Haberler

AK Parti'nin Karabük Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP binalarına saldırı olayının failinin 2007'de terör örgütü DHKP-C üye olmaktan tutuklandığını belirterek, "Bir bakıyorsunuz DHKP-C'den çok, HDP onlara sahip çıkıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP binalarına saldırı olayının failinin 2007'de terör örgütü DHKP-C üye olmaktan tutuklandığını belirterek, "Bir bakıyorsunuz DHKP-C'den çok, HDP onlara sahip çıkıyor. Bugün HDP'nin genel başkan yardımcısı, bir terör örgütüne, DHKP-C'ye açıkça teşekkür etti" dedi.

Davutoğlu, Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingte, Hükümetin sosyal yardım paketlerinden olan "çeyiz hesabı" ve "konut tasarruf hesabı" hakkında bilgi verdi ve bu yardımların vatandaşların yüzünü güldüreceğini ifade etti.

TOKİ'ye 200 bin yeni konut yapılması talimatını verdiklerini bildiren Davutoğlu, "Emekliler başta olmak üzere, dar gelirli vatandaşlarımız ayda 250 lira ödeyerek inşallah konut sahibi olacaklar. 480 ay sürecek gerekirse. Ama her ay en düşük şekilde kira öder gibi konut sahibi olacaklar. Türkiye'ye sosyal devlet anlayışını kim getirdi? Emekliye, çalışana kim sahip çıktı? Türkiye'de gerçek anlamda öğrenciye, gençlere kim sahip çıktı? Yaşlılara, engellilere kim sahip çıktı? Onlar konuşur, AK Parti yapar" diye konuştu.

İktidarları öncesinde 6 bin 700 kilometre olan duble yola 18 bin kilometre daha eklediklerini, Karabük'teki 7 kilometre duble yolu 116 kilometre çıkardıklarını anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de biz iktidara geldiğimizde sadece 9 şehirde doğalgaz vardı. Şimdi 74 şehirde doğalgaz var. İnşallah 1-2 yıl içinde 81 şehirde doğalgaz olacak. Biz 2002'de iktidara geldiğimizde bu sanayi şehrinde doğalgaz var mıydı? Kim getirdi? AK Parti. İşte AK Parti farkı. Biz iktidara geldiğimizde 76 üniversite vardı Türkiye'de. Şimdi 193 üniversite var. 117 yeni üniversite kurduk. Karabük'te üniversite var mıydı? Karabük'te üniversiteyi kim kurdu? İşte, onlar konuşur AK Parti yapar. Üniversitede inşallah teknopark kuruyoruz. Türkiye'de özellikle trenlerin ray testleri ile ilgili bölümü Türkiye'de bir tek Karabük Üniversitesinde kurduk. Tıp mühendisliği fakültesi Türkiye'de bir ilktir, Karabük'te kuruldu. 'Kapatılacak, öğrenci yetersizliği' gibi sözler var. Hiç bakmayın. Biz kurduğumuz hiçbir müesseseyi kapatmayız. Biz açtığımız hiçbir yolun önüne engel konmasına izin vermeyiz. Yine organize sanayi bölgesi. Karabük'te organize sanayi bölgesi var mıydı? Şimdi Türkiye'de Kardemir başlı başına bir markadır. Biz aldığımızda zarar halindeydi. Şimdi yükselen bir değer olarak devam ediyor."

Davutoğlu, "Karabük'te, makine-sanayi konusunda yan sektörleri destekleyeceğiz ve Karabük'te üretilen demir-çelik, Karabük'te işlenecek" diyerek,  AK Parti hükümetlerinden önce 10 milyon dolar ihracatı bulunan kentin bugün 300 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini, Karabük'ü, yükselen sanayi şehri olarak gördüklerini ifade etti.

- "Ya, oylarınız ne ki? Düşse ne olur, çıksa ne olur"

