Haberler

AK Parti'nin Adana Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "CHP'li biri de 'iki gün içinde, Türkiye Suriye'ye girecek' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "CHP'li biri de 'iki gün içinde, Türkiye Suriye'ye girecek' dedi. Yahu Allah aşkına, biz bir karar alırsak böyle sokağa düşürür müyüz? Ne yapmamız gerekiyorsa onu yaparız. Şimdi ben gittim Suriye'ye girdim. Süleyman Şah'a selam durdum, selam olsun, onun yiğitlerine, erlerine selam olsun. Onlar, CHP'liler sadece konuşurlar, hiçbir şeye yürekleri yetmez" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Adana'da partisinin düzenlediği mitingde vatandaşlara seslendi.

Davutoğlu, konuşmasında, "Doğduğum, büyüdüğüm, ilhamını aldığım Toroslar'a selam olsun. Bereketli Çukurova'ya, her zerresi bereket fışkıran Çukurova'ya selam olsun. Mavinin en güzeline sahip, Toros'un yeşilinden mavinin en güzeline sahip Akdeniz'e selam olsun. Adana, dağlarıyla bizim kokan, yüreğiyle bizim kokan her bir Adanalı'ya selam olsun" sözleriyle başladı.

Adana'nın ilçelerinin isimlerini sayarak selamlarını gönderen Davutoğlu, "Üstat Yaşar Kemal der ki, Adana'nın yiğit sesi der ki, 'İnsan evrende gövdesi kadar değil, yüreği kadar yer kaplar.' İşte Adana, yüreğini bu meydana koymuş Adana, yüreğini yeni Türkiye'ye vermeye hazır mısın? Yüreğinle, 7 Haziran'da 'yeni Türkiye' diye haykırmaya hazır mısın? Hozan diyarı yiğit Adana, Karacaoğlan'ın torunları hazır mısınız" diye konuştu.

Davutoğlu, "Gençlik seninle gurur duyuyor" şeklinde sloganlar atılması üzerine, "Biz de gençlikle gurur duyuyoruz" karşılığını verdi. Gençlere, "Annelerimizin elini öptük mü, annelerimizin rızasını almak için onların huzurunda divan duracak mıyız? Annelerimizin ayaklarının altında olan cennete ulaşmak için gerekirse annelerimizin ayaklarını öpecek miyiz" diye soran Davutoğlu, "Adana bana en güzel hediye verdi. Oraya, mübarek annem, vefat eden, her ikisi de vefat etti, Memnune annemin resmini oraya getirmiş Adana. Adana'ya teşekkür ediyorum. Annemi hatırlayan Adana'ya teşekkür ediyorum. Beni büyüten Sefure anneme de buradan rahmet diliyorum ve Tenzile anamızı da oraya getirmişsiniz. Cumhurbaşkanımızın annesi. Bana ve Cumhurbaşkanımıza en güzel hediyeyi verdiniz" ifadelerini kullandı.

Alandakilerin, "Recep Tayyip Erdoğan" şeklindeki sloganları üzerine, "Adana meydanından, Cumhurbaşkanımıza, Tenzile anamıza selam olsun. Adana madem ki bizim anamızı hatırladınız bilin ki her biriniz bizim kardeşimizsiniz, her Adanalı benim kardeşimdir, her Adanalı benim yüreğimde yer tutar" dedi.

"Size bir selam getirdim. Nereden biliyor musunuz? Süleyman Şah'tan, dirilişimizin öncüsü Oğuz Beyi Süleyman Şah'tan selam getirdik, Osman Gazi'nin dedesi" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün Şanlıurfa mitinginden önce Süleyman Şah'ın huzuruna gittim. Aziz Adanalılar, sizler milli birliğin, beraberliğin timsalisiniz. Adana ayaktaysa, ayakta ve öncüyse Türkiye her zaman önde ve ileridedir. Bizler Adana'ya öncü şehir demişsek, bir sebebi var. Çünkü Adana hep önde yürür. Adanalılar hep önde yürür, hiç arkadan kalmazlar. Hiç geride durmazlar, hiç tereddüt etmezler. Ben hayatımda pasif Adanalı görmedim. Sesiz, sakin, suya sabuna dokunmayan Adanalı görmedim. Adanalı ayağa kalktı mı, zalime dokunur, diktacıya dokunur, vesayetçiye dokunur. Adana demokrasi için ayağa kalkar. Adana merttir."

