Haberler

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının İftarı

Başbakan Binali Yıldırım, "14 yıl boyunca hem çalıştık hem vesayetle mücadele ettik. Önümüze çıkan engelleri birer birer ortadan kaldırarak bugünlere geldik.

Başbakan Binali Yıldırım, "14 yıl boyunca hem çalıştık hem vesayetle mücadele ettik. Önümüze çıkan engelleri birer birer ortadan kaldırarak bugünlere geldik. Çok şey başardık, ama işimiz bitmiş değil. Şimdi artık Türkiye'de güven ve istikrarı kalıcı hale getirmenin tek bir yolu kaldı, başkanlık sistemi ve yeni anayasa. Yolları biz yaptık, köprüleri biz yaptık, gönüllere yollar yaptık, inşallah milletimizle birlikte Türkiye'nin başkanlık yolunu da birlikte açacağız." dedi.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığının Yenikapı'daki iftar programında konuşan Yıldırım, 7 tepeli bir şehir olan İstanbul'a 7 büyük eser kazandırmak için 12 yıl boyunca çalıştıklarını ve bu eserlerin hepsinin ya bitirildiğini ya da bitirilme aşamasına getirildiğini anlattı.

Yıldırım, bir dünya projesi olan Marmaray'ın açıldığı Ekim 2013'ten bu yana 145 milyon İstanbulluya hizmet verdiğini, kentin toplu taşımasında önemli bir yük almayı başardığını kaydetti.

İstanbul-Ankara Hızlı Tren projesinin de gerçekleştirildiğini hatırlatan Yıldırım, banliyo hattını tamamlayarak, eksik halkanın da birleştirileceğini belirtti.

Yıldırım, üçüncü projeyi "İstanbul'u İzmir'e komşu kapısı yapacak İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez geçişindeki dünyanın 4. büyük köprüsü Osmangazi Köprüsü" şeklinde açıklayarak, "30 Haziran'da inşallah bu muhteşem eserin açılışını da Cumhurbaşkanımızla İstanbul, Kocaeli, Bursa'dan gelen binlerce vatandaşımızla gerçekleştireceğiz. Böylece son 50 yıldır İstanbul'un gündeminde olan büyük bir projeyi de büyük bir hayali de gerçeğe dönüştürmüş olacağız" diye konuştu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 26 Ağustos'ta, 215 kilometrelik otoyoluyla birlikte açılıp, hizmete sunulacağını bildiren Yıldırım, böylece ikinci köprüde kamyon, tır, otobüs trafiği olmayacağını, birinci ve ikinci köprünün şehir içi toplu taşıma ve bireysel taşımacılığa hizmet edeceğini söyledi.

"Türkiye artık istikrarsızlıktan, koalisyon dönemlerinden çektiği sıkıntıları bir daha çekmeyecek"

Başbakan Binali Yıldırım, dünyanın en büyük havalimanının, İstanbul'a kazandırılacağına değinerek, "Bu eserin yapılmasıyla havacılığın merkezi İstanbul olacak. 150 milyon yolcu kapasiteli bu havalimanı, Türkiye'yi havacılıkta dünyanın ilk 5 ülkesi arasına sokacak. Bunun da ilk etabının açılışını 26 Şubat 2018'de yapacağız" dedi.

Avrasya Tüneli'nin 20 Aralık 2016'da hizmete alınacağını dile getiren Yıldırım, son eser olan Kanal İstanbul'un hazırlıklarının süratle devam ettiğini, bu yıl sonuna doğru ihalesini gerçekleştirmeyi umduklarını ifade etti.

Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının 45 kilometreden aldığı raylı sistemi 150 kilometreye çıkardığını, 160 kilometre raylı sistem inşaatının devam ettiğini kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Planlananlarla birlikte 2023 yılında İstanbul'un tam bin kilometre raylı sistemi olacak. Bu ne demek biliyor musunuz? Londra'nın raylı sisteminin iki katından fazla demek. İstanbul'a da yakışır, İstanbul için de çok güzel olur. Türkiye'nin güven ve istikrarla gerek demokraside gerek insan haklarında gerekse reformlarda çok önemli mesafeler alırken, diğer yandan da yıllar boyu özlemini duyduğumuz projeleri bir bir hayata geçiyoruz. Bu tabii bazılarının canını sıkıyor, bazılarını kıskandırıyor. Gezi olaylarının masum bir çevre işi olmadığını hep beraber gördük. Çünkü o Gezi olaylarının başrolündeki 'Niye köprü yapıyorsunuz? Niye Kanal İstanbul'u yapıyorsunuz? Niye hızlı tren yapıyorsunuz? Neden tüneller yapıyorsunuz? Neden havaalanı yapıyorsunuz?' diye akılları sıra ültimatom vermeye kalkıştılar. Ama İstanbullu başta olmak üzere bu büyük millet bu oyunu bozdu. Liderinin etrafında et kemik gibi oldu ve onlara en güzel cevabı verdi. 14 yıl boyunca hem çalıştık hem vesayetle mücadele ettik. Önümüze çıkan engelleri birer birer ortadan kaldırarak bugünlere geldik. Çok şey başardık, ama işimiz bitmiş değil. Şimdi artık Türkiye'de güven ve istikrarı kalıcı hale getirmenin tek bir yolu kaldı, başkanlık sistemi ve yeni anayasa. Yolları biz yaptık, köprüleri biz yaptık, gönüllere yollar yaptık, inşallah milletimizle birlikte Türkiye'nin başkanlık yolunu da birlikte açacağız. Türkiye artık istikrarsızlıktan, koalisyon dönemlerinden çektiği sıkıntıları bir daha çekmeyecek."

"AB, gelecek vizyonunu bir kez daha göz önüne almalıdır"

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin bir yandan büyümeye devam ederken bir yandan da milletin geleceğini karartmaya çalışan şer odaklarıyla mücadelesini sürdürdüğünü belirterek, yıllardan beri AB'ye "Daha kucaklayıcı olun. Sadece kendi alanınızda değil, yakın coğrafyanızda olup bitenlere kayıtsız kalmayın. Daha fazla iş birliğine, az gelişmiş, sorunlu ülkelere daha fazla desteğe ihtiyaç var" dediklerini aktardı.

Bugün dünyada yurdundan edilmiş 55 milyon insan bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Bu, birçok ülkenin nüfusundan fazla. Bu bir insanlık sorunudur. Bu insanlık sorununu Türkiye olarak biz, dünyaya örnek bir şekilde ele aldık ve 3 milyon kardeşimizi bağrımıza bastık. İşte AB, bunu görmeli ve bugün İngiltere'de neden birlikte çıkma kararının verildiğini çok iyi düşünmeli, gelecek vizyonunu bir kez daha göz önüne almalıdır. AB'nin kuruluştaki değerlerine geri dönmesi, Türkiye'nin de içinde bulunduğu, Balkanlar da dahil bütün ülkeleri kucaklayıcı politikaları ancak bu çıkmazı sona erdirecek ve AB'deki birlik ve beraberliği daha da güçlendirecektir." diye konuştu.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım İstanbul AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title