Haberler

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması

"12 yılda Ordu'nun her alanda birikmiş hayallerinin gerçekleşmesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sağladı" "Sultan Abdülhamid 1870 yılında Ordu'nun Sivas'a yol ile bağlanması için proje hazırlattı ancak gerçekleştiremedi.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, 12 yılda yapılan yatırımların, Ordu'nun makus talihini tersine çevirdiğini belirterek, "12 yılda Ordu'nun her alanda birikmiş hayallerinin gerçekleşmesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sağladı" açıklamasını yaptı.

Şener, yazılı açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı seçim kampanyası kapsamında yarın Ordu'da olacağını, düzenlenecek mitingde halka sesleneceğini ardından ise iftar programına katılacağını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu'yu ve insanını çok sevdiğini bundan dolayı da kentte 13'ncü kez geleceğini ifade eden Şener, Ordu'ya ulaştırma, haberleşme, eğitim, sağlık, adalet, spor, üniversite gibi birçok alanda 8 milyar liranın üzerinde yatırım ve desteğin 12 yılda gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Şener, "Sultan Abdülhamid'in rüyası Dereyolu 140, Adnan Menderes döneminden kalan sahil yolu 60, Ordu-Giresun Havaalanı 50, Ordu Çevre Yolu 20, Ünye Çevre Yolu 30, Üniversite 20, Topçam Barajı 30, Kültür ve Kongre Merkezi ise 15 yıl Ordu'da tartışıldı. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle tüm tartışmalar bitirilerek bütün bu projeler hayata geçirildi" değerlendirmesini yaptı.

-"Abdülhahamid'in rüyası gerçekleşiyor"

Sultan 2. Abdülhamid'in rüyası olan Dereyolu projesinin daha da geliştirilerek Karadeniz-Akdeniz yoluna çevrildiğini hatırlatan Şener, Karadeniz'i İç Anadolu'ya, oradan da Akdeniz'e bağlayacak olan yolun çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Sultan Abdülhamid 1870 yılında Ordu'nun Sivas'a yol ile bağlanması için proje hazırlattığını ancak gerçekleştiremediğini ifade eden Şener, "Abdülhamid'in rüyasını daha da öteye götürerek Akdeniz'e Hatay'a kadar yol yaparak gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. 600 kilometrelik projenin en önemli ayağı olan Ordu'dan Topçam'a olan 88 kilometrelik güzergahta çalışmalar sürüyor. 22 adet tünelle dağlar delinerek yol açılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

-"Karadeniz sahil yolu açıldı"

Bir türlü bitirilemeyen Karadeniz sahil yolunun da bitirildiğini anımsatan Şener, şunları kaydetti:

"1960 yılında planlanan ancak 1987 yılında temeli atılıp beklemeye alınan yolun çalışmalarına yeniden 1997 yılında başlandı. 2002 yılına kadar 542 kilometrelik yolun sadece 226 kilometrelik kısmı yapılabildi. AK Parti iktidarının ardından Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 4 yıl gibi kısa sürede yolun en önemli ayakları olan, Türkiye'nin en uzun tüneli Ordu Nefise Akçelik'in içinde bulunduğu tüneller açılarak toplam 316 kilometre yol imalatıyla 2007 yılında halkımızın hizmetine açıldı. Ordulu ve Karadenizlinin yol çilesi bitti."

-"Ünye bitti Ordu çevre yolu sürüyor, Fatsa planlanıyor"

Ordu'nun 3 merkezi olan Ordu, Fatsa ve Ünye için çevre yolu çalışmasının yapıldığını söyleyen Şener, 1994'te uğruna eylemler yapılan ve yollar kapatılan Ordu çevre yolunun ise 15 Temmuz 2012'de temeli atılarak yapımına başlandığını ifade etti.

Şener, 600 milyon liraya mal olacak 19 kilometre uzunluğundaki Ordu çevre yolu çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü bildirerek, şöyle devam etti:

"2 bin 19 metrelik Öceli tünel açılırken, 3 bin 310 metrelik Boztepe ve bin 180 metrelik Terzili tünellerinde, viyadüklerde çalışmalar sürüyor. 40 dakikalık yol 10 dakikaya inecek ve 26 milyon lira yıllık tasarruf sağlayacak. 320 milyon liraya mal olan Ünye'nin 30 yıllık rüyası olan çevre yolu hizmete girdi. 14 kilometre uzunluğundaki Ünye çevre yolunun 5 bin 200 metresi tünellerden oluşuyor. 1 saatte sürücülerin geçtiği yol şuanda sadece 5 dakikada geçiliyor. Yapılan yollar hem konfor hem de tasarruf sağlıyor. Şimdi sıra Fatsa çevre yolunda. Proje çalışması süren Fatsa çevre yolunun ise yapımına başlanacak."

-"Avrupa'nın denize yapılan ilk havaalanı Ordu'da"

Ordu'nun 1964 yılından bu yana sürekli tartıştığı ve "hayal" diye gördüğü havaalanının Ordu'dan yükseldiğini belirten Şener, "1964 yılında yapılması düşünülen, 1997 yılına kadar sadece tartışılan aynı yılda ise devletten destek alamayıp vatandaşlardan toplanan paralar ile ancak temeli atılan Ordu-Giresun havaalanı 50 yıl sonra AK Parti hükümeti tarafından gerçekleştiriliyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın denize yapılan tek havaalanı ve dünyada ise 3'üncü havaalanı olan Ordu-Giresun Havaalanında sona yaklaşıldığını bildiren Şener, "138 kamyon günde bin 600 sefer yaparak 65 bin ton günlük döktü. 3 senede denize 29 milyon ton taş dökülerek 4 bin 550 metre uzunluğundaki pist çalışmaları tamamlandı. Şu anda üst yapı inşaatı sürüyor. Ordu'nun 50 yıllık hayali gerçek oluyor"  bilgilerine yer verdi.

