Haberler

AK Parti'li Çelik (2/son): Anayasayı Önemsiyorsanız Bu Tavrınızı Değiştirin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, TBMM İç Tüzük kitapçığını yere fırlatmasını değerlendirirken, "Orada atılan anayasa kitapçığıydı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, TBMM İç Tüzük kitapçığını yere fırlatmasını değerlendirirken, "Orada atılan anayasa kitapçığıydı. Meclis içtüzüğünün bulunduğu kitabın içinde anayasa da vardır. Siz anayasayı önemsiyorsanız bu tavrınızı değiştirin" dedi.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti MKYK'da yapılması beklenen değişikliklerin sorulması üzerine Çelik, "Genel Başkan değişince zaten MYK üyelikleri düşer. Sayın Başbakan kendisinin çalışacağı bir ekibi belirleyecektir. Kimin devam etmesini, kimin noktalamasını ister kendi takdiridir. Değişikliklerden sonra soru sorarsanız yorumlarımı söylerim. Bakın herkes her şeyi söyledi ama kabine dışı kalan arkadaşımız 3 kişi oldu. Numan Kurtulmuş Bey bakan olduğu için onun yerine biri atanacak" dedi.

-"GÜL, ERDOĞAN İLE KOL KOLA OLACAKTIR"-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili "bundan sonra kendisinin bilgisinden, birikiminden faydalanacağız" sözlerinin hatırlatılması üzerine Çelik, "Gül bu partinin kurucularından biridir. Erdoğan'ın yol ve kader arkadaşıdır. Bizimde "abi' dediğimiz bir insandır. Son zamanlarda bazı çirkin şeyler yapıldı. Sanki Erdoğan'ı severken, sayın Gül'ü karşı olmak zorundaymış gibi ya da Sayın Gül'ü severken Erdoğan'a karşıymış gibi birileri davranabilir. Ama Erdoğan ve Gül böyle bir sığlığa hiçbir zaman düşmediler. Bu iki insan birbirini rakibi değil, birbirini tamamlayıcı unsurlardır. Birini severken diğerinden nefret etme gibi bir tavrımız olamaz. Dün havalimanında hepimiz vardık ki biraz spontane gelişen bir şeydi. Yoksa bütün arkadaşlarımız olurdu orada. Sayın Gül'ün 7 yıllık şerefli cumhurbaşkanlık hizmetinden sonra elbette ki elbette Türkiye'ye vereceği daha çok hizmetler var. Bu birikimi, bu tecrübeyi, bu kazanımlar bence bir tarafa atamaz. Sadece oturup hatıralarını yazan, torunlarını seven bir Abdullah Gül'ü kimse beklemesin. Elbette Tayyip Erdoğan ile kol kola olacaktır. Yine yol arkadaşı olacaktır" diye konuştu.

