Haberler

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Sait Açıklaması

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Rifat Sait, ülkede yaşatılmaya çalışılan teröre karşı devletin dimdik ayakta olduğunu belirtti.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Rifat Sait, ülkede yaşatılmaya çalışılan teröre karşı devletin dimdik ayakta olduğunu belirtti.

Sait, yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK verilerine göre turizm gelirlerinin yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16,5 azalarak 4 milyar 66 milyon 384 bin dolar olduğunu, turizmdeki kayıpların yerli üreticiyi, ulaşım sektörünü, hizmet sektörünü, dış ticaret açığını, milli geliri olumsuz etkilediğini ifade etti.

Ülkedeki terör hadiselerinin herkesi üzdüğünü ifade eden Sait, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Teröristler, kalleşçe yaptıkları eylemler ve patlatılan bombalarla, ülkede huzurun bozulmasının yanında Türkiye'nin dış dünyaya karşı güvensiz bir ülke olduğu imajını vermek istiyorlar. Bu konuda yapılan olumsuz haberler, Türkiye için olumsuz algılar oluşturabiliyor ve birilerinin işine geliyor. Gazete ve televizyonlardaki her olumsuz haber turizm için tehlike olabilir. Bu konuda değerli basınımıza çok kutsal bir görev düşmektedir. Basın da bizim bu ülke de. Ülkemizde yaşatılmaya çalışılan terör belasına karşı devletimiz dimdik ayaktadır. Devletin terörü bitirme konusundaki kararlı tutumu halkımızın tümünün isteğidir ve devletimizin kararlı tutumu halkımızı memnun etmektedir. İnşallah bu terör belasından en yakın zamanda kurtulacağız."

Sait, basın sektörü çalışanlarının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü de kutladı.

Kaynak: AA / Politika

AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title