundan sonra oy oranlarımızı daha da artırmak için neler gerektiğini oturup değerlendireceğiz. Belediye başkanlarımızın seçildikleri  büyükşehir, il, ilçe ve beldelerde başarılı olmaları için vaatlerini yerine getirmeleri için her aşamada takipçi olacağız. Genelde olduğu kadar yerel de her seçimde kendimize ait rekoru aşıyor, daha çok insanımızı kucaklıyor, daha çok vatandaşımıza yerel de hizmet  taşıyoruz. Meydanlarda bizim dışımızdaki partiler ne ortaya proje koydular, ne bir planlama. Sadece takiyye, iftira, iftira yaptılar. Ama biz projelerle konuştuk, yaptıklarımızla konuştuk, yapacaklarımızla konuştuk. Aramızdaki fark bu. Bu artış grafiğini de inşallah  hep muhafaza edeceğiz. Şimdi hemen, süratle kesin neticeler açıklanır açıklanmaz yapacağımız iş şu, deneyimli büyükşehir belediye başkanlıklarımız ki 10 büyükşehir belediyesi biz de vardı biliyorsunuz, bu 10 büyükşehir belediyesini merkez almak suretiyle yeni büyükşehir belediyelerimiz ve diğer il, ilçe, belde belediyelerimiz, bu belediyelerimizde yeni bir eğitime inşallah onları alacağız. Bu yeni seçilen belediyelerimiz orada 2 günlük, 3 günlük bu tür eğitimlerle inşallah yeni sürece hızla girecekler. Bu adımları da bu şekilde atacağız."

"30 Mart'ta büyük Türkiye kazanmıştır, yeni Türkiye kazanmıştır"

Erdoğan, 2019 yerel seçimlerinin yüzde 45.5'in üzerine çıktıkları, daha çok birimde zafer kazanacakları ve daha çok belediyede göreve gelecekleri bir yıl olması temennisinde bulunarak, şunları söyledi:

"Onun için 2019'a çok farklı hazırlanmamız gerekiyor. Bazıları oturdukları yerden hiçbir şey yapmadan, hiçbir proje üretmeden başarısız olmamızı, yıpranmamızı beklerken biz her seçimde inşallah oylarımızı artırarak, ilerlemeyi sürdüreceğiz. 12 yıl boyunca kibre, gurura, rehavete asla prim vermedik. Şımarmadan, rehavete kapılmadan, ilkelerimizden asla taviz vermeden, çizgimizi bozmadan bu kutlu yolda yürümeye, bu kutlu emaneti taşımaya devam edeceğiz. 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her birine samimiyetle sesleniyorum; biz ayrıştırıcı olmadık, olmayacağız, biz nefretin dilini, kutuplaşmanın dilini asla kullanmadık. Bundan sonra da kullanmayacağız. Türkiye'yi bir olarak, beraber olarak kucaklamaya devam edeceğiz. Demokrasiyi, özgürlükleri, milli iradeyi, siyaseti en güçlü şekilde savunacak, Türkiye'yi ve kardeşliği daha da büyüteceğiz. Hiç kimse ama hiç kimse umutsuz olmasın, hiç kimse hüzün içinde, yeis içinde olmasın. 30 Mart'ta kazanan Türkiye olmuştur, kazanan 77 milyon olmuştur. 30 Mart'ta ihanet gereken cevabı almıştır, ahlak dışı siyaset kaybetmiştir. İftira ve  çamur siyaseti yenilmiştir. 30 Mart'ta büyük Türkiye kazanmıştır, yeni Türkiye kazanmıştır. İstiklal ve istikbal mücadelesi sarsılmaz bir zafer elde etmiştir."

