Haberler

AK Parti, Kırklareli'nde Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti

Güncelleme:

AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı, seçim sonuçlarına itiraz etti.

AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı, seçim sonuçlarına itiraz etti.

İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz, Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı ve partililer, adliye binasındaki Seçim Kurulu Başkanlığına giderek itiraz dilekçelerini verdi.

Seçim Kurulundan sorumlu hakimin, seçimlerle ilgili itiraz süresinin 14.00'te sona erdiğini belirtmesi üzerine Kılavuz, Yüksek Seçim Kurulunun itiraz süresini 15.00 olarak belirlediğini ve dilekçesini bırakmak istediğini söyledi.

Kılavuz, itiraz dilekçesini teslim ettikten sonra, gazetecilere yaptığı açıklamada, oy pusulalarının yanlış sayıldığını, tutanakların yanlış hazırlandığını savundu.

Oyların yeniden sayılarak değerlendirilmesini istediklerini ifade eden Kılavuz, "Kırklareli siyasi tarihinde olmadığı kadar yaklaşık 2 bin 300, 2 bin 400 geçersiz oy kabul edildi. Geçersiz oylar, kullanılan oyların yüzde 5'ine tekabül ediyor. Oyların yeniden değerlendirilmesi ile seçim sonucunun değişme ihtimalinin olduğunu tespit ederek itirazda bulunduk" diye konuştu.

- Tutanaklarda karalama iddiası

Kılavuz, seçimde hesaplama hataları olduğuna inandıklarını söyledi. Birleştirme tutanaklarında ciddi karalamalar söz konusu olduğunu belirten Kılavuz, şöyle devam etti:

"Bazı sandıklarda geçerli olarak kabul edilen oy kullanma şekli, bazı sandıklarda kabul edilmemiş. Farklı iki uygulama olduğunu görüyoruz. Kullanılan oylarda hangi siyasi partinin oyu çıkarsa çıksın, önemli olan vatandaş iradesinin sandığa, sağlıklı bir şekilde yansıması ve demokrasinin en önemli gereği olan milli iradenin hakim kılınması. İnşallah ilimiz için hayırlı olur."

Bir gazetecinin "Hakim 14.00'te itiraz süresinin sona erdiğini söyledi, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Kılavuz, şunları kaydetti:

"Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde kişilerin şahsi kararlarıyla bir sistem kurmak mümkün değildir. Çünkü Türkiye'de uygulanan saat şu an itibariyle 15.00'tir. Biz yasal saat içerisinde itirazımızı verdik. Sayım esnasında birçok sandığa itiraz dilekçesinde bulunduk. Bizim itirazımız geçerli bir itirazdır."

-seçim itirazları

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Zeki Kılavuz Kırklareli Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title