Haberler

AK Parti Grup Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin milli irade için dönüm noktası olacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin milli irade için dönüm noktası olacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, "30 Mart'ta kimin nerede belediye başkanı olacağı değil, hangi partinin kazandığı önemli. Çünkü, AK Parti'nin kazanacağı her belediye farklı bir mesaj olacaktır. Farklı bir anlam ifade edecek. Çünkü burada kaybedenler lobisi, inanın milletten en darbeyi alacaklardır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bugün bir gazete en çok satan gazete bugün bir başlık atıyor birinci sayfadan. Güya ben anamuhalefetin İstanbul adayından çekinmeye başlamışım onun için dosyayı açıklamışım. Burada çok açık birşey söylemek durumundayım. O gazetenin patronu İstanbul Hilton Oteli'nin yanındaki bahçeye inşaat yapabileceği düşüncesiyle onun özelleştirmesine girmiştir. Ama Büyükşehir Belediyemiz ona müsaade etmedi. Bu sefer gitti Şişli Belediyesi ile anlaşma yoluna. Şişli Belediye Başkanı bu işlerde mahirdir. CHP'den ihraç edilirken de bu tür klasörler nedeniyle ihraç edilmedi mi? Yolsuzluk klasörü diye anamuhalefetin genel müdürü o zaman onun önünde poz vermedi mi? Hesap şu, 'Şu anda İstanbul'u alabilir miyiz? Almayacaksınız. İstanbul sizin ne olduğunu çok iyi biliyor. 'Alabilirsem, ben bu otelimi büyütür müyüm' diyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onun kontrol eder. Çevre katliamına sana müsaade etmeyeceğiz. Kim çevreci değil. Bunlar ortaya çıkıyor. Türkiye'de milletin iradesine canı pahasına sahip çıkan bir iktidar var. Biz meşruluğumuzu sizden alıyoruz. Bir kısım devlet kurumları içine sızan şebekelerin, çetelerin millet iradesini gasp etmesine izin vermeyeceğiz. Demokratik bir ülkede kararı meşru siyasi aktörler verir. Bu ülkenin temel sorunlarında, dershaneler, terör, çözüm sürecinde, Suriye meselesinde karar hakkına polisler mi karar verecek" dedi.

Yargının bağımsızlığını ve mücadelesini referandumda sağladıklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Yargı sadece bağımsız değil, aynı zamanda tarafsız olacak. Hem bağımsız hem tarafsız. Bağımsızlığı iste ama tarafsızlığa gelince orada tarafım de, bunu kimse yutmaz. Biz yargıyla değil, yargı mensuplarının da baskı altına alan bir örgütle mücadele ediyoruz. Hiç kimse siyasi iradenin yargıya müdahale ettiğini iddia etmesin. Bizim dışımızda kimse millete hesap vermiyor. Biz hesap veriyoruz. Siyasi kararları uygulayacak olan siyasi iradedir. Eğer, siyaset yapmak istiyorsan o zaman bunun tek yolu var. Bütün görevleri bir tarafa koyar gelirsin siyaset içinde yer alırsın. Şu anda oyun bozulduğu için rahatsızlar. Milli iradeye ve hükümetimize kurulan tuzak bir kez daha altüst olmuştur. 30 Mart'a kadar sergilenecek her sabotajı, her tuzağı milletimizle birlikte bozacağız. Hiç kimsenin endişesi olması. Bu badireyi de aşacağız. Hepimiz çok sağlam duracağız. Daha fazla bir olacak, dayanışma içinde olacağız. 30 Mart seçimleri milli irade için dönüm noktası olacak. 30 Mart'a kimin nerede belediye başkanı olacağı değil, hangi partinin kazandığı önemli. Çünkü, AK Parti'nin kazanacağı her belediye farklı bir mesaj olacaktır. Farklı bir anlam ifade edecek. Çünkü burada kaybedenler lobisi, inanın milletten en darbeyi alacaklardır. İşte o zaman Türkiye'nin önünde engel kalmayacak, çözümün önünde engel kalmayacak. Daha fazla demokratikleşme adımı atacağız. Şimdiden bazı demokratikleşme hareketlerini başlattık. Bu engelleri atıkta hiç bitmeyen bir baharı karşılayacağız.Geçen yıl ilkbahar doğru ve güneydoğu için bahara dönüşmüştü. Artık şehitler gelmiyor ama birileri şu anda hasretle yine şehitler 'gelsin' diyor. Hep bunun gayreti içindeler. İnşallah 30 Mart'ta yeni bir dönemi birlikte tüm Türkiye bitmeyen bir bahara kavuşacak" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Son ricam 2 ay içerisinde tüm ana kademelerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız durmaksızın kapı kapı dolaşmak suretiyle neler yaptık, neler yapıyoruz çünkü bizim anlatacağız çok şey var ama muhalefetin anlatacağı hiçbir şey yok. Neler yaptığımız en ücra köşeye kadar teşkilatımız anlatmalı. Şu anda 9,5 milyon üyeye sahip olan AK Parti, yoğun bir çalışma içerisine gireceğiz. Bunun gereğini yapacağız. Bunun gereğini yaptıkça bu hareketin yükselişini kimse durduramaz."

Erdoğan, "Van'dan Ankara'ya gelen bir otobüs Sivas yolu üzerine kaza yapmış bu kaza neticesinde 9 ölüm var, 38 yaralımız var. Ölenlere rahmet diliyor. Tüm yakınlarına sabırlar temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title