Başbakan Erdoğan, yapılan tüm saldırılara rağmen Türkiye ekonomisinin sarsılmaz şekilde yoluna devam ettiğini vurgulayarak, "Bakıyorsunuz MHP'nin Genel Başkanı çıkmış 'seçim kampanyası esnasında, öncesinde' diyor. İşçi ne yapıyor, emekli ne yapıyor, memur ne yapıyor, sanayide durum nedir, şudur budur vs. Bunlarla hala bizi eleştirmeye kalkıyor. Açıklanan rakamlardan bihaber, Türkiye'nin büyüme hızından bihaber, üretimdeki artışlardan bihaber. Bu insanlar Türkiye'de ekonomi ne oluyor, nereye gidiyor, haberleri dahi yok" dedi.

Erdoğan, Türkiye ekonomisinin 2013'ün tamamında yüzde 4 büyüme kaydettiğini anımsatarak, milli gelirin  820 milyar dolara ulaştığını ve bunun bir rekor olduğunu söyledi. Erdoğan, "Adamlar bunu dahi görmüyor. Muhalefetin ve paralel yapının tüm tahrip çalışmalarına rağmen dış politikada kararlı duruşumuz, barışcıl tavrımız sarsılmadı. Birileri Türkiye'nin özellikle AB nezdinde imajını yaralamak için çok gayret gösterdi. Hala da gösteriyor. AB'nin 30 Mart seçimleri öncesi demokrasiye yapılan ahlak dışı saldırıları göreceğine, bunlara prim vermeyeceğine ben de inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Özgürlükleri kısıtlamak gibi bir yaklaşımın içinde olmadık"

Twitter, Youtube, Facebook gibi uluslararası şirketlerin son derece kuralsız biçimde Türkiye'ye yönelik saldırılarda araç olarak kullanıldığını da herkesin gördüğünü ve izlediğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Özgürlükleri kısıtlamak gibi bir yaklaşımın içinde olmadık, olmayız. Okullarda hedefimiz şu anda 10 milyonu aşkın Ipad dağıtımı yapacağız. Bütün bunları niye yapıyoruz? Buna karşı olan bir iktidar bunları yapar mı? Biz bunu yapıyoruz. Ancak hiç kimsenin özgürlük maskesi altında ırkçılık, ayrımcılık yapmasına, nefret söylemini yaymasına, hakaret etmesine de kusura bakmasınlar göz yummayız. Türkiye'nin ulusal güvenliğini ilgilendiren çok önemli konularda bile bu şirketlerin sorumsuzca hareket ettiklerini eminim ki herkes gördü. Bu şirketler ülkelerin anayasasına, yasalarına, kurallarına uydukları gibi Türkiye'nin de kurallarına uymak zorundadır. Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ile nasıl işbirliği yapıyorlarsa bizimle de işbirliği yapacaklar. Gelecekler burada vergilerini ödeyecekler, gelecekler burada anayasa, yasalara, kişilik haklarına saygı gösterecekler. Birileri çıkıp, bu uluslararası şirketlerin çıkarını, milli çıkarlarımızın üzerinde görebilir. Türkiye'nin en acil hukuki sorunlarını gündemlerine almayanlar, uluslararası şirketlerin sorunları hakkında alelacele kararlar verebilir. Biz Türkiye'yi, Türkiye'nin çıkarlarına, bu milletimizin çıkarlarını, milli güvenliğimizi, kişilik haklarını ve mahremiyeti savunmaya devam edeceğiz. Özellikle 30 Mart'ın ardından Türkiye'yi yeniden sanal tartışmaların içine çekmek isteyenlere karşı son derece dikkatli  olunmasını da vatandaşlarımdan rica ediyorum.

