Haberler

AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (5) "HSYK üzerinden adalete ipotek koymaya kalkışanlar, paralel yapının uzantıları ve yargıyı bir şekilde yargıyı kontrol etmeye çalışanlara sesleniyorum: Bütün hevesleri kursaklarında kaldı" "Yeni anayasa ile millet egemenliğini tahkim edeceğiz.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HSYK üzerinden adalete ipotek koymaya kalkışanlar, paralel yapının uzantıları ve yargıyı bir şekilde yargıyı kontrol etmeye çalışanlara sesleniyorum: Bütün hevesleri kursaklarında kaldı" dedi.

Davutoğlu, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi'nde katılımcılara, "AK Parti iktidardayken, AK Parti kadroları nöbetteyken bu memlekette kaos çıkartabilirler mi?", "Bu memlekette kriz çıkartabilirler mi?", "Bu memleketin huzurunu bozabilirler mi" sorularını yöneltti.

"Hayır" yanıtını alan Başbakan Davutoğlu, "Bu milletin huzuru için vatandaşlarımızın özgürlüğü için 7 Haziran'da bir destan yazmaya hazır mısın ey İstanbul? Bir daha İstanbul sokaklarını kimse Gezi olaylarında olduğu gibi kriz sokakları haline getiremeyecek" karşılığını verdi.

MHP'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Davutoğlu, "Bahçeli, aritmetikle geometriyle uğraşıyordu piramitleri çizmişti. Ona da seslendim Meclis Grubu'ndan, 'biraz da paralelle ilgilen' diye ama ilgilenemezler çünkü işbirlikleri var"  diye konuştu.

-"Yargıyı bir şekilde kontrol etmeye çalışanların hevesleri kursaklarında kaldı"-

Birliğin özgürlüğün, güvenliğin AK Parti ile teminat altında bulunduğunu kaydeden Davutoğlu, bu çerçevede prensiplerinin esasını merhametin oluşturduğu adalet kavramı olduğunu söyledi.

Vatandaşlarına merhamet göstermeyen, adalet dağıtamayan bir devletin baki olamayacağını, milletin payidar kalamayacağını vurgulayan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Onun için biz adalet davasını temel şiar olarak partimizin adına koyduk. Adaleti hakim kılacağız. Yargı üzerinden, HSYK üzerinden adalete ipotek koymaya kalkışanlar, paralel yapının uzantıları ve yargıyı bir şekilde yargıyı kontrol etmeye çalışanlara sesleniyorum: Bütün hevesleri kursaklarında kaldı. HSYK seçimleri, arkasından adalet reformu içinde atacağımız adımlar Türkiye'de adaletin tekrar hakim kılınmasını sağlayacak. Bizim siyaset felsefemiz merhamettir. Bütün milletimizi merhametle kucakladık, merhametle kucaklamaya devam edeceğiz. Adaleti, nasıl Türkiye'de hakim kıldıysak kılacaksak dünyada da hakim kılacağız. Yurtta sulh, cihanda sulh diyoruz ya biz de diyoruz ki yurtta adalet, dünyada adalet."

Yurtta adaletin bir gereği olarak gelir dağılımını düzelttiklerini, engellilere sahip çıktıklarını aktaran Davutoğlu, dünyada adaletin bir gereği olarak da Filistin'e, Irak'a, Saraybosna'ya, Üsküp'e, Somali'ye Arakan'a sahip çıktıklarını, sahip çıkmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Dünyada adaleti hakim kılabilmek için atılması gereken adımın "kudretli devlete" sahip olmak olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Bir devlet bir siyaset ancak merhametle şefkatle kudreti birleştirdiğinde beraber olduğunda daim olabilir. İşte AK Parti, 12 yıl içinde aciz düşmüş bir hükümetten, aciz düşmüş bir devletten kudretli bir devlet ortaya çıkardı" değerlendirmesini yaptı.

Davutoğlu, geçmişte depremde Sakarya ve Kocaeli'ne gidemeyen bir hükümet ve başbakan olduğunu ancak kendilerinin Van depreminde neredeyse tüm Bakanlar Kurulu olarak kentte olduklarını ve 1 yılda 18 bin 700 konut inşa ederek yepyeni bir Van kurulduğunu ifade etti.

