Haberler

AK Parti Grup Toplantısı…(2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütü o bayrağa saldırarak aslında CHP ve MHP’ye bir rol biçmiştir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütü o bayrağa saldırarak aslında CHP ve MHP'ye bir rol biçmiştir. Ellerine bir senaryo vermiştir. Türkiye ne zaman çözüme yaklaşsa terör örgütü, CHP, MHP, HDP ortak bir senaryoyu devreye aldılar. Rollerinin gereğini yerine getirdiler. Bu çirkin ve çirkef politika karşısında biz büyük düşünmeye, sorumlu davranmaya özelliklede büyük bir ülkenin büyük bir partisi gibi hareket etmeye devam edeceğiz" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dış politikada CHP'nin mezhep taassubunun esiri haline geldiğini söyledi. CHP'nin iç politikada terör örgütlerinin ve sokak eylemlerinin esiri haline geldiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Siyaset üretmede CHP, Pensilvanya örgütünün esiri haline gelmiştir. Biz MHP'ye yavru muhalefet diyorduk artık yavru sıfatını bile hak etmiyor. MHP doğrudan doğruya CHP ve Pensilvanya'nın vagonu haline geldi" dedi.

"HEM CHP'YE HEM DE MHP'YE ASLINDA SÖYLEYECEK ÇOK SÖZ VAR"

Başbakan Erdoğan, şuanda IŞİD'in elindeki vatandaşların sağ salim Türkiye'ye getirmenin mücadelesini verdiklerinin ifade ederek, "CHP genel müdürü ve milletvekillerinin, MHP Genel Başkanının çıkıp akıla, izanla, vicdanla bağdaşmayan iftiralar üretmesini hiç kimse sorumluluk kavramıyla izah edemez. Hem CHP'ye hem de MHP'ye aslında söyleyecek çok söz var. Ama biz onlar gibi sorumsuz olamayız. Biz ülkenin milletin özelliklide orada alınan konulan vatandaşlarımızın sorumluluğu üzerimizde hissediyoruz. Bu sorumluluğun ağırlığıyla hareket ediyoruz" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ O BAYRAĞA SALDIRARAK ASLINDA CHP VE MHP'YE BİR ROL BİÇMİŞTİR"

Diyarbakır'da bayrağa yönelik alçakça saldırı sonrasında da CHP ve MHP'nin aynı sorumsuz tavrı takındığına kaydeden Başbakan Erdoğan, "Terör örgütü o bayrağa saldırarak aslında CHP ve MHP'ye bir rol biçmiştir. Ellerine bir senaryo vermiştir. Şimdi o rolü o senaryoyu kusursuz oynamaya çalışıyorlar. Terör örgütünün vazifesi bayrağa saldırı düzenlemek. CHP ile MHP'nin vazifesi o saldırı üzerinden milleti tahrik etmek galyana getirmek. Geçmişte de bunun aynısını yapmadılar mı? Yaptılar. Türkiye ne zaman çözüme yaklaşsa terör örgütü, CHP, MHP, HDP ortak bir senaryoyu devreye aldılar. Rollerinin gereğini yerine getirdiler. Bu ülkede, başkentimizde bayrağımızı yakanlarla bu CHP beraber hareket etmedi mi? CHP'nin milletvekilleri onlarla beraber hareket etmedi mi? Onlarla bizim polisimize küfretmedi mi? Bunlar hepsi kamera kayıtlarında var ve bu televizyonlardan izlediniz. Bunlar bu ülkede yaşandı. Bu CHP bu… Fakat bunların görmediği, bilmediği, anlamadığı bir şey var. Milletim artık bu ucuz numaraları yutmuyor. İçerden ve dışarıdan Türkiye'ye yönelik saldırıları milletim görüyor neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor" şeklinde konuştu.

"IRAK'TAKİ ATEŞİ TÜRKİYE'YE TAŞIMAK İSTİYORLAR"

Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'nin her seçim de kaybettiğini, AK Parti karşısında hiçbir varlık gösteremediğini, gözleri dönmüş biçimde ellerine geçen her fırsatı kullandığını ve bundan sonrada kullanacaklarını söyledi. Pensilvanya örgütü gibi artık CHP ve MHP içinde sınırın olmadığını dile getiren Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"İlke yok. Meşru-gayrimeşru ayrımı, helal, haram ayrımı yok. İçeride hadiseleri de, dışarıdaki hadiseleri de Türkiye'ye aleyhine özelliklede de kardeşliğimiz aleyhine kullanmaktan çekinmiyorlar ve çekinmeyecekler. Bu çirkin ve çirkef politika karşısında biz büyük düşünmeye, sorumlu davranmaya özelliklede büyük bir ülkenin büyük bir partisi gibi hareket etmeye devam edeceğiz. Bölgemizde asırlardır sağ duyunun sesiyiz ve hakkın taraftarıyız. Öyle kalmayı sürdüreceğiz. Bakın Mısır'daki ateşi Türkiye'ye sıçratmak istediler. İzin vermedik. Suriye'deki ateşi Türkiye'ye taşımak istediler. İzin vermedik. Şuanda da içerideki muhalefet partilerinin açık desteği ile Irak'taki ateşi Türkiye'ye taşımak istiyorlar. Buna da asla izin vermeyeceğiz. Asırlardır bu coğrafyada ki sorunlara nasıl hak, akıl ve vicdan zaviyesinden baktıysak yine öyle bakacak hem bütün sıkıntıları çözüm hem de bütün tuzaklardan bozanlardan olacağız. Şunu hiç unutmayın değerli kardeşlerim bundan 900 yıl önce Musul'dan Nureddin Mahmud Zengi adında bir Selçuklu atabeyi çıktı. Bütün coğrafyayı birleştirdi. Kardeşliği pekiştirdi. Selahaddine Kudüs'e giden yolu açtı. Nureddin Mahmud Zengi'nin torunları mirasçıları olarak 900 yıl sonra bu coğrafyada kardeşliği, birliği, dayanışmayı en güçlü şekilde savunmaya biz devam edeceğiz."