-"ERDOĞAN DARBENİN GETİRDİĞİ BİR CUMHURBAŞKANI DEĞİL"-

"Önümüzde ki dönemde cumhurbaşkanı ile muhalefet ilişkileri nasıl olacak? Yeni bir sayfa açılabilir mi? sorusuna Çelik, Genel Kuruldaki yemin töreninde CHP milletvekillin tüzük fırlatmasına değinerek, "50 kere denenmiş ve başarısızlığa uğranmış olan bir yöntemle siz başarıya ulaşamazsınız. Bu yöntem denenmiştir ve başarısız olundu. Gül'ü cumhurbaşkanı seçildiği dönemde CHP ayağa kalkmadı. Cumhurbaşkanının bir çok programına katılmadılar. Cumhurbaşkanının kendi akıllarınca görmemezlikten geldiler. Peki kim kaybetti. Hep kaybeden CHP oldu. Nezaket gereği cumhurbaşkanının siz beğenin veya beğenmeyin orada ki tavır yüzde 52 vatandaşa yapılan tavırdır. Erdoğan tesadüfen buralara gelmiş biri değil. Bir darbenin de getirdiği bir cumhurbaşkanı değil. CHP'nin, MHP'nin bütün engelleme çabalarına rağmen millet Recep Tayyip Erdoğan'ı seçmiştir. Bunu kabullenmek bir erdemdir. Engin Altay CHP Grup Başkanvekili olarak Meclis başkanlığının ve Başbakan'ın anayasayı çiğnediğini iddia ederek söz istiyor. Fakat orada atılan anayasa kitapçığıydı. Meclis içtüzüğünün bulunduğu kitabın içinde anayasada vardır. Siz anayasayı önemsiyorsanız bu tavrınızı değiştirin. Başbakan'ın yani 12.cumhurbaşkanımızın ayın 15'inden itibaren başbakanlık yapmaması, AK Parti kongresine katılmaması gerektiğini iddia ettiler ve Sayın Atilla Kart, Yargıtay Cumhuriyet başsavcılığına müracaat etti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı "Yemine edip mazbatasını alana kadar siyasette bulunabilir, Başbakanlık'ta görevlerini icra edebilir buna mani bir hal yok" dedi. İşinize geldiği zaman "Yargının kararı' diyeceksiniz, "hukuk devleti' diyeceksiniz ama sizin saplantılı yargılarınız söz konusu odluğu zaman hukuk filan bir tarafa gidecek. Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül'ün önüne 367 engeli koyulduğu zaman cumhurbaşkanı süresi sona ermiş bir cumhurbaşkanıydı. Fakat 4 ay boyunca makamı işgal etti. Niye işgal etti çünkü anayasa gereği görev süresi bittiği anda oradan ayrılmalıydı, yeni cumhurbaşkanı seçilinceye kadar da TBMM başkanı oraya vekalet etmeliydi. CHP'liler tek kelime söylemediler. "Sen aslında 4 aydır orada fazladan oturuyorsun, oturmaman gerekiyor burası bir hukuk devletidir' demediler" diye konuştu.

-"ÇÖZÜM SÜRECİNİN ASIL ANA KARAKTERİ 1920 RUHUNA DÖNMEKTİR"-

Çelik, "Nerede başlıyor bu Yeni Türkiye, kim eski Türkiye'de kaldı?" diye bir soruya ise, "AK parti kurulduğu gün şunu söyledi "artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Eskiden devlet kutsal bir güçtü, vatandaşa tepeden bakardı. Milletin varlığı devletin içinde, devletin varlığı millet için değildi. Tek ideoloji dayatan, bin bir türlü yasağı olan, insanlara hürriyeti bir lütuf gibi kıymık kıymık veren bir devlet anlayışı vardı. 1923'le 1920 arasındaki temel fark şudur; 23 Nisan 1920'de birinci meclis var. Birinci mecliste başını Hüseyin Avni Ulaş'ın çektiği Mehmet Akif'in de içinde bulunduğu muhalif bir grup var. Bugünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir ön prototipi olan o günkü zihniyetin muhalifiydiler. 1923'te bunların teki dahi yoktur. Birinci Meclis çoğulcuydu, ikincisi çoğunlukçu bir Meclis'ti. 1923'ten sonra tek tipçilik başladı. Başbakan'ın işaret ettiği budur. Bugün çözüm sürecinin ana karakteri 1920 ruhuna dönmektir" dedi.

-"YENİ TÜRKİYE VE SÜREKLİ YENİLENEN AK PARTİ"-

"Yeni Türkiye Vurgusuna" ilişkin de Çelik, "AK Parti işleyen bir vücuttur. Değişmeyenler ölüler ve delilerdir. Vücut hücre değişimi yapmazsa bu sağlıklı bir insan değil demektir. AK Parti'de günün şartlarına ve ihtiyaçlarına göre ama esas misyondan sapmadan bizimde yeni politikalar geliştirmemiz gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendisini yenileyememesinin ve 1940'ta takılıp kalmasının sebeplerinden biri bu. Yeni Türkiye ve sürekli yenilenen AK Parti. Ağacın kökü aynı, gövdesi aynı gövde ama budanması gereken yerleri budarsınız. O ağacın karakteristik özellikleri değişmiyor, muhafazakar demokrat AK Parti aynen devam ediyor. Ama Türkiye'nin ihtiyaçları, dünyadaki değişim ve gelişim süreci göz önünde bulundurularak değişerek gelişmek, gelişerek yola devam etmek esastır" cevabını verdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hüseyin Çelik Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title