-"Tarım ve hayvancılığa 1 milyar 300 milyon liradan fazla destek"

Fındık üreticisinin hükümetin koruması altına alındığını, artık üreticinin "fiyat ne olacak?" endişesi yaşamadığını ifade eden Şener, şunları kaydetti:

"Tarım ve hayvancılık için 12 yıllık dönemde 1 milyar 300 milyon liradan fazla destek sağlandı. 2002'de sadece 20 milyon lira tarımsal destek verilirken 2013'te bu rakam 278 milyon liraya yükseldi. 2002'de hayvancılığa 93 bin lira destek verilirken bu oran 105 kat artarak 2013'te 10 milyona yükseldi. Fındık üreticilerimiz için son 4 yıldır uygulanan strateji ile alan bazlı gelir desteği kapsamında 970 milyon lira destek ödemesi yapıldı. Bu destek ödemeleri sürecek. Üreticilerimizin işinin kolaylaşması için bugüne kadar hibeyle 17 bin 289 ekipman dağıtıldı."

Ordu Üniversitesi'nin 2006 yılında Ordu'ya kazandırıldığını belirten Şener, 2006'da kurulan üniversitede 10 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, tıp ve diş hekimliği fakültelerinin hizmet vermeye başladığını, kurulduğu yıl 5 bin 661 olan öğrenci sayısının ise 11 bin 929'a ulaştığını bildirdi.

Yıllardır bitmesi beklenen Topçam barajının ise elektrik üretimine başladığını bildiren Şener, "1978 yılında gündeme gelen ancak 1997 yılında temeli atılıp 2002 yılına kadar sadece yüzde 5'i yapılan Topçam barajı tamamlanarak elektrik üretimine başladı. Topçam yılda 199 milyon kilovat saatlik bir enerji üretilecek. Ayrıca Ordu ve Ünye içme suyu projeleri ile de 2050 yılına kadar Ordu'nun içme suyu sorunu çözülmüş olacak" değerlendirmesini yaptı.

-Her alanda yatırım

Kentin, AK Parti iktidarında her alanda yatırıma kavuştuğunu anlatan Şener, kente 2 kültür merkezi yapıldığını, Ordu ve Fatsa kültür merkezlerinin kullanıldığını anımsattı.

Ordu Kültür Merkezi'nin 1994'te projesinin çizilmesine rağmen yapılamadığını hatırlatan Şener, şöyle devam etti:

"Bu proje 2009'dan başlanarak 2010'da açılışı gerçekleşti. Çambaşı'na Karadeniz'in denize en yakın kayak tesisi yapılıyor. Yakında hizmete açılacak. Eski Pazar'a 116 dönüm üzerine yapılan botanik park, Karadeniz'de ilk olacak. Sağlık alanında Ordu ve ilçelerine yeni devlet hastaneleri yapılıyor. Kamu-özel ortaklığı ile 600 yataklı Ordu Şehir Hastanesi yapılacak. Gençlerimizin spor yapması için 12 yılda yapılan yatırımlar ile Ordu'da 2002'de 2 bin 806 olan lisanslı sporcu sayısı 2013 yılında 8 kattan fazla artarak 23 bin 767'ye ulaştı. 2002 yılına kadar Ordu'ya 50 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, 12 yılda 114 kilometre yapıldı. Kara yolu ağı ise 981 kilometreye ulaştı. Köydes ile 213 birimin su sorunu çözüldü. Ayrıca 900 kilometre asfalt yol yapıldı. 213 milyon ödenekle en çok ödenek tahsis edilen 4'üncü il oldu. Ordu 2007 yılında 101 kilometre boru döşenerek, dağlar aşılarak doğalgaza kavuştu. TOKİ tarafından 3 bin 653 konut yapıldı. Sosyal yardım programı çerçevesinde eşi vefat eden 5 bin 135 kadına maaş, yoksul 77 bin 307 vatandaşımıza sağlık güvencesi sağlandı. Çocuklarımızın okuması için ise şartlı eğitim yardımı çerçevesinde 26 bin 338 kişiye destek sağlandı. 26 bin 540 yaşlı ve engelli vatandaşımıza ise evde bakım maaşları bağlandı."

-"Hayaller Erdoğan ile gerçek oldu"

"12 yılda Ordu'nun her alanda birikmiş hayallerinin gerçekleşmesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sağladı" değerlendirmesinde bulunan Şener, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Yıllardır milletimiz yatırım, hizmet bekledi. Ancak sadece sözler verildi. Başbakanımız Erdoğan ise Ordu'ya ne söz verdiyse yerine getirdi. Hayallerde, rüyalarda olan devasa projeler gerçekleşti. Bu yatırımlar Başbakanımız Erdoğan'ın dik duruşu, siyasi ve ekonomik istikrarı sağlaması ile oldu. Gerçekleşen yatırımlara bakarak Başbakanımız Erdoğan'ın Ordu insanını ne kadar çok sevdiğini anlayabiliyoruz. Ordu'nun makus talihini tersine çeviren Başbakanımız Erdoğan'a ne kadar sahip çıkılsa azdır. 10 Ağustos'ta bu kadar çok yatırımı yapan Başbakanımıza sandıkta hep birlikte teşekkür edelim." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İhsan Şener Ak Parti Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title