Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli Açıklaması

GİRESUN (İHA) – AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, “Şuanda Türkiye Cumhuriyetinin mücadelesi sadece terör örgütüne karşı değil şekillendirmek isteyen bütün devletlere karşıdır.

GİRESUN (İHA) – AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, "Şuanda Türkiye Cumhuriyetinin mücadelesi sadece terör örgütüne karşı değil şekillendirmek isteyen bütün devletlere karşıdır. Eğer bu mücadele çok etkili ve sonuç alıcı şekilde yürütülememiş olsaydı şu veya bu nedenle inanın şuanda Türkiye'nin haritaları çoktan değişmişti ve bu Türkiye'nin aleyhine olacak şekilde değişmişti" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, sağlık sorunları nedeniyle 5 aydır gelemediği memleketi Giresun'a gelerek partilileriyle buluştu. Giresun'da bir basın toplantısı da düzenleyen Canikli, gündemi değerlendirdi. Terör konusunda değerlendirmelerde bulunan Canikli, şuanda yaşanan terörle mücadelenin klasik bir terörle mücadele kapsamının çok ötesinde bir mücadele olduğunu söyledi. Türk milletinin mücadele ettiği PKK terör örgütünün, Türkiye'nin içerisini ilgilendiren bir mücadele olmadığını belirten Canikli, "Şuan ki mücadele çok boyutlu ve küresel ölçekli bir mücadeledir. Ortadoğu 25 yıldır şekillendirilmeye çalışılıyor ve Türkiye bu yeniden şekillendirilmek istenen coğrafyanın en merkezinde olan nokta" diyen Canikli, " Bu dizayn yapılırken bunun içerisinde Türkiye'de var. Terör örgütü bu işin sadece bir parçasıdır, sadece bu amaca ulaşmak için özellikle Türkiye'nin bu noktadaki yeniden şekillenmeye karşı direncinin kırıla bilmesi için bir araç, bir taşeron olarak kullanılıyor. Şuanda Türkiye Cumhuriyetinin mücadelesi sadece terör örgütüne karşı değil şekillendirmek isteyen bütün devletlere karşıdır. Eğer bu mücadele çok etkili ve sonuç alıcı şekilde yürütülememiş olsaydı şu veya bu nedenle inanın şuanda Türkiye'nin haritaları çoktan değişmişti ve bu Türkiye'nin aleyhine olacak şekilde değişmişti" dedi.

Türkiye'nin artık istihbaratının yerli istihbarat kaynakları tarafından kullandığını vurgulayan Canikli, "Bütün istihbaratlar daha önceki dönemlerde maalesef müttefiklerimiz tarafından verilen istihbarat çerçevesinde büyük orandan bu mücadele hem Türkiye içerisinde hem de hava harekatı ve dışarıda yapılan mücadele yönetenlerinde tamamen müttefiklerimiz tarafında verilen bilgiler ile yürütülüyordu. Bunlarından ne kadar sağlıklı ola bileceğinin takdirini sizlere bırakıyoruz. Bu mücadele büyük mücadeledir bu mücadele bir ölüm kalım mücadelesidir şuanda. Mücadele Türkiye açısında bir varlık mücadelesidir. Devlet olarak, bir bütün olarak ayakta kalma mücadelesidir ve o nedenle büyük bir mücadele, önemli bir mücadeledir. Belki zaman zaman şu soru gelebilir, çok fazla şehidimiz var, çok fazla bedel ödüyoruz evet doğrudur hakikaten ama biraz önce büyüklüğünü, önemini, amacını ortaya koymaya çalıştığım bu mücadelede maalesef bedelleri veren Türkiye karşı karşıya kalıyor. İnşallah çok uzamadan en kısa zamanda bunu sonlandırma imkanımız olacak" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nurettin Canikli AK Parti Türkiye Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title