Haberler

AK Parti'nini Germencik Seçim Bürosuna Taşlı Saldırı

Ak Parti'nin Aydın'ın Germencik ilçesi seçim bürosunun camlarından ikisi, uçucu ve uyuşturucu bağımlısı olduğu ileri sürülen 33 yaşındaki Z.S. tarafından kilit parke taşı atılarak kırıldı.

Ak Parti'nin Aydın'ın Germencik ilçesi seçim bürosunun camlarından ikisi, uçucu ve uyuşturucu bağımlısı olduğu ileri sürülen 33 yaşındaki Z.S. tarafından kilit parke taşı atılarak kırıldı. Polis tarafından gözaltına alınan Z.S., sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cami Kebir Mahallesi, Çetinkaya Sokak'taki AK Parti Germencik İlçe Seçim Bürosu'nun, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Aydın milletvekili adaylarının afişleriyle kaplı camları bugün saat 03.00 sıralarında uyuşturucu satmak, hırsızlık ve yaralama gibi çeşitli suçlardan sabıkalı uçucu madde bağımlısı olduğu ileri sürülen Z.S. tarafından tekmelendi. Tekmeyle camı kırmayı başaramayan Z.S., ardından yerden aldığı kilit parke taşlarını fırlatarak Başbakan Ahmet Davutoğlu ile milletvekili Ersin Esnelik'in afişlerinin bulunduğu iki camı kırıp kaçtı. Gürültü üzerine durumu farkeden seçim bürosunun mülk sahibi ile çevre binalardakilerin haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri, Z.S.'yi birkaç sokak ilerde yakalayıp, gözaltına aldı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Z.S., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"YÜKSELEN OYLARIMIZ BAZI KESİMLERİ RAHATSIZ EDİYOR"

Seçim bürosuna yapılan saldırıyı kınayan AK Parti Germencik İlçe Başkanı Emin Bircan, "Sabah olaydan haberimiz oldu. Polisler, saldırıyı yapan kişiyi yakalayıp, bize bildirdi. Bu kişinin siyasi bir partiyle ilişkisinin olmadığını düşünüyoruz. Germencik'te AK Parti'nin harekete geçmesi buradaki birçok insanı rahatsız ediyor. AK Parti'nin buradaki yükselen oy potansiyeli de diğer partilerde bir rahatsızlık kaynağı oluşturdu. Diğer partilerin siyaseti geren açıklamaları sayesinde bu kişiler de gelip cam kırabiliyorlar. Bu olay bizim tasvip etmediğimiz bir olaydır. Kırık camların önünde fotoğraf çektirerek siyaset yapmıyoruz. Kimse bu anlamda bizi yıldıramaz, caydıramaz. Bu tür siyasi gerginliklere asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. Bircan, AK Partililer'den bu tür oyunlara gelmemelerini de isteyip, sağduyu çağrısında da bulundu. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Germencik Ak Parti Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title