Haberler

AK Parti'li Elitaş, AYM'nin Twitter Kararını Eleştirdi

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, AYM'nin Twitter kararını eleştirerek, "böyle devam ederse tuzu kokutmuş olur" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Anayasa Mahkemesi'nin "Twitter" kararının "367" benzeri bir karar olduğunu belirterek, " Anayasa Mahkemesi, böyle devam ederse tuzu kokutmuş olur" dedi. 

"AYM, KANUNA AYKIRI BİR YÖNETMELİK ÇIKARDI"

Elitaş,  Meclis'te gazetecilerle sohbet ederken,  Anayasa Mahkemesi'nin kanuna aykırı bir yönetmelik çıkardığını  ve buna göre karar verdiğini ifade ederek, "Twitter kararı, 367  kararı ile paralel bir karardır. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı gözden geçirmesi gerekir. Çünkü, Anayasa Mahkemesi tek mahkeme ve her şeyin üzerinde bir kurum. Süper mahkeme konusu ortaya çıkıyor. Türkiye'de hukukun inandırıcılığı, üstünlüğü tartışılacaksa eğer bunun kurallar çerçevesinde olduğunu dikkate alması gerekir. Spor yorumcusu, statlara bir yıl girişi yasaklanan kişilerin kişisel başvuru yoluyla başvurmasını tavsiye etti. Bir spor seyircisinin de Anayasa Mahkemesi'ne başvurması, bu işin artık ne kadar sorumsuzlaştırıldığını ve sorun haline getirildiğini gösteriyor" dedi.   

"TEKNİK ANLAMDA EKSİK BİR KARAR"

Twitter kararının, usul ve esaslara uygun olmadan verildiğini, teknik anlamıyla eksik olduğunu savunan Elitaş, Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa'ya aykırı karar verdiğini söyledi. Elitaş, "Twitter kararı, 367 gibi bir karardır. Anayasa Mahkemesi yetkilerini aşarak, zamansız yetki kullanarak tek bir mahkeme ve her şeyin üstünde bir mahkeme olarak kendini görmüştür. Anayasanın tanımladığı erkler ayrılığı ilkesinden, bir Anayasa Mahkemesi erki ortaya çıkmıştır. Başka mahkemelerin sahalarına da girmiş ve onlar hakkında karar vermeye başlamış. Her türlü bireysel  başvuruyla, artık Anayasa Mahkemesi son sözün söylendiği ilk derece mahkemesi haline geliyor" diye konuştu. 

"TWITTER KARARINDA İÇ HUKUK YOLLARI TÜKETİLMEDİ Kİ..."

Anayasa Mahkemesi'nin, bireysel başvuruya bakabileceği durumların Anayasa'da yazıldığı, olağan kanun yollarının tüketilmesi gerektiğinin yer aldığını kaydeden Elitaş, "Twitter kararında iç hukuk yolları tüketilmedi ki... Şu an öyle gözüküyor ki asliye, ceza mahkemelerine ihtiyaç yok. Anayasa Mahkemesi tek başına yetiyor. Hakkı ihlal edildiğini düşünen herkes, Anayasa Mahkemesi'ne başvurabilir, bu da karine oluşturabilir. Anayasa Mahkemesi, böyle devam ederse tuzu kokutmuş olur" dedi.  Elitaş, "Anayasa Mahkemesi böyle bir kararı niye alıyor, arkasındaki saik sizce ne?" sorusuna, "Herhalde Anayasa Mahkemesi üyeleri Anayasa'yı tam incelememişler, inceleseler böyle bir kararı vermezlerdi. Anayasa Mahkemesi üyeleri, Anayasa'yı bilmiyor olabilirler" karşılığını verdi.    -Soruşturma önergeleri  

"KOMİSYON KURULMASINI İSTİYORUZ"

Elitaş, 4 Eski Bakan ile ilgili AK Parti ve CHP'nin verdiği soruşturma önergelerinin ne zaman görüşüleceği sorularına, "Gelecek hafta veya ondan sonraki hafta... Biz bir komisyon kurulmasını istiyoruz" dedi. Önergelerin nasıl görüşüleceği sorusuna Elitaş, "Gerekçeleri farklı olduğu için önergelerin birleşmeleri gerekmeyebilir" karşılığını verdi.   TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta MİT Yasa Teklifi'ne devam edileceğini belirten Elitaş, ardından Danıştay ile ilgili yasa tasarısının ele alınacağını söyledi.  Elitaş, Meclis'te güvenliğin sağlanması amacıyla alınan önerileri  de "uygun" gördüklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Mustafa Elitaş Ak Parti Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title