Haberler

AK Parti'li Külünk'ten Milli Piyango İdaresi'yle İlgili Yasa Teklifi

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü isminden "milli" ifadesinin çıkarılması için yasa teklifi hazırladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü isminden "milli" ifadesinin çıkarılması için yasa teklifi hazırladı.

Teklif,  Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'de değişiklik yapılmasını içeriyor.  Teklif, yasadaki, "Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü" isminden "milli" ifadesinin çıkarılmasını,  ayrıca mevzuatta "Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü"ne yapılan atıfların "Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü"ne yapılmış sayılmasını öngörüyor.

Teklifin genel gerekçesinde şöyle denildi:

"Şans oyunları toplumsal kültürümüzde dışlanan, dini inancımızca yasaklanan ve çalışma isteğini körelterek insanımızı esir alan bir tür kötü alışkanlık ve hatta bağımlılık durumundadır. Böyle bir eylemin sırf yasal yollarla yapılabilmesi, yasa dışı yolların geliştirilmemesi, aynı zamanda kayıt altına alınması amacıyla devlet kontrolünde olması bir yere kadar anlaşılabilir durumdur. Ancak böyle bir faaliyetin devlet adına yöneten kurum olan Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'ndeki 'milli' ifadesinin kuruma yüklediği anlam ve verdiği mesaj tartışılmalıdır. Devlet kurumlarının çok azında 'Milli' ifadesi verilmiştir. Bu ifade o kuruma, o kurumun görev alanı ve hitap ettiği toplumsal kesime verilen önem ve değerin bir ifadesidir. Aynı zamanda bu kurumlarca yapılan işlem ve görevlerin bir milli mesele, tüm milletin geleceği ile ilgili olduğuna dair pozitif mana yüklemektedir. Milli Savunma, Milli Eğitim, Milli İstihbarat, Milli Kütüphane gibi gerçekten milletin ortak tarihi, geleceği, güvenliği, eğitim, kültürel değerleri gibi tüm toplumsal kesimlerin katkı vermesi beklenen milletimizin bir seferberlik ruhuyla sahip çıktığı kurumlardır. Bu noktadan hareketle şans oyunlarının yönetimi ve denetimiyle sorumlu bir kurumun isminde 'Milli' ifadesinin olmasının uygun olmadığını, bu kurumun faaliyet alanıyla ilgili olarak böylesine pozitif anlam yüklenmesinin insanımızın hassasiyetlerini incittiğini düşünüyorum. Bu gerekçelerle Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nün isminden, 'Milli' ifadesinin çıkartılması hakkında  kanun teklifi hazırlanmıştır."

Külünk, yasa teklifini AK Parti Grup Başkanlığına sundu.

Kaynak: AA / Politika

Milli Piyango İdaresi Metin Külünk Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title