Haberler

AK Parti'li Lütfi Elvan, Partisinin Kadın Kollarına Seslendi

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, 7 Haziran seçimleri öncesi CHP, MHP, HDP’nin işbirliği yaptığını belirterek, MHP’nın Türk milliyetçisi, HDP’nin Kürt milliyetçisi olduklarını söylediklerini hatırlattı.

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, 7 Haziran seçimleri öncesi CHP, MHP, HDP'nin işbirliği yaptığını belirterek, MHP'nın Türk milliyetçisi, HDP'nin Kürt milliyetçisi olduklarını söylediklerini hatırlattı. Elvan "Biz ise vatanımızın milliyetçisiyiz. Biz gerçek milliyetçiyiz. Milliyetçilik iş üretmekle, AŞ üretmekle olur. Yatırım yapmakla olur" dedi.

Eski öUlaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, AK Parti Antalya Kadın Kolları tarafından Kepez Kent Ormanı'nda düzenlenen bahar şenliğine katıldı. Lütfi Elvan alana eşi Zeliha Elvan ile birlikte kadınların sevgi gösterileri arasında girdi. Elvan, gösterilen ilgi karşısında güçlükle sahneye ulaşabildi.

Şenlikte konuşan Elvan, kadınların gizli kahramanları olduğunu belirterek, elde ettikleri başarıların arkasında milletin olduğunu söyledi. 1934 yılında kadınlara ilk kez seçilme hakkı verildiğini hatırlatan Elvan, o yıldan AK Parti kuruluncaya kadar hiçbir hükumet ve partinin kadınlara yönelik düzenleme yapmadığını belirtti.

Kadınları hatırlayan ve onları ilk kez yüceltenin AK Parti olduğunun altını çizen Elvan, "Biz kadınların yanındayız, onların haklarının daha da arttırılmasından yanayız' diyenler var ya, onlara şunu söyleyeceğiz. Bugüne kadar ne yaptın. 'Onlar konuşur biz yaparız'. Bizim farkımız bu. İnşallah sandığa hep birlikte onları gömeceğiz" diye konuştu.

"VATANIMIZIN MİLLİYETÇİSİYİZ"

İktidarları döneminde kadınlara yönelik yaptıklarını aktaran Elvan, "Kadınlarımıza Anayasada pozitif ayrımcılık getirdik, biz yaptık. Yetinmedik aile mahkemeleri kurduk. TBMM'de ilk defa kadın ve erkek fırsat eşitliği komisyonu kurduk. Evde çalışan kadınlarımız var. Bunların hiçbirisinin sosyal güvencesi yoktu. Evde çalışan kadınlarımızı güvence altına alan yeni bir sistem getirdik. Evinde üretim yapan kadınımıza vergi muafiyeti getirdik. Biz ilk kez bunu yaptık. Sanayicilere, işverenlere, iş adamlarına, 'Eğer sen kadın istihdam edersen, sigorta pirimi işveren payını devlet olarak biz ödeyeceğiz' dedik. Bizden önceki dönemlerde CHP'de, MHP'de iktidarda bulundu. Sorun onlara, 'Kadına yönelik ne yaptınız siz' Hiçbir şey yapmadılar, yaptıkları bir şey var 7 Haziran seçimleri öncesi CHP, MHP, HDP işbirliği yapıyor. MHP, ben Türk milliyetçisiyim, HDP diyor ki, ben Kürt milliyetçisiyim, biz vatanımızın milliyetçisiyiz. Biz gerek milliyetçiyiz. Milliyetçilik iş üretmekle, AŞ üretmekle olur. Yatırım yapmakla olur. Türkiye için bir çivi çaktınız mı bu ülke için ne yaptınız. Sorun onlara ne yaptılar. Lafla milliyetçilik olmaz. Milliyetçilik yatırımla, hizmetle, vatandaşla bütünleşmeyle olur" şeklinde konuştu.

"ARKAMDA EŞİM VAR"

Elvan şöyle devam etti: "Sosyal demokratlıkta, sosyal devlet anlayışını toplumun tüm kesimlerine oturtmakla olur. Engelli kardeşlerimizin ailesine yardım yapıyoruz. Bunu da kadınlarımızın hesabına yatırıyoruz. Biz kadınlarımız için çalışıyoruz. Başarılı erkeğin arkasında eşi karısı vardır. Benim arkamda da eşim var. Bende ona teşekkür ediyorum."

ANTALYA HIZLANACAK

Antalya'ya hizmet yağdırmaya başladıklarını vurgulayan Elvan, "Yeni dönemde özellikle ulaşım alt yapısı itibariyle çok önemli büyük yatırımlarımız var. Antalya'ya hızlı treni getiriyoruz. Konya'da, Isparta'da okuyan çocuklarınız var. O çocuklarınız için ne yapıyorsunuz, ya ev yada yurt tutuyorsunuz. Hızlı tren gelince buna gerek kalmayacak. Çocuğumuz sabah trene bindiğinde 25 dakikada Burdur'a ulaşacak. Akşamda Antalya'ya evine dönecek, böyle bir şey hızlı tren. Çocuğunuz Isparta'da okuyorsa hızlı trenle gidip gelecek akşam evinde annesinin çorbasını içecek. Hızlı trenle Antalya'yı Isparta'ya, Burdur'a, Kütahya'ya, Eskişehir'e bağlıyoruz. Antalya'yı İstanbul'a bağlıyoruz. Antalya'yı, Konya'ya bağlıyoruz. Aksaray'a Kayseri'ye bağlıyoruz. Antalya'yı sadece İstanbul'a değil hızlı trenle Londra'ya İngiltere'ye bağlıyoruz. Yine Antalya'yı Ankara'ya, İzmir'e, Sivas'a bağlıyoruz" şeklinde konuştu.

ÇİN'E HIZLI TREN

2023 yılına kadar Antalya'yı Pekin'e, Çin' bağlayacaklarını ifade eden Elvan, "Bunun yatırımına 2016 yıllının ilk yarısında başlayacağız. Artık yeni dönemde Türkiye'nin ulaşımda hızlı tren dönemi olacak. Bu trenlerin bir kısmı 200 bir kısmı 300 kilometre hız yapacak. Eskiden bu trenleri Avrupa'da diye konuşurduk. Şimdi bu trenler yapıldığı bölgelerde cayır cayır çalışıyor. Konya,Ankara,İstanbul,İzmir'de. Muhalefetin hayal dahi edemediklerini yapıyoruz. Antalya'yı Alanya'ya otoyolla bağlıyoruz. Bölünmüş yollardan sonra trafik lambası ile karşılaşmadan kısa sürede Alanya'ya ulaşacaksınız" dedi.

"AKAYDIN YATIRIMLARI ENGELLEDİ"

Bir önceki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı da eleştiren Elvan, "Sizin belediye başkanınız 4 yılda Antalya'da ne yaptı diyeceksiniz. Ne yaptı biliyor musunuz?. Bakanlık olarak köprülü kavşak yapmak istedik, belediye olarak izin vermeyeceğiz dediler. Antalya'yı devlet yatırım yapmak istiyor hoca ben Antalya'yı yatırım yapılmasını istemiyorum diyor. Siz bu partiye oy verir misiniz?. Biz ideoloji partisi değiliz, hizmet partisiyiz. 7 Haziran'a kadar geceli gündüzlü çalışcağız, kapı kapı dolaşacağız. Onları inşallah sandığa gömeceksiniz" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Antalya dördüncü sıra milletvekili adayı Gökçen Özdoğan Enç ize, listedeki kadınların adayların tüm kadınları temsil ettiğinin altını çizdi.

Diğer siyasi partilerde seçilebilecek yerde kadın aday olmadığını aktaran Enç, "Bunu anlatın diğer partilere. Bu seçim ikinci kurtuluş harbidir. Bu harpte gece gündüz demeden 37 gün boyunca çalışacağız. Sokak sokak gezeceğiz. İkna edeceğiz. Nasıl siyasi parti olduğumuzu anlatacağız. Bizim tek derdimiz var. Bizim hiç kimsenin özel hayatı yaşama şekliyle derdimiz yok. Her eve gireceksiniz, erkeklerin giremediği yerlere gireceksiniz. Çalışacağız" diye konuştu.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, tüm kadınların desteği ile 7 Haziran seçimlerinden başarı ile çıkacaklarını vurguladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, kadınları sözde değil özde önemsediklerine değinerek, bunu da yaptıkları icraatlarla gösterdiklerini belirtti.

TÜREL: "KADINLAR PLAJINA BİLE KARŞI ÇIKAN ZİHNİYETE 7 HAZİRAN'DA EN GÜZEL CEVABI YİNE KADINLAR VERECEK"

AK Parti'nin kadınlara öncelik tanıyan bir parti olduğunu dile getiren Türel, "Biz kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaptığımızda ana muhalefet partisi olmaz dedi. Kadın erkek eşit değildir. Kimse kusura bakmasın kadın erkek eşit değildir. Kadınlar erkeklerden bir adım öndedir. Kadınlara pozitif ayrımcılık olarak kadınlar plajını açtık. Gelecek sene Alanya'da, Finike'de yeni kadınlar plajını hizmete açacağız. Doğu ve batı ilçelerimizdeki kadınlarımız plajdan istifade edecek. İşte biz kadınımıza böyle önem veriyoruz. Antalya da seçilebilecek kadın milletvekili adayı gösteren bir değil iki tane birden gösteren tek siyasi partiyiz. Kadının üzerinden siyaset yapan, kadın adayları seçilebilecek sırada yer vermeyen muhalefet partilerine Antalya'da kadınlar en güzel cevabı sandıkta verecektir. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Dünyayı erkekler yönetiyorsa, erkekleri de siz kadınlar yönetiyorsunuz. 7 Haziranda Antalya'da sandıkları patlatacağız" ifadelerine yer verdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 7 Haziran seçimlerine hazırlandığı şu günde kadınların AK Parti'nin gücüne güç kattığını söyledi.

Bugüne kadar girdikleri seçimde elde dilen başarılan altında halkın desteğinin olduğunu dile getiren Tütüncü, " Bizler sizlerin desteği ile seçiliyoruz ve sizler için çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli seçimine hazırlanıyoruz. Sandığa verilecek bir oy Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilecek bir oydur. Yeni Türkiye'nin mimarı Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yeni projelerine verilecek oydur. Her fedakarlığı göstermeye var mıyız? Bizde Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere bütün belediye başkanlımızla sizlerle omuz omuza yürümeye hazırız. İnşallah zafer yakındır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Lütfi Elvan ve eşi Zeliha Elvan kadınlara karanfil dağıttı. Elvan'la birlikte,Menderes Türel, milletvekili adayı Sena Nur Çelik, Gökçen Özdoğan Enç, Nevin Korkmaz Zor'da kadınlara karanfil dağıttı. Özellikle Sena Nur Çelik'e sevgi gösterilerinde bulunup bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Daha sonra Bakan Elvan ve beraberindekiler kadınlarla birlikte yemek yedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Antalya Kepez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title