-"Yepyeni bir anayasa ile devletimizin kudretini daha da tahkim edeceğiz"-

Devletin kudretini kıskananların, tuzaklarla lobilerle içeride ve dışarıdaki işbirlikçileriyle  darbe vurmaya kalkıştıklarını bildiren Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Biz de diyoruz ki kudretimizin kaynağı milletimizin iradesidir ve bu iradeyi her halükarda mutlak şekilde egemen kılacağız. Devletimizin kudretine, milletimizin iradesine darbe vurmak isteyenler karşısında bizi bulacaklar. Yepyeni bir anayasa ile yeni bir siyasi anlayışla devletimizin kudretini daha da tahkim edeceğiz."

-"2023'te semalarda yüzde 100 Türk yapımı savaş uçakları uçacak"-

Geçmişte Türkiye'nin başka ülkelerin 20-30 yıllık tanklarını hibe olarak alıp tamir ettirip modernleştirmek için başka ülkelere gönderdiğini hatırlatan Davutoğlu, son aldıkları kararla milli savaş uçağının ön tasarım aşamasına geçildiğini bildirerek şöyle dedi:

"2023 yılında aziz vatanımızın semalarında, aziz İstanbulumuzun semalarında yüzde 100 Türk yapımı kendi savaş uçağımız uçacak. İşte kudretli devlet budur. Kudretli devlet:  Vatandaşı zor durumda olduğunda vatandaşı bir zulme maruz kaldığında 25 bin vatandaşını Libya'dan tahliye edebilen devlettir. Kudretli devlet: Diplomatları kaçırıldığında onların burnu bile kanamadan ülkeye getirebilen bir devlettir. Kudretli devlet:  'Filistin'de bize yardım eden yok mu?' dendiğinde dönüp ona yardım edebilen bir devlettir. Kudretli devlet: Sayın Cumhurbaşkanımızın son Somali ziyaretinde de ortaya çıktığı gibi her yere eli, gücü, merhameti, şefkati, kudreti ulaşabilen bir devlettir."

Bu kudreti "izzetle" şereflendireceklerini anlatan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir milletin izzet sahibi olabilmesi için mutlaka ekonomik olarak kendi kendine yetmesi lazım. Ekonomimizin yetersiz olduğu dönemlerde, yani AK Parti öncesinde izzetimizin nasıl yerlerde süründüğünü herkes bilir. Nasıl bir IMF memurunun karşısında dönemin başbakanının ceket iliklediğini bilir ama AK Parti döneminde hamdolsun topraklarımız öylesine bereketlendi ki hortumlar öylesine kesildi ki izzetli bir milletin güçlü ekonomisi doğdu. 12 yıl içinde IMF'nin önünde küçük miktarlarda borç isteyen bir ülkeden, IMF'ye 5 milyar dolar borç veren bir ülke doğdu. İşte izzet budur. Eskilerin güzel duasıyla 'Allah devletimize ve milletimize izzet versin, zelil eylemesin, mahcup eylemesin bizleri inşallah. Devlete ve millete zeval vermesin'"

Bu izzeti daha da taçlandırmak için ekonomide ikinci hamle dönemini başlattıklarını aktaran Davutoğlu, "İkinci hamle dönemiyle birlikte Türkiye, inşallah 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecek. Türkiye'nin yükselişiyle birlikte İstanbul da yükselecek. İstanbul'a dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Yılda 150 milyon kişiyi barındırabilecek, imkan sunacak havalimanı. İstanbul'u tarihin bu güzel şehrini modernitenin en güçlü merkez şehirlerinden biri haline getireceğiz, bir küresel finans merkezi haline de dönüştüreceğiz" diye konuştu.

Davutoğlu her ne surette olursa olsun milli iradeye karşı yapılabilecek her komplo karşısında milli iradeyi tahkim etmeye kararlı olduklarını vurgulayarak, "Daha önceki dönemlerde olduğu gibi kapalı kapılar ardından, lobilerde, localarda bu milletin geleceği belirlenemeyecek, karartılamayacak. Şimdi yeni anayasa ile millet egemenliğini tahkim edeceğiz. Yepyeni bir siyasal sistemin önünü açacağız. Türkiye'ye özgü, Türkiye'nin siyaset anlayışını, kadim geleneğini geleceğe yöneltecek yeni bir siyaset dönemi başlayacak" ifadesini kullandı.

- İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Ak Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title