Haberler

AK Parti'li Vekil, Ata Topraklarında

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Türklerin ilk anayurdu olan Moğolistan’da Orhun Yazıtları’nı ziyaret etti.

Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Türklerin ilk anayurdu olan Moğolistan'da Orhun Yazıtları'nı ziyaret etti.

Türklerin dünyaya yayıldığı ve medeniyetin temellerini attığı Moğolistan'ı ziyaret eden AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Türkiye Cumhuriyeti Moğolistan Büyükelçisi Murat Karagöz'ü ziyaret ederek iki ülke arasındaki ilişkileri ile Moğolistan'da hayatını sürdüren Türkler hakkında bilgi aldı.

TİKA Moğolistan Koordinatörü Veysel Çiftçi'yi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "Daha önce Moğolistan'da Alman ve Rus bilim adamları araştırmalar yapıyordu. Ancak hükümetimizin girişimleri ile bu araştırmalar Türkiye öncülüğünde yapılmaya başlandı. TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) aracılığı ile tarihimize ve kültürümüze sahip çıkılıyor. Moğolistan'daki Türk Anıtları Projesi (MOTAP) kapsamında yapılan çalışmalar için 6 milyon doların üzerinde harcama yapıldı. Türk tarihinin en önemli eseri olarak anılan, Türk devlet yapısının detaylarını anlamamızı sağlayan yazıtlar sadece milletimiz için değil tüm dünya tarihi için büyük öneme sahiptir. Kökleri bir olan bu iki ülke arasındaki ortak çalışmalar artarak devam ediyor" dedi.

Moğolistan'ın Başkenti Ulan Batur'un merkezinde bulunan Ankara Caddesi'nde yer alan Türk okulunu ziyaret eden Milletvekili Metin Gündoğdu, daha sonra 370 km uzaklıktaki Orhun Vadisi'nde yer alan Orhun Abidelerini ziyaret etti. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Metin Gündoğdu Moğolistan AK Parti Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title