Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "HDP çözüm sürecinin yanındaymış gibi yapıp çözüm sürecini sabote eden, MHP ne kadar çok gerilim olursa o kadar çok oy alacağının hesabını yapan bir parti" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "HDP çözüm sürecinin yanındaymış gibi yapıp çözüm sürecini sabote eden, MHP ne kadar çok gerilim olursa o kadar çok oy alacağının hesabını yapan bir parti" dedi.

AK Parti Merzifon İlçe Teşkilatınca bir otelde gerçekleştirilen milletvekili aday tanıtım toplantısına katılan Bostancı, CHP'yi eleştirerek, "CHP'nin içinde HDP'ye yakın olanlar var, MHP'ye yakın olanlar var, AK Parti'ye yakın olanlar var, has CHP'liler var, bir de ne olduğunu bilmeyen, nereye oy vereceğini bilmeyenler var. Bu kadar farklı eğilimler bu partinin çatısı altında nasıl bir arada duruyor" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun hiçbir şey söylemediğini, hiçbir konuşma yapmadığını savunan Bostancı, "İnsanlar Kılıçdaroğlu'na bakıyorlar; 'Bu hiç birimizi ortak bir fikirde buluşturamaz, yani bizi engelleyecek, partiyi bir araya getirecek, bir arada tutacak kadar güçlü değil, öyleyse şimdilik Kılıçdaroğlu'yla idare edelim' sessizliğiyle kırk yamalı bohçayı bir arada tutuyor" diye konuştu.

"Zannediyorlar ki biz hamasi vaazlar yaparsak insanlarda vatan, millet heyecanıyla kahraman partimize karşı ilgi uyandırırız" diyen Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"HDP çözüm sürecinin yanındaymış gibi yapıp çözüm sürecini sabote eden, MHP ne kadar çok gerilim olursa o kadar çok oy alacağının hesabını yapan bir parti. Meclis'te kürsüye çıkıyorlar, bas bas bağırıyorlar. 'Niye bu kadar bağırıyorsunuz' diyorum, 'Biz böyle bağırmayınca siz yeterince muhalefet edemiyorsunuz diyorlar' diye cevaplıyorlar. Dolayısıyla atmosferi geriyorlar. Bir siyasi parti, gerilimi nasıl oluşturursa geleceğe öyle hazırlanır."

Bostancı, MHP'yi eleştirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"MHP bir parti mi, yoksa bir dernek mi, ne olduğunu anlayabilmiş değilim. Benim de 80 öncesi MHP'de bir geçmişim var. Ülkü Ocakları Genel Merkezinde bulundum, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'yla birlikte çalıştım, rahmetli Türkeş'i iyi tanırım. MHP bir partiden çok memleket ne ölçüde tehlikeye düşerse o ölçüde kendine oy verilebileceğini hesap eden bir yapı. Ülke ne kadar çatışma içerisine girerse, ne kadar kan akarsa MHP 'bana bu kadar iktidar fırsatı çıkar' diyor. Yani iki ileri, bir geri memleket karıştıktan sonra, Allah korusun, sen olmuşsun, olmamışsın, bir anlamı yok. Sadece milliyetçilikten bu ülkeye bir siyaset çıkmaz."

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

naci bostancı Merzifon Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title