Haberler

AK Parti'li Kadınlar Anneleri Ödüllendirdi

Güncelleme:

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı, tarihi Ulucanlar Cezaevi'nin restore edilen eski marangozhanesinde etkinlik düzenledi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı, Anneler Günü dolayısıyla tarihi Ulucanlar Cezaevi'nin restore edilen eski marangozhanesinde etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan kadınlara gül dağıtılırken; vefa örneği göstererek bin bir zorlukla annelik görevini yerine getiren 8 anneye de plaket verildi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı, Anneler Günü vesilesiyle anlamlı bir etkinlik düzenleyerek, engel tanımayan annelere plaket verdi. Altındağ'daki tarihi Ulucanlar Cezaevi'nin içindeki eski marangozhanede düzenlenen yemekli programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit de katıldı. AK Partili kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte ayrıca Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eşi Münevver Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un eşi Sevgi Kurtulmuş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in eşi Esra Şimşek, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek de yer aldı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de ev sahibi olarak programa iştirak etti. Bir konuşma yapan Veysel Tiryaki, "Kaderde bu mekanları kültür abidelerine dönüştürmek de varmış" diyerek, Ulucanlar Cezaevi'nin geçmişte nasıl bir durumda olduğunu şimdi ise nasıl bir hizmet için kullanıldığını hatırlattı.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ise, salondaki kadınlara seslenerek, "Sizi değişik mekanlarda ağırlıyoruz. Umarım beğenirsiniz" dedi. Konuşması sırasında çözüm sürecini de hatırlatan Akşit, "Annelere büyük görev düşüyor. Nerede bir sevgi, bir barış varsa orada bir kadın imzası vardır" şeklinde konuştu. Akşit, milletvekili eşlerinden kendilerine "Çözüm sürecini, yeni anayasayı bize anlatın" şeklinde talepler geldiğini belirterek, "Bu talebi genel merkezde yapacağımız bir toplantı ile sizlere anlatacağız" dedi.

Güldal Akşit'in konuşmasının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vefat eden annesi Tenzile Erdoğan hazırlanan özel görüntüler ise Başbakan Erdoğan'ın okuduğu bir şiir eşliğinde ekrana yansıtıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, TBMM'deki programı sebebiyle konuşma yapmadan düzenlenen etkinlikten erken ayrılmak zorunda kaldı.

ENGEL TANIMAYAN ANNELERE PLAKET

Programın sonunda, engel tanımayan anneler olarak anons edilen 8 anneye plaket verildi. Plaket verilenler arasında Diyarbakır'daki dershane önünde patlayan bomba sonucu çocuğunu kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da yer aldı. Ayrıca Engelliler Dünya Şampiyonası'nda Dünya 3.'sü olan Münevver Yılmaz'ın annesi Hanife Yılmaz'a da ödül verildi.

Annesi tarafından terk edilen Duygu bebekle hastanede yolları kesişen Ayeş Çetin, Duygu bebeğin engelli olduğunu öğrendikten sonra onu terk etmemiş, onu sahiplenmişti. Bu sebepten dolayı Ayşe Çetin de AK Partili kadınlar tarafından plaket verilerek ödüllendirildi.

12 yaşında yapılan yanlış iğne sonucu belinden aşağısı felç olan Nazmiye Muslu, Londra Paralimpik Olimpiyatlarında halter dalında madalya kazandı. Annesi Sıdıka Muslu da bugün gerçekleşen törende plaket aldı. Eşini 6 ay önce kaybederek 6 çocukla dul kalan fiziksel engelli Dilber Örüker de yine plaket alan isimler arasında yer aldı.

ŞEHİT MAAŞIYLA OKUL YAPTIRAN 'EŞE ANA' DA UNUTULMADI

15 yıl önce Hakkir Yoksekova'da şehit düşen Mustafa Eğerci'nin annesi Eşe Eğerci, kendisine bağlanan şehit maaşının kuruşuna bile dokunmamış ve biriken 250 bin lirayla okul yaptırmıştı. Kamuoyunda da büyük yankı duyan bu örnek davranıştan dolayı şehit annesi Eşe Eğerci de Anneler Günü vesilesiyle plaket aldı.

İki yaşındayken geçirdiği çocuk felci sebebiyle tekerlekli sandalyeye bağlı kalan ve badmington da milli takıma kadar girerek 2012 yılında Avrupa Şampiyonası'nda 2. olan Emine Seçkin'e de plaket verildi.

Ankara'da yaşayan, genç yaşta eşini kaybeden ve zihinsel engelli iki kızını özel eğitim kurslarına götürebilmek için evlere temizliğe giden 59 yaşındaki Gönül Zengin de yine alkışlar arasında ödülünü aldı.

Düzenlenen törende ödülleri ise AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eşi Münevver Arınç verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Güldal Akşit Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

title