Bakın bireysel başvuruyu getiren iktidar biziz. Adı üzerinde bireysel başvuru. Ama eğer siz kalkar, bireysel başvuru değil de bütüncül bir anlam taşıyan, bütüncül bir yasa veya bir orada uygulamayı getirme kararını alacak olursanız, tarih sizi affetmez. Siz bununla sadece uluslararası ticari şirketlere hizmet etmiş olursunuz. Adeta Twitter'a hizmet etmiş olursunuz, Youtube hizmet etmiş olursunuz, Facebook'a hizmet etmiş olursunuz. Bu yaklaşım yanlış bir  yaklaşım, bu aceleci yaklaşım, yanlış  bir yaklaşım. Adı üzerinde bireysel başvuru. Bu kararı siz bir kişi için verebilirsiniz, bir başka müracaat eden için verebilirsiniz. Ama üçüncül anlamda, bütünü kapsayacak şekilde böyle bir kararı veremezsiniz. Bütün yargı kurumlarını yok farzederek böyle bir kararı veremezsiniz. Bize düşen neydi? Verilen bu karara uymaktı, biz uyduk. Azerbaycan'a giderken de söyledim, 'ama saygı duymak zorunda değilim' ve saygı duymuyorum. Yasa başkadır, hukuk başkadır; hakla, hukukla yasayı lütfen birbirine karıştırmayalım. Biz burada sadece bu yasaya uyuyoruz. Ama burada hukuk ve hak tecelli etmemiştir. Onun da tecelli edeceği gün temenni ederim ki yakındır. Çünkü bu kararın düzeltilmesi lazım."

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, yüzsüzlük ve pişkinlik içinde, yeniden gerilim üretmek isteyenlere, biz ayrıca böyle bir fırsatı tanımayacağız. Türkiye inşallah tarihinde ilk kez, halkın oylarıyla bir Cumhurbaşkanı seçecek. Ana muhalefetin genel müdürüne bak ya, söylediği lafa bak: 'Biz sivil Cumhurbaşkanı istiyoruz' diyor. Sivil Cumhurbaşkanı. Şu anda siyasi partilerin, milletvekillerinin teklifi ile Cumhurbaşkanı adaylığı olunabiliniyor mu yeni yasaya göre. Olunabiliniyor. Bu iş bitmiştir. Bunun kim olacağı noktasındaki kararı sen veremezsin. Sen kendi adayını belirlersin, eğer aday olacaksan seni aday yaparlar. Eğer yavru muhalefetin başındaki aday olacaksa o aday olur. Çıkarsınız meydana, millet de kimi takdir ederse onu seçer.

Yavru muhalefetin başındaki zat, garip garip şeyler söylüyor. 'İşte iki kişi kendi arasında oturacakmış, konuşacakmış, şöyle olacakmış. böyle olacakmış.' Olabilir, bundan daha tabi daha, doğal ne var? Benim Cumhurbaşkanımla konuşmak suretiyle bu konuyu istişare etmemden daha doğal, daha tabi ne olabilir? Bundan niye rahatsız oluyorsun? Nihayetinde kararı verecek olan millet. Millet nasıl karar verirse, herkes ona uymak zorundadır, sen de uyacaksın. Yeri geldi Cumhurbaşkanının davetlerine katılmadınız, yeri geldi davete katılmadığınız halde sonra katıldınız. Peki... Akif'in güzel beyitleri var bununla ilgili, ama şimdi söylemek işime gelmiyor."

Başbakan Erdoğan, "İnşallah bu sürecin birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde, dürüst bir rekabet içinde geçmesi için biz yapıcı olmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar hep 'Türkiye kazansın' dedik, bundan sonra da Türkiye kazansın diye gayret edeceğiz. Seçim sürecinde 'millet eğilmez Türkiye yenilmez' demiştik. Millet eğilmedi, Türkiye yenilmedi. İnşallah bundan sonra da bu millet eğilmeyecek, Türkiye yenilmeyecek. Bir kez daha aziz milletime şükranlarımı ifade ediyorum, teşkilatımızı bir kez daha kutluyorum. Siz değerli milletvekillerimize de tekrar teşekkür ediyorum, hepinizi tebrik ediyorum. Meclis çalışmalarında artık yoğun bir süreç başlıyor. Şurada 2.5-3 aylık Meclis çalışması sürecimiz olacak. İnşallah bu çalışmalarda, yoğun bir gayretle beraber Meclisimizin bu dönemini tamamlayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Ak Parti Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title