Haberler

Erdoğan: Yüzüncü Yılı Kapsayan Projelerle Konuşuyoruz

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz 24 saati kapsayan projelerle değil, yüzüncü yılı kapsayan projelerle konuşuyoruz." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz 24 saati kapsayan projelerle değil, yüzüncü yılı kapsayan projelerle konuşuyoruz" dedi.

Erdoğan, partisinin Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yanındaki alanda düzenlediği mitingde, belediyeciliğin kendilerinin işi olduğunu söyledi. 30 Mart seçimlerinde, CHP'ye oy vermenin Mersin'e ciddi manada yük getireceğini ifade eden Erdoğan, Mersin'in modern bir şehir olmasını istediklerini vurguladı.

İstanbul belediye başkanı seçildiğinde, görevi CHP'li belediyeden aldığını hatırlatan Erdoğan, "İstanbul çöp dağlarıyla kaplıydı, hava kirliliği vardı, susuzluktan geçilmiyordu. 2 yılda susuzluğu ve hava kirliliğini bitirdik, çöp dağlarını ortadan kaldırdık. Habitat, İstanbul'u dünyanın en temiz kentlerinden biri ilan etti" diye konuştu.

Mersinin de böyle olmasını istediklerini belirten Erdoğan, alandakilere seslenerek  "Ama bu bizimle olur, bu zihniyetle olmaz, onun için Mersin değişime hazır mı? Değişime var mı" diye sordu.

- "Akdeniz oyunlarını Mersin'e kim kazandırdı"

Geçtiğimiz yıl Mersin'in 17'inci Akdeniz Oyunları'na ev sahipliğini yaptığını anımsatan Erdoğan, "Bunu buraya kim kazandırdı? Çıkmış CHP'li Büyükşehir Belediyesi bunu sahipleniyor. Ayıptır, ayıp. Bunu gelip de sana mı teklif ettiler, bize teklif ettiler. Teklif ettikten sonra çünkü bu işin parasını vermek Mersin Belediyesinin yapacağı iş değildi. Çünkü burada bütün organizasyonu ile beraber 700 trilyon gerekiyordu. Sadece yatırımlar noktasında 500 trilyon yatırım yaptık biz Mersin'e sadece Akdeniz Oyunları ile alakalı. Mersine 11 yeni tesis kazandırdık Ey, belediye başkanı sen ne yaptın söyle bakalım, yollarını mı yaptın? 'Şu tesisi ben yaptım' de, hangi tesisi yaptın söyle bakalım?"

Erdoğan, 20 Haziran'da muhteşem bir açılışla başlayan Akdeniz Oyunları'na 24 ülkeden 6 bin sporcunun katıldığını, oyunların 32 branşta yapıldığını belirtti.

Söz verdikleri 25 bin kişilik stadyumu da Mersin'e süratle kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan, "Şimdi yanılmıyorsam 23'ünden itibaren artık Mersin İdman Yurdu maçlarını orada oynamaya başlayacak. Biz söz veririz yaparız, ama bunlar aldatırlar. Biz ne dedik? 'Ne aldatan olacağız, ne aldanan olucağız' ve bunu yaptık" şeklinde konuştu.

-"Lokomotif nereye çekerse vagon oraya gider"

Mersin'e kazandırdıkları diğer spor tesisleri hakkında da bilgi veren Erdoğan,  "Bunları belediye mi yaptı? Nasıl bu yalanı söylersin? Ne olacak başındaki yalan söylerse o da yalan söyler, hocası o. Lokomotif nereye çekerse vagon oraya gider" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Mersin Mezitli'de 208 derslikli, spor salonları, yüzme havuzu, kütüphaneleri, konferans salonları bilim merkezi, kreş ve anaokulunu kapsayan bir eğitim kampüsü projesi hazırladıklarını  kamu özel ortaklığıyla yapacakları bu eğitim kampüsünün yapım ihalesini de ağustosta gerçekleştireceklerini bildirdi.

-Ulaştırma projeleri

Çift hatlı Mersin demiryolununun, Adana-Mersin arasını 3 ve 4 hatlı yapmak için projeler hazırladıklarını anlatan Erdoğan, ihalelerin yapıldığını yakında çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Mersin'den başlayarak kuzey ve güneydoğu demiryolları ile Ulukışla-Mersin ve Toprakkale-Mersin arasını sinyalli elektrikli hale getirdiklerini bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Mersin limanı için Tırmıl'da bir yük merkezi yaptık, bu yetmez dedik. Mersin Yenice'ye Türkiye'nin en modern lojistik merkezlerinden birini kuruyoruz . Bu da yetmez dedik şimdi Taşkent'e yapacağımız lojistik merkezin projelerini hazırlıyoruz. Bunlar muhteşem bir istihdam. Bunları hazırlayacak, aynı zamanda parasal kaynak bu noktada Mersin'e bir canlılık getirecek."

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın dün, Karaman-Konya hızlı tren projesinin temelini attığını hatırlatan Erdoğan, hızlı tren hattının,  Mersin'den geçerek, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'e kadar uzanacağını söyledi.

-Yüzüncü yılı kapsayan projelerle konuşuyoruz"

Erdoğan, 2023'e kadar bu projeleri hayata geçireceklerini vurgulayarak, "Biz 24 saati kapsayan projelerle değil yüzüncü yılı kapsayan projelerle konuşuyoruz" dedi.

Mersin'deki demiryolu projelerinin bedelinin 1 milyar 228 milyon lirayı bulduğuna işaret eden Erdoğan, asrın projesi olarak nitelendirdiği KKTC'ye su temin projesi ile KKTC'nin 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşıladıklarını dile getirdi.

Erdemli'nin 53 bin dönüm arazisini sulayacak Sorgun Barajı'nın temelini attıklarını, yıllık 38 bin kilovatsaat enerji üretimi de yapacak barajı 3 yılda tamamlamayı hedeflediklerini belirten Erdoğan, Sorgun Barajı'nın 77 trilyon liraya mal olacağını kaydetti.

Mersin'de kentsel dönüşüm kapsamında, TOKİ  aracılığıyla inşa ettikleri 3 bin 718 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini anlatan Erdoğan, süren konut, sanayi ve depolama alanları yapma çalışmaları hakkında da bilgi verdi. BDP'li Akdeniz Belediyesinin çeşitli davalar açarak, önlerine birtakım engeller çıkardığını anlatan Erdoğan, "Fakat yeni düzenlemeyle artık bunlar sökmeyecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla  bunları da aşmak suretiyle oradaki projelerimizi hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

-"Mersin'de turizm patlayacak"

Türkiye'de 26 olan havalimanı 52'ye çıkardıklarına dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"İnşallah 53'üncü geliyor. Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın temelini geçtiğimiz yıl attık. İlk aşamada 15 milyon yılda yolcu kapasitesi var. Hem iç hem dış hat trafiğine açık büyüyebilecek şekilde bunu tasarladık. Sonra kapasite arttıkça bunu 30 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Bölge için çok önemli. Bu havalimanı ne zaman bitecek? 2016 yılında da bunu bitireceğiz. Bu ne demek biliyor musunuz? Mersin'de turizm patlayacak, Tarsus'ta patlayacak, bütün Erdemlisiyle patlayacak, sahilleriyle patlayacak, Mersin bir başka hal alacak."

Mersin'deki bölünmüş yol çalışmalarına da değinen Erdoğan, mevcut yolu 3 bin 700 metre kısaltacak Boğsak Tüneli'nin yapımının bittiğini bildiren Erdoğan, "Bunları yaparız biz Ferhat'ız biz Şirin'e aşığız. Aşık olursan yaparsın, sevdan varsa derdin varsa yaparsın. Biz Ferhat, sizler de Şirin ve dağları delerek gidiyoruz. Durmak yok, ne dedik? Uzun ince bir yoldayız. Gidiyoruz gündüz gece, gideceğiz gündüz gece" ifadelerini kullandı.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Ak Parti Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title