Haberler

AK Parti'li Karaaslan: "Tüm İllerde 'Şehrim 2023' Projesi Başlatacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak 81 ilde “Şehrim 2023” projesi başlatacaklarını söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak 81 ilde "Şehrim 2023" projesi başlatacaklarını söyledi.

Kültür Sanat Muhabirleri Derneğinin AK Parti Genel Merkezinde düzenlediği toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığının bir yıl içerisinde önemli işlere imza attığını ifade ederek, "Kazanımlar, kültür zemininde yükselmezse başarıya ulaşılamaz. Başkanlık olarak kadın, çocuk, çevre, engelli ve kültür sanat dostu şehirlerle ilgili çalışma başlattık. Bunun yanı sıra tüm sanat dallarından temsilcilerin yer alacağı bir sanat komisyonu kuracağız" dedi.

İlk kez bir siyasi parti çatısı altında sanata, sanatçıya bu kadar temas edecek bir çalışmayı hayata geçireceklerini kaydeden Karaaslan, "Önümüzdeki günlerde inşallah Sayın Başbakanımızı sanatçılarla buluşturacağız. Bu gerçekten önemli bir buluşma. Bu buluşmaları sık sık yapmayı planlıyoruz. Programa sanatın tüm dallarından sanatçılar çağrılacak. Coğrafyamızda çok büyük acılar yaşanıyor. Bugün Palmira Antik Kenti'ne saldıran DEAŞ neyse Diyarbakır Suriçi'ne saldıran PKK da aynı zihniyete sahip. Aslında sadece vatandaşlarımızı, canımızı, ciğerimizi alarak değil aynı zamanda tarihi eserlerimize zarar vererek, onları yakarak, yıkarak, 4 ayaklı minarenin ayaklarını kurşunlayarak da bu kardeşlik bağlarını zedelemeye yönelik bir çaba var. Bunu koparmak mümkün değil" diye konuştu.

Kültür sanat dostu şehirler çalışmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karaaslan, "Her şehir için özel çalışma yapılacak. Kültür ve Turizm ile Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları bu konuyla ilgili çalışma yapmaktadır. Biz de AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak 81 ilde gerçekleştireceğimiz 'Şehrim 2023' çalışmasını başlatacağız. Çalışmayla 81 ildeki paydaşlarla bir araya gelerek olmazsa olmazları konuşacaklar. Şehir meydanlarında oluşturulacak noktalarda anketlerle halka nasıl bir şehirde yaşamayı hayal ettikleri sorulacak. Bu bir envanter çalışması değil, soru sorup cevap alma çalışması değil, bu gerçekten şehrin üç alandaki röntgenini çekip buna yönelik bir yol haritası belirleme çalışması. Bunun referandum sonrası startını vermeyi düşünüyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Çiğdem Karaaslan AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title