Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "Anadolu coğrafyasında Kürt ile Türk'ün arasında bir fark yok. Tarihe dayanan bu kardeşliğimizi inşallah kıyamete kadar götürmek niyetindeyiz" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "Anadolu coğrafyasında Kürt ile Türk'ün arasında bir fark yok. Tarihe dayanan bu kardeşliğimizi inşallah kıyamete kadar götürmek niyetindeyiz" dedi.

Üstün, AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger ve eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ile geldiği Muş'ta, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, ilçe belediye başkanları ve partililer tarafından karşılandı.

Beraberindeki milletvekilleriyle Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık'ı makamında ziyaret eden Üstün, burada yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Üstün, bölgede kardeşlik kucaklaşmalarının devam edeceğini, demokrasi ve insan hakları adına tüm taleplerin yerine getirileceğini vurgulayarak, "Çözüm süreci, milli birlik ve kardeşlik projesi, yeniden ihya ve inşa projesi dediğimiz, bu şekilde adlandırdığımız proje, demokrasi, insan hakları çerçevesinde devam edecektir. Toplum hayatı dinamiktir. Yeni yeni talepler ortaya çıkabilir. Bu taleplere karşı açık olduğumuzu, bu bölge insanının demokratik taleplerini duymaya, bunları tartışmaya, onları da karşılamaya hazır olduğumuzu, buradan ifade ediyoruz" diye konuştu.

Bölgenin yeniden ihya ve inşa çerçevesinde daha ileriye gitmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını kaydeden Üstün, şunları söyledi:

"Malazgirt deyince benim aklıma hemen Alparslan geliyor. Sayın Başbakanımız geçen hafta Mardin'de çok güzel bir söz söyledi. Dedi ki 'Alparslan'ın ordusunda bir Kürt olmakla Selahaddin'in ordusunda bir Türk olma arasında ne fark var.' Gerçekten bu böyle. Anadolu coğrafyasında Kürt ile Türk'ün arasında bir fark yok. Tarihe dayanan bu kardeşliğimizi inşallah kıyamete kadar götürmek niyetindeyiz. Haklarımız, özgürlüklerimiz, duygularımız, düşüncelerimiz bir, ne bir eksik ne bir fazla, o bakımdan bu kardeşliğimizi Allah'ın izniyle burada sağlamlaştırarak devam ettireceğiz. Bu ziyaretlerimizin temel amaçlarımızdan bir tanesi budur."

"Bu kardeşliği bozamayacaklar"

Belediyenin ardından esnaf ziyaretinde bulunan Üstün daha sonra Hasköy ilçesine geçti. Belediye Başkanı Mürsel Özen'i ziyaret eden Üstün, burada yaptığı konuşmada, "Allah göstermesin bir tefrikaya düşersek, paramparça olursak, o büyük oyuncuların oyuncağı haline gelirsek, başımızı sokacak bir evimiz dahi olmaz" dedi.

Bugüne kadar gösterdikleri birlik, beraberlik ve dayanışmayı bundan sonra da göstermeleri gerektiğini aktaran Üstün, birilerinin gazıyla boş hayaller kuranların emellerine ulaşamayacaklarını dile getirdi.

Üstün, şöyle devam etti:

"Bizim yürüyüşümüzü yavaşlatıyorlar ama bu memleketin, hep birlikte Anadolu halkının tarihsel yürüyüşünü durduramazlar. 1071'den beri buralardayız ve daha öncesi de var. Et ile tırnak gibi olmuşuz. O bakımdan kesinlikle bu kardeşliği bozamayacaklar, bu tarihi yürüyüşü de yavaşlatamayacaklar, engelleyemeyecekler, bunu böyle bilsinler. Sadece terörle mücadele boyutuyla olaya bakmıyoruz. Burada kamu düzeni sağlanacak, kimse bu yola girip bir tuzak kuramaz, kurarsa karşısında devleti bulur. Bu devletin en önemli görevidir. Sizin de devletten talep edeceğiniz en önemli konu budur. O bakımdan kesinlikle çukur kazılmaya, barikatlar kurulmaya, orada bir takım oldu bittilere göz yumulmayacak."

Van'da katıldıkları şehit töreninde vatandaşların Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "Ne olur bizi askere alın, çıkalım bu hainlerin karşısına" dediğini anımsatan Üstün, "Kasım ayından sonra tek tek hangi köşede eline silah alıp eşkıyalık yapmak isteyen biri varsa onun üzerine gidildi, gidiliyor. Bunu devam ettirmek isteyen varsa da sonuna kadar onun üzerine gidilecek. Biz bu memleketi kolay kazanmadık" ifadesini kullandı.

Üstün ve beraberindekiler ilçe ziyaretlerinin ardından kent merkezine hareket etti.

Kaynak: AA / Politika

Ayhan Sefer Üstün AK Parti Kilis Politika Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title