Kendisini Karabük'e bağlayan bir başka güzelliğin de Safranbolu Evleri olduğunu anlatan Davutoğlu, "Karabüklüler siz yeşilin en güzeline, evin en güzeline, insanın en güzeline sahipsiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, muhalefet liderlerine, "Eğer millet 7 Haziran'da tekrar iktidar şansı vermezse biz affımızı ister, başka arkadaşlara görevi tevdi ederiz. Siz ne yapacaksınız" diye sorduğunu hatırlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Benim oyum düşmezse ayrılmam" dediklerini aktaran Davutoğlu, "Ya, oylarınız ne ki? Düşse ne olur, çıksa ne olur. Düşse kimseye zararı yok, çıksa iktidar olamazsınız. Bununla yetiniyorlar" şeklinde konuştu.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ise "Sorumluluk bende olursa ayrılırım" diyerek, daha vahim bir şey söylediğini ifade eden Davutoğlu, "Yahu, bir genel başkan, 'Sorumluluk bende olursa' der mi? İşte ben genel başkanım, AK Parti'nin şu anki lideriyim. Söylüyorum, başarının da başarısızlığın da sorumluluğu bana aittir. Lider olmak budur. Ama hemen kaçamak cevap veriyorlar. Çünkü millete güvenmiyorlar. Onlar muhalefetteki makamlarını terk etmiyorlar" dedi.

"Hiçbirisinde tek bir gönül kırıklığı yok"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin olmak üzere pek çok arkadaşının "üç döneminin bittiğini" anlatan Davutoğlu, "Davadan ayrılmak yok ama milletvekilliğine ara verdiler. Hiçbirisinde tek bir gönül kırıklığı yok. Nasıl aşkla konuştuğunu gördünüz. Hep beraber, siyaset adamı siyasi ahlak bakımından örnek olan AK Parti'lilere alkışlarımızla bir selam gönderelim" ifadesini kullandı.

Önümüzdeki dönemin geçmiş dönemlerden daha parlak olacağını dile getiren Davutoğlu, "Bu üçlü çete, üç parti bir araya geldi, eski Türkiye partileri yetmedi yanlarına paralel çete eklendi dördüncü, yetmedi milleti tehdit eden ve terör yapan Kandil, PKK eklendi, şimdi de DHKP-C katıldı bunlara" diye konuştu.

"Faalini bulacağız' dedik, bulduk, çıkarttık"

HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına gerçekleştirilen saldırıda AK Parti'nin suçlandığını belirten Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Birisi düğmeye bastı, Demirtaş dedi ki 'AK Parti saldırdı.' Birisi düğmeye bastı, Bahçeli dedi ki 'Doğru. Biz HDP'lilere saldırmayız, aramız iyi onlarla. AK Parti saldırmıştır.' CHP, daha yolunu bulamayan Kılıçdaroğlu, hani kendisine oy vermek için gitti oy sandığını bulamadı, bir anda AK Parti'yi suçladı. Paralelciler de hemen katıldılar. Dün, Bahçeli paralel çetenin yayın organlarıyla buluştu. Kılıçdaroğlu da ayaklarına gidip ziyaret etmişti, HDP'liler de Diyarbakır'da arka kapıdan konuşmuştu. Görüyor musunuz, kimler bir arada? O saldırıdan sonra, saldırıyı kınadık. Failini bulacağız dedik, bulduk, çıkarttık. Her türlü görsel, delil var, belge var. Bu terörist 2007'de DHKP-C'den tutuklanmış. Bir bakıyorsunuz DHKP-C'den çok, HDP onlara sahip çıkıyor. Bugün HDP'nin genel başkan yardımcısı, bir terör örgütüne, DHKP-C'ye açıkça teşekkür etti."

Davutoğlu, 7 Haziran'ın önemine dikkati çekerek, "Başımızı kaldıracağız ve diyeceğiz ki:  Artık dev uyandı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti uyandı. Bir dev ayağı kalktı. Artık kimse o devi yerine oturtamaz. Kimse o devi durduramaz" değerlendirmesinde bulundu.

Mitingten notlar

Mitingte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, milletvekilleri de yer aldı.

Şahin, mitingte yaptığı konuşmada, uzun yıllar siyasetin içinde olduğunu, bir siyasi liderin seçimler öncesinde 81 ilin 81'ine de ulaşarak vatandaşlarla buluşamadığını söyledi. İlk kez bir siyasi liderin 81 ile giderek vatandaşlarla kucaklaşmayı programına aldığını belirten Şahin, Başbakan Davutoğlu'nun bu konuda bir rekor kıracağını dile getirdi.

Başbakan Davutoğlu, mitingin sonunda İslam, Şahin ve AK Parti'nin Karabük milletvekili adaylarıyla vatandaşları selamladı.

Alanın etrafındaki binalara, üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu "Biz iki adam sevdik biri usta, biri hoca" yazılı pankartla "Sen mazlumlara yardım et, Karabük bize emanet", "Onlar konuşur, AK Parti yapar" yazılı afişler asıldı.

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Mehmet Ali Şahin Ahmet Davutoğlu Ak Parti Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title