Haberler

Davutoğlu: Türk Diplomasisi Başarılara İmza Atacak

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "İnşallah önümüzdeki dönemde Türk diplomasisi daha çok büyük başarılara imza atacak" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Gönül isterdi ki bugün Musul'daki kardeşlerimiz de aramızda olsun. İnşallah onları da en kısa zamanda ailemizin içinde görmeyi ümit ediyoruz" dedi.

Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı bahçesinde bakanlık personeline hitaben veda konuşması yaptı.

Bakanlıkta, alt yapının güçlendirilmesi, değiştirilmesi konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Davutoğlu, "Şimdi artık koşma vakti. Bu açıdan ben hepinize güveniyorum. Çok güçlü bir geleneği var hariciyemizin. Bu geleneği en iyi şekilde sürdüreceğinizden hiçbir şüphem yok" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, kadroya yeni katılacaklarla gelenek ve yenilenmenin birlikte devam ettirileceğini belirten Davutoğlu, "İnşallah önümüzdeki dönemde Türk diplomasisi daha çok büyük başarılara imza atacak" diye konuştu.

Çalışmalarının insani boyutuna da değinen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Her şeyden önce diplomat arkadaşlarımızın eşlerinden, ailelerinden özür diliyorum. Bu yoğun dönemde ne kadar aile hayatınızdan uzak bıraktık sizleri, her birinizi bilemiyorum. Ama hala zihnimde hep hatıra olarak kalacak olan ve gurur duyduğum anlar vardır. Mesela bir gece yarısı, acaba hangi daire hala çalışıyor diye dairelere ani bir ziyaret gerçekleştirmiştim. Orada fedakarane çalışan arkadaşlarımızı gördüğümde gözüm dolmuştu. Yine nöbetçi sekreterlerimizle biraz önce konuştuk. O kadar çok gece yarılarından sabahlara kadar süren telefon görüşmeleri oldu ki seyahat etmeseler evlerinde otursalar bile onları uyutmadık. Saatlerce süren telefon görüşmelerinde hep ayakta kaldılar. Her birine teşekkür ediyorum. Özellikle başta Bakan Yardımcımız ve Sayın Müsteşarımız olmak üzere yakın çalışma ekibimize bir kez daha teşekkürü bir borç biliyorum."

"Neredeyse uçağı ev edindik"

Görevi boyunca gerçekleştirdiği çok sayıdaki seyahate işaret eden Davutoğlu, "Neredeyse uçağı ev edindik" şeklinde konuştu. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben 7 yıl lisede yatılı okumuş birisiyim. Uçağımız havalandıktan bir müddet sonra okul yatakhanesine dönüyordu. Bazen arka tarafa yürüdüğümde bakıyordum bir arkadaşın başı, diğer bir arkadaşın omuzunda, birinin ayağı başka birinin belinin üzerinde. Öylesine şartlarda binlerce, on binlerce kilometre yaptık. Belki istatistikler çıkartılır zamanla ama bu 5 yıl içinde herhalde belki de birçok dışişleri bakanının veya benzer görev yürütenlerin yurt dışında yaptıklarının misli misliyle arkadaşlarımızla seyahat etmek durumunda kaldık. Bir günde birkaç ülkeye gittiğimiz ve bazen Türkiye rekorları kırdığımız oldu. İlk defa bir Türk uçağı geçtiğimiz aylarda Japonya'dan Meksika'ya oradan Dominik Cumhuriyeti'ne, tabii Ankara'dan Kazakistan'a, Japonya'ya oradan Alaska'ya, Alaska'dan Meksika'ya, Meksika'dan Dominik Cumhuriyeti'ne, Haiti'ye, New York'a oradan İrlanda'ya, oradan Ankara'ya geldik. 'Bu, bir Türk uçağının bütün dünyayı dolaşmış olmasının ve Alaska üzerinden bir anlamda turu tamamlamış olmasının ilk örneği' dedi pilotlarımız. Bunları şunun için yaptık, sadece ve sadece bu devletimizin ve milletimizin ali menfaatlerini korumak, barışa ve istikrara katkıda bulunmak ve gelecek nesillere tüm ülkemizde ve dünyada daha iyi bir gelecek hazırlamak. Bu insani çerçeveyi ben hiçbir zaman unutmayacağım. Her birinizin yüzlerini, her birinizin kritik dönemlerde verdiğiniz refleksleri hep hatırlayacağız. Sakın ola ki sizler de şu andan itibaren sanki bir yolun sonuna gelinmiş gibi bir kanaate sahip olmayasınız."

"Her zaman sizlerle birlikte olacağız"

"Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için olabilecek en onurlu makamlardan birine inşallah Cumhurbaşkanımız bugün takdir ettiklerinde, Başbakanlığa geçtiğimizde görevi alacak olan arkadaşımız da aynı tempoda çalışacaktır" ifadesini kullanan Davutoğlu, "Ama bizler de her zaman sizlerle birlikte olacağız. Gönül isterdi ki bugün Musul'daki kardeşlerimiz de aramızda olsun. İnşallah onları da en kısa zamanda ailemizin içinde görmeyi ümit ediyoruz. Birkez daha bütün çalışmalarınız, gayretleriniz için tek tek hepinizi kucaklıyorum" dedi.

-"Yeni göreviniz hayırlı olsun"

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da Davutoğlu'nun teşkilat mensuplarının özlük haklarında ciddi gelişmeler ve iyileştirmeler sağladığını belirterek, kendilerine minnettar olduklarını söyledi.

Davutoğlu'na, "Sizi çok özleyeceğiz" diyen Sinirlioğlu, şunları kaydetti:

"Sizinle çalışmak büyük bir şerefti ve keyifti. Birlikte, sizinle çalışırken her zaman iftihar ettik, başımız dik oldu. Dünyanın hiçbir yerinde kendimizi diğerlerinden farklı hissetmedik. Bunlara çok önemli katkınız oldu, bunun liderliğini yaptınız. Bundan sonra da yine aynı çizgide bizler emrinizde olmaya devam edeceğiz. Yeni görevinizin, tüm memleketimize hayırlı olmasını diliyoruz. Bu tarihi bir sorumluluk. İlk defa Dışişleri Bakanlığından bir bakanımızı Başbakanlığa uğurluyoruz. Bu da bizim için büyük bir gurur kaynağı. Ben, herkesten daha fazla hayatımda gördüğüm bir insanı yakınımdan kaybediyor olmaktan dolayı da çok üzgünüm. Bunu da ayrıca söyleyeyim. Zor ve büyük bir sorumluluk isteyen görevinizde en içten duygularla başarılar diliyoruz, emrinizdeyiz, yolunuz açık olsun."

Konuşmaların ardından Sinirlioğlu, Davutoğlu'na çiçek sundu. Davutoğlu, daha sonra Dışişleri personelinin alkışlarıyla bakanlıktan ayrıldı.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Ahmet Davutoğlu Ak Parti Musul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title