Davutoğlu, alandakilerin coşkusuna işaret ederek, "Bu ne coşku, üç saattir bekliyorsunuz ama coşkunuzu kaybetmemişsiniz. Adana durur mu? Adana bekler mi? Adana yürür mü? Adana yürüdüğünde yer titrer. 7 Haziran'da yeri göğü titretecek miyiz? Toroslar gibi titretecek miyiz? Cümle aleme ibret olsun diye, diktacılara, cuntacılara, vesayetçilere ders verecek miyiz? Adana bir numara. İnşallah, 7 Haziran'da  da AK Parti için bir numara olacak mısınız? Söz mü. Adanın sözü yiğit sözüdür" diye konuştu.

Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin seçim beyannamesini açıklarken, "Bunlar gerçek, Adana mavrası değil" dediğini hatırlatması üzerine, alandan "yuh" sesi yükseldi. Alandakileri uyaran Davutoğlu, "Yok yuhalamayın, Osmaniye'de yuhalatmayın ama bir söz söyledi ki Adana'dan özür dilemesi lazım" dedi.

-"Sayın Bahçeli, Adana'nın yiğitleri mavra da palavra da okumaz"

"Adana ile mavrayı yan yana kim zikreder? Sayın Bahçeli, Adana'nın yiğitleri mavra da palavra da okumaz. Adana merttir, mert. Adana yiğittir, yiğit. Kadınıyla yiğittir, erkeğiyle yiğittir, genciyle yiğittir, yaşlısıyla yiğittir" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Peki Adana, eğer Bahçeli sizden özür dilemezse, ona 'mavra' nedir, 'mertlik' nedir gösterecek misiniz? Gel ya bu meydandan özür dile Adana'dan ya da Adana seni yazdı, tarihe yazdı. '7 Haziran'da da üzerini çizeceğiz' diyecek misiniz?" Biz Adana'ya hürmet ederiz. Çünkü Adana her zaman milli birliğe sahip çıktı."

Vatandaşların, "Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" şeklinde sloganlar atması üzerine, Davutoğlu, "Birer birer geleceğiz, hepsine. CHP'ye de geleceğiz, MHP'ye de Pensilvanya'ya da paralele de HDP'ye de. Meydan boş değil. Meydanda, Adana'nın yiğitleri var, Allah'ın izniyle meydanda siz varsınız" dedi.

"Bizi bölmeye çalışanlara karşı yine bir millet olmaya çalışacağız"

Başbakan olduktan sonraki ilk ziyaretini Ebu Eyyub el-Ensari'ye olduğunu belirten Davutoğlu, alandakilerin tekbir getirmesine karşılık, "Emin olun Adana, bu tekbirleri Süleyman Şah duyuyor. Şeyh Edebali duyuyor, Sultan Alparslan duyuyor, Selahaddin Eyyübi duyuyor" ifadesini kullandı. "Bütün bu komutanların arkasında bir millettik" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizi bölmeye çalışanlara karşı yine bir millet olmaya çalışacağız. Süleyman Şah bir semboldür, Kayı Boyu sembolü. Sultan Selahaddin bir semboldür. Türkleri, Kürtleri, Sünnileri, Alevileri birleştiren bir semboldür. Onların davasına sahip çıkacak mıyız? Yiğit Adanalılar, 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyen HDP'ye, eş başkanına haddini bildirecek miyiz? 'Biz Selahaddin'in torunlarıyız. Bütün bu coğrafya bizim kutsalımızdır' diyecek miyiz? O zaman yaklaşmasınlar, Adana'ya. Adanalı ayağa kalktı mı haddini bildirir, herkese. Bildirecek misiniz?"

"Şimdi ben gittim Suriye'ye girdim"

Davutoğlu, bir CHP'linin Türkiye'nin iki gün içinde Suriye'ye gireceğini söylediğini ifade ederek, "Yahu Allah aşkına, biz bir karar alırsak böyle sokağa düşürür müyüz? Ne yapmamız gerekiyorsa onu yaparız. Şimdi ben gittim Suriye'ye girdim. Süleyman Şah'a selam durdum, selam olsun onun yiğitlerine, erlerine selam olsun. Onlar CHP'liler sadece konuşurlar, hiçbir şeye yürekleri yetmez" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Sait Bulut:

Laf ola torba dola. . . Bu ne yaaa. . Şaka gibi. . . Cakmıyız, cekmiyiz den başka bir şey yokmu torbanda.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title