Haberler

AK Parti Samsun Milletvekili Köktaş Açıklaması

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Ülke geleceğini önemli ölçüde etkileyecek bir referandum sürecinde milletin anayasa değişikliğine olan olumlu teveccühünü olumsuza çevirebilmek, insanımızın kafasında soru işaretleri oluşturabilmek ve süreci sabote edebilmek amacıyla...

Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Ülke geleceğini önemli ölçüde etkileyecek bir referandum sürecinde milletin anayasa değişikliğine olan olumlu teveccühünü olumsuza çevirebilmek, insanımızın kafasında soru işaretleri oluşturabilmek ve süreci sabote edebilmek amacıyla yazıldığını düşündüğümüz bu yazı, toplum nazarında itibar görmemiştir ve görmeyecektir." ifadesini kullandı.

Köktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Aydınlık gazetesinin 26 Mart 2017 tarihli nüshasında manşetten verilen yazıyı hazırlayan ve yayınlayanları şiddetle lanetleyerek kınadıklarını belirtti.

Gazetecinin haberi doğru kaynaktan almakla yükümlü olduğunu aktaran Köktaş, şunları kaydetti:

"Aydınlık gazetesinde yayınlanan 'Adil Öksüz'ü AKP'li Vekil Kaçırdı' başlıklı yazıda az önce saydığım bütün hukuk kurallarını, basın ilke ve kurallarını ihlal eden alçakça kaleme alınmış ve yine alçakça yayınlanmış bir yazıdır. Yazı içeriğinde bahsedilen olayların ve mekanların tamamı kurgu eseri olup bu yazıya dayanak gösterilen Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının 26.03.2017 gün ve 2017/2 sayılı basın bildirisi ile yalanlanmıştır. Esasen bu haberin kaynağının Samsun'da yürüttüğümüz FETÖ ve Samsunumuzu kalkındırma mücadelesinden rahatsızlık duyan yerel kaynaklar olduğunu düşünüyoruz. İl başkanı iken 2013 Haziran ayında Gezi olayları sonrası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkma adına Samsun'da çok önemli bir miting gerçekleştirirken ortada olmayıp 'Dayan Taksi·m Samsun Yanında' manşeti atanlar mı bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında? ve yine il başkanı iken 17 Aralık 2013 FETÖ yargı darbesi sonrası 21 Aralık günü Çarşamba Havalimanı'na on binlerce kişiyi toplayarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın mücadelesine destek veren şahsım FETÖ'cü, öyle bir günde dahi FETÖ'ye desteğini sürdürenler bugün FETÖ karşıtı oldu. Yerel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve akabinde 2015 yılında gerçekleşen genel seçimlerde oy kaybı endişesi ile mücadelemize destek vermeyen, hatta seçmeni her ilçede farklı partilere yönlendirerek AK Parti'nin oy kaybına uğraması için uğraşanlar masum, şahsım FETÖ'cü mü oldu? Dün protokol masalarında FETÖ'nün ileri gelenleriyle poz vermek için yarışanlar bugün günahlarını örtmek için o masalardan uzak duran bizleri FETÖ'cü olmakla itham eder oldular. Bu ithamları adam gibi karşımıza çıkıp yaptıkları takdirde hak ettikleri cevabı alacaklarını bildiklerinden önce yerelde gazeteler ve internet medyasının üzerinden sonrasında ise yaygın basını maşa olarak kullanıp haysiyet cellatlığı yapanlar eninde sonunda hem adalet önünde hem de millet önünde hesabını vereceklerdir."

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili "yalanlama" açıklaması karşısında yazıyı yazanı ve bu yazıyı yayınlayan gazetenin genel yayın yönetmenini ilgili delil ve belgelerini yayınlamaya ve iddialarını ispatlamaya davet eden Köktaş, "Bu talebimizi karşılamaz ve iddialarını ispat etmezler veya edemezlerse müfteridirler, şantajcıdırlar ve bu şekilde haysiyet cellatlığı yaptıklarını da kabul etmiş olacaklardır." ifadelerini kullandı.

Gazete ve yazıyı hazırlayan kişi hakkında yasal tüm haklarını kullanarak adalet önünde hesap vermeleri için yasal işlemler başlattıklarını belirten Köktaş, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Ülke geleceğini önemli ölçüde etkileyecek bir referandum sürecinde milletin Anayasa değişikliğine olan olumlu teveccühünü olumsuza çevirebilmek, insanımızın kafasında soru işaretleri oluşturabilmek ve süreci sabote edebilmek amacıyla yazıldığını düşündüğümüz bu yazı, toplum nazarında itibar görmemiştir ve görmeyecektir. 15 Temmuz şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıklarına karşılık böyle bir iftiraya maruz kalmak dahi bizim için züldür. Bu ithamlar karşısında, bu şehirde bizi siyaseten yalnız bırakanlar, bilsinler ki tek başımıza kalsak da bu terör örgütü ile mücadelemizden geri dönmeyeceğiz. Esasen bu iftira ve karalamanın FETÖ terör örgütüne karşı yürüttüğüm mücadelenin akamete uğratılması amacıyla kaleme alındığı düşüncesindeyim."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Fuat Köktaş AK Parti Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title