"BİZE KİMSE GÜNDEM DAYATAMAZ, KİMSE TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNİ BELİRLEYEMEZ"

Türkiye'yi bir istikrar ve güvenlik ülkesi olarak muhafaza edeceklerini tüm komşu, dost ve kardeş tüm ülkelerinde istikrar ve güvenlik içinde olması için mücadeleye devam edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, bölgenin gerçekten zor günlerden geçtiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, "Rabbim bu coğrafyadaki herkese aklı selimle hareket etme şuru nasip etsin. Rabbim kardeşliğimizi, dirliğimizi, birliğimizi muhafaza etsin. Başta Irak ve Suriye olmak üzere çok zor günlerden geçen kardeşlerimize de Rabbim sabır versin diye dua ediyorum. Bölgemizde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'yi büyütme yolundaki çalışmalarımız kararlılıkla ilerliyor. Her zaman söylüyorum. Bize kimse gündem dayatamaz. Kimse Türkiye'nin gündemini belirleyemez. Bizim kendi gündemlerimiz var ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Biz bu gündemi milletimize sunduk, milletimiz onayladı ve onaylanan bu gündemle de biz 2023'e yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Geçen hafta grup toplantısının ardından önemli bir teslim töreni yaptıklarını anımsatan Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"2004'te İtalyanlarla yaptığımız bir anlaşmaydı. Anlaşma neticesinde Türkiye'de İtalyanlarla ortak ATAK helikopterlerinin üretimine başladık ve şimdi ilk etapta 59 helikopter üretilecek, bunların üçünün teslim törenini o gün gerçekleştirdik. Bunu Kara Kuvvetlerimize teslim ettik. Çarşamba günü AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığımızın düzenlediği Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme toplantısına katıldı. Cuma ve Cumartesi günleri Karadeniz bölgemizdeydik. Cuma günü Rize'de açılış törenleri yaptık. Ardından Cumartesi günü Artvin'de açılış törenleri yaptık ve Pazar günü Trabzon'da açılış törenlerimizi gerçekleştirdik. Rize'de 173 trilyon liralık, Artvin'de ise 1 katrilyon 159 trilyon liralık bir açılış törenini gerçekleştirdik. Trabzon'da 104 trilyon liralık açılışlar yaptık. Artvin'de 1 katrilyon liralık açılış özel sektörümüze ait bir yatırım olan Arkun Barajı ve hidroelektrik santralinin açılışıydı ve bu canlı bağlantıyla merkezden yaptık. Bakanımız Eroğlu da bizzat baraj bölgesinde yerine aldı ve böylece Artvin hakikaten bir barajlar şehri olmak suretiyle ülkemizin gerek içme suyunda gerekse hidroelektrik santrallerinde önemli bir merkez olarak hamd olsun görevi üstlenmiş bulunuyor. Böylece kamunun ve özel sektörün bu şehirlerimizde tamamladığı hizmet ve eserleri resmi olarak vatandaşlarımızla buluşturduk. Bu hafta aynı şekilde Türkiye içinde ve dışarıda temaslarımız, ziyaretlerimiz, açılışlarımız devam edecek. Hafta sonunda Avusturya'dayız. Avusturya'da halkımızla orada bütünleşeceğiz. Bir salon toplantısıyla orada binlerce kardeşimize bir araya getireceğiz ve onlara hitap etme fırsatımız olacak. Ertesi gün Fransa'ya geçeceğiz. Fransa'da hem Cumhurbaşkanı Hollande ile bir araya geleceğiz ve Paris'ten Lion'a geçip Lion'da orada yine aynı şekilde soydaşlarımızla bir araya geleceğiz. Orada da inşallah 15-20 bin kardeşimizin bir arada olacağı büyük bir salon toplantısını gerçekleştireceğiz."

"YAZARIN İSMİNİ DÜZELTTİ"

Başbakan Erdoğan, Meclis'in tatile girmeden millet için aciliyet arz eden tasarı ve teklifleri de yasalaştıracaklarını ifade ederek, grup konuşmasının başında gençlere tavsiye ettiği Zeytirdağı eserinin yazarının ismini düzeltti. Erdoğan, "Gençlerimize tavsiyede bulunurken bir sulçilisan ettik. Eser Zeytindağı Falih Rıfkı Atay'a ait bir eserdi. Onu da burada tavsiye etmiş olalım ve gençlerimizin bunu okumasını özellikle tavsiye ediyoruz. Biz tabi bunu 100 temel eserlerde tanımıştık. Öğrencilik yıllarımızda ve şimdi de bu tavsiyemizi burada yineliyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title