Haberler

AK Parti Kayseri Milletvekili Yıldız Açıklaması

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Eğer siz güçlü olmazsanız sömürgenin asıl yatağı ve kaynağı olan Avrupa ile mücadele edemezsiniz.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Eğer siz güçlü olmazsanız sömürgenin asıl yatağı ve kaynağı olan Avrupa ile mücadele edemezsiniz." dedi.

Milletvekili Yıldız, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Sistemi" başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğinin Türkiye'nin geleceği için önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin sömürgecilere karşı güçlü olması gerektiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Eğer siz güçlü olmazsanız sömürgenin asıl yatağı ve kaynağı olan Avrupa ile mücadele edemezsiniz. Bundan 150-200 yıl önce Hindistan'da, Afrika'nın hemen hemen tamamında sömürgeler bunlar tarafından yapıldı. Tarih İngiliz ve Hollanda sömürgelerinden bahseder. Kendi aralarında çok fazla kavga etmediklerini görürsünüz. Çünkü dünya onlar için küçüktür ama paylaşılmaz değildir. Dünyanın en büyük toprak ağası İngiltere'deki kraliçe teyzemiz. Kanada başta olmak üzere 6.6 milyon kilometrekare toprak sahibidir. Bütün bunlar bizim ideallerimiz uğruna daha güçlü olmamızın elzem olduğunu gösteriyor."

Gençlere iyi ve güçlü bir Türkiye bırakmak için Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesi gerektiğini savunan Yıldız, "Bize en büyük eleştirilerden birisi 'ülkeyi zaten 15 yıldan beri siz yönetiyorsunuz. Ne gerek vardı Anayasa değişikliğine?' diye soruyorlar. Niçin bunu ihtiyaç hissettiniz denirse, bu kalıplaşmış bir cümlenin ötesinde bütün gönlümle kalbimle inanıyorum biz bu ülkeyi güçlü şekilde gençlerimize devredeceğiz." diye konuştu.

Yıldız, bugüne kadar vesayetin iktidara hep ortak olduğuna işaret ederek, vesayetin tamamen kalkması için Cumhurbaşkanlığı sisteminin şart olduğunu savundu.

Vesayetin milletvekillerini yolcu, kendilerini hancı olarak gördüğünü anlatan Yıldız, "Bu iradeyi milletin haricinde hiçbir güçle paylaşmayın. Vesayet şunu diyordu, 'Sizler milletvekilleri olarak yolcusunuz bizler hancı.' Biz dedik ki, bu işte bir yanlışlık var. Şimdiye kadar siz böyle alışmış olabilirsiniz. 1950'den sonra siz alışmışsınız 1960'ta darbe yapmışlar, bu milletin başbakanını aldınız, milletin mecali yoktu ve onu size vermek zorunda kaldı. Ama şimdi biz kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

İnsanların birbirine güvenmediği, şüpheyle karşıladığı, birbirini ispiyonladığı bir Türkiye oluşturmak istediklerini dile getiren Yıldız, şöyle devam etti:

"Darbeyi gerçekleştirenler, kaos oluşturmak, Türkiye'yi karıştırmak ve bölmek istediler. Bunlar başarılı olamadılar. Ama darbeyi planlayanların ne kadar başarılı olup olmadığı tartışılıyor. Çünkü ufkumuzdaki insan tipini değiştirmeye yönelik bir yapı sergilediler. Bizim ufkumuzda beraber yemek yediğimiz beraber çay kahve içtiğimiz bir insanı sizi sırtınızdan hançerlemek gibi bir şey yoktur. Bu kabullenemez bir şey. Bu yüzden biz zihin dünyamızı bu basiret ve feraset dediğimiz her türlü tehlikeye de refleks gösterecek yapıyı mutlaka iç dünyamızda da sergilememiz lazım."

Kaynak: AA / Politika

Taner Yıldız AK Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title