Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, güvenlik güçlerinin silah bırakması gibi bir saçmalığı kimsenin kendilerinden isteyemeyeceğini belirterek, "Askerimize, polise hain pusular kurup, kurşun sıkanlar masum sivilleri öldürenler,"...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, güvenlik güçlerinin silah bırakması gibi bir saçmalığı kimsenin kendilerinden isteyemeyeceğini belirterek, "Askerimize, polise hain pusular kurup, kurşun sıkanlar masum sivilleri öldürenler, kundaktaki bebekleri dahi hedef alan caniler, hak ettikleri cezayı muhakkak bulacaklardır" dedi.

Tanrıverdi, konuