Haberler

AK Parti'li Külünk: İhsanoğlu Hayal Ürünü Anketlerle Kendisini Motive Etmeye Çalışıyor

Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bremen teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bremen teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için uzun süreden bu yana Almanya'da bulunan ve etkinliklere katılan Külünk, Bremen'deki iftara ailesiyle birlikte katıldı. Merve Düğün Salonu'ndaki programa çok sayıda Türk katıldı. İftar programının açılış konuşmasını UETD Bremen Bölgesi Başkanı Burak Çaylı yaptı. İftar öncesi bir konuşma yapan Metin Külünk Avrupalı Türklere cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmalarını söyledi.

Türkiye'de güzel şeyler olduğunu anlatan Milletevekili Metin Külünk, uçak savaş gemisi yapmayı düşündüklerini anlattı. Avrupalı Türkler'in eski Türkiye tarafından unutulduğunu belirterek gurbetçilerden özür dileyen Külünk, şöyle devam etti:

"Türkiye'de Yüksek Hızlı Tren rüyamız gerçekleşti. İstanbul- Ankara arası 3.5 saate düştü. Abdülmecit Han'ın rüyası, Abdülhamit Han'ın hayali; Recep Tayyip Erdoğan'a nasip oldu. Türkiye'de güzel şeyler olmaya devam edecek. Osmanlı'dan cumhuriyete dönüştük yeni bir devlet kurduk. O yeni devlet bir büyük iddianın adıydı. Bugün artık eski Türkiye yok, yeni bir Türkiye var. Türkiye'de faili meçhullerin olduğu 1990 ile 2000 arası karanlık yılları yok artık. Türkiye'de artık vatandaşına dipçik zoruyla iş yaptıran bir Ankara yok artık. Birileri çatlasa da patlasa da, Recep Tayyip Erdoğan'sız bir Türkiye hayal etse de Allah onların hayalini boşa çıkaracak. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan'la yükseliş mücadelesini bugüne kadar başbakanlıkta gerçekleştiriyordu, yarın da İnşallah 10 Ağustos'ta sizlerin desteğiyle cumhurbaşkanlığı köşkünde devam edecektir. Erdoğan köşe çıkmasın diye paralel örgütü, CHP'lisi, MHP'lisi, sol örgütü bir araya geldi. Sözü millet söyler. Hodri meydan. Bu Önemli bir sınav. İlk defa Avrupalı Türklerin önüne sandık geldi. İl defada Türkiye'de halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olacak. Sizin unutulmuşluğunuzdan dolayı, ihmal edilmişliğinizden dolayı geçmiş adına sizlerden özür diliyorum. Biz artık uçak gemisi yapmayı düşünüyoruz. Milli savaş gemimizi yapıyoruz."

"BURADAKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ SANDIKTIR"

Avrupalı Türklere 'Sandığa gidin' çağrısı yapan Külünk, "Buralarda da sandıklara gidin. Bremen Eyalet Seçimleri için, Hamburg Eyalet seçimleri için, Berlin seçimleri için sandığa gidin. Çünkü buradaki problemlerin çözüm adresi sandık ve siyasettir" dedi. Külünk iftar sonrası vatandaşlarla bir araya gelip sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

İftar programı ardından DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Külünk, CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun "Yüzde 60 oranında oy almayı bekliyoruz" açıklamasına, "Aç tavuk kendini darı ambarında zanneder" diye karşılık verdi. Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştiren Külünk şunları söyledi:

"Paraşüt aday' Türkiye'yi tanımıyor. Kendisi bu yaşına kadar sürekli aristokrat yaşadığı için halkın ne düşündüğünden Fransız. Millete karşı Fransız. Kendini hayal ürünü anketlerle motive etmeye çalışıyor. Sandık kendisine de boyunun ölçüsünü gösterecek. Bekliyorum; çok sevdiği Tony Blair Mısır diktatörü Sisi'nin danışmanı oldu. 10 Ağustos'ta sandıktan çıkamadığı zaman acaba Mısır diktatörü Sisi'ye danışman mı olacak? Aç tavuk kendini darı ambarında zanneder. Önce Türkiye'yi, Trabzon'un, Diyarbakır'ın nerede olduğunu öğrensin." - Bremen

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Külünk İstanbul Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title