Haberler

AK Parti'nin Meclis Başkanı Adayı Açıklandı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin "İsmet Yılmaz'ın güçlü şahsiyeti sebebiyle ilk turlarda dahi hemen netice alabileceğimiz ümidi taşıyorum, çünkü diğer parti guruplarında adayımızla ilgili olumlu bir kanaati olduğu intibasını edindim" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin "İsmet Yılmaz'ın güçlü şahsiyeti sebebiyle ilk turlarda dahi hemen netice alabileceğimiz ümidi taşıyorum, çünkü diğer parti guruplarında adayımızla ilgili olumlu bir kanaati olduğu intibasını edindim" dedi.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Diğer muhalefet partilerinin TBMM Başkan adayları ile de görüşüp görüşmeyeceğine" ilişkin sorusuna Davutoğlu, "En başta söyledim, kim bizimle görüşmek isterse kapımız açıktır. Hiç kimseye kapımızı kapatmadık. Özellikle de başka siyasi partilerden gelmiş olabilir ama milli iradeyle seçilmiş, meclis çatısı altına girmiş herkes, bu anlamda milli iradenin temsilcisidir. Benimle görüşmek isteyen, AK Parti Genel Başkan olarak siyasi muhatap anlamında Başbakan olarak da bu ülkedeki her bir vatandaşın güvenliğini, huzurunu bir anlamda emanetini üstlenmiş bir kişi olarak da, herkesle görüşürüm. Diğer adaylar da görüşmek istediğinde kapımız açıktır. Mutlaka görüşürüz yani o konuda kimsenin tereddüdü olmamalıdır" cevabını verdi.

-Üç dönem kuralıyla ilgili tartışmalar

AK Parti'nin gündeminde koalisyon yapılması durumunda bakanlık sayılarının artırılması ve partideki "üç dönem kuralı"nın kaldırılmasının yer alıp almadığının sorulması üzerine de Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Üç dönem kuralı, AK Parti'de kuruluşundan itibaren uygulanan kuraldır ama yine iftiharla her vesileyle söylediğim gibi bu kuralımız içine girmiş olan arkadaşlarımızın siyasi aşkını, şevkini, dava ahlakını hiç etkilemediğini de son seçimler gösterdi. Biz de hiçbir şey, mevki makamı meselesi değil, hepimiz ortak bir gaye için çalışıyoruz. Şu anda koalisyon kurulması gündemde olduğu için yani normal bir dönemde seçim yapılacağı düşüncesinde olduğumuz için bu tartışmalar gündemimizde yok ama eğer herhangi bir şekilde seçim tarihinde bir değişiklik olursa ilgili kurullarımızda bütün bu konular ele alınır."

Bakanlık sayısının artırılmasıyla ilgili soruya da Davutoğlu, şu yanıtı verdi:

"Seçim neticeleri böyle olmamış olsaydı ve koalisyon ihtiyacı olmamış olsaydı da bizim 13 yıllık tecrübeye dayalı olarak bakanlıklarımızın bazılarını yeniden yapılandırılması konusunda bazı ön görüşmelerimiz var. Yani hatırlayacaksınız, Başbakanlık görevini aldıktan sonra bütün bakanlıkları ziyaret ettim ve onlardan çok kapsamlı bir brifing aldığımda da bakanlıkların icab ederse yeniden yapılandırılması konusu, arkadaşlarımızla Bakanlar Kurulu'nda değişik forumlarda da değerlendirilmişti. 2011 yılında da bu konularda düzenleme yapılmıştı, bazı bakanlıklar arasındaki ilişkiler konusunda. İhtiyaç hasıl olursa bu düşünülüyor. Ama bu kesinlikle koalisyon kaygılarının bir parçası değildir. Onu da ifade edeyim. Koalisyon sebebiyle bakanlık sayısında artış gibi bir şey düşünülmez, ancak 13 yıllık birikim üzerinde ihtiyaç hasıl olmuşsa ki, tek başına hükümet kurma almış olsaydım da bazı düşüncelerimiz zihnimde vardı, ihtiyaç hasıl olan konular varsa da bunları değerlendiririz ve Bakanlıkların yeniden yapılandırılması konusunda bir tekrar bir istişare yapma söz konusu olduğunda da ele alırız."

Davutoğlu, başka bir gazetecinin "Sayın Nabi Avcı'nın sizinle yaptığı görüşmede affını isteme gibi durum söz konusu oldu mu" sorusu üzerine de şunları kaydetti:

"Hayır. Her ikisi de benim çok eski dostlarımdır, bütün diğer adı geçen arkadaşlarımız gibi. Her iki arkadaşımızla da iftar sonrasında ayrı ayrı dediğim gibi görüştüm. Her iki arkadaşımız da diğer arkadaşımızın daha faydalı olacağı kanaatini yürekten söylediler. Bu da beni gerçekten çok duygulandıran ve bu siyaset ahlakına sahip arkadaşlarla aynı yolda yürüyor olmaktan şükrettiğim akşam oldu, dün akşam. Yani o açından o arkadaşlarımıza ve sadece onlara değil bütün bu süreçte kanaatlerini çok samimi bir şekilde ifade eden bütün arkadaşlarıma  teşekkürü borç biliyorum. Eğer AK Parti bugüne kadar birçok badireyi atlatmışsa bu oturduğumuz koltuklar sebebiyle değil sahip olduğumuz siyasi ahlak sebebiyledir."

Başbakan Davutoğlu, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Nabi Bey'in İsmet Bey ile ilgili söylediği kanaatler ağır bastı. Yani İsmet Bey'in kendisinin anlattığı kanaatler değil, Nabi Bey'in İsmet Bey ile ilgili söylediği kanaatler ağır bastı. Bir başka kardeşi, arkadaşı için söylediği ifadeler o kadar güçlüydü ki İsmet Bey de aynı güçte ifadeler kullandı ama teknik bir prosedür olarak bazı konulardaki hususiyetler öne çıktı ve sonunda da dediğim gibi o kanaat hasıl oldu ama mutlak karar o değildi tabii. MYK'ya ben bu kanaati getirdim ve MYK'da eğer farklı değerlendirme olmuş olsaydı tekrar konuyu ele alırdık. MYK'daki arkadaşlarım da bu seçimin doğru bir karar olduğunu da her iki arkadaşla ilgili tam bir mutabakatla tercihi oldu, en ufak bir tartışma yaşanmadı. Yaşanmış olsaydı da siyasi nezaket içinde olurdu ama bu konuda hiçbir tartışma yanmadı."

"AK Parti 258 milletvekiliyle Sayın İsmet Yılmaz'ın arkasında olacağına eminim" ifadesini kullanan Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Nihayet bu partililerin müdahil olduğu seçim değil ama eminim İsmet Yılmaz'ın güçlü şahsiyeti sebebiyle ilk turlarda dahi hemen netice alabileceğimiz ümidi taşıyorum. Çünkü diğer parti gruplarında adayımızla ilgili olumlu bir kanaat olduğu intibasını edindim."

Bu arada, Davutoğlu'nun düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Beşir Atalay, Yasin Aktay, Mustafa Şentop ve Abdülhamit Gül de hazır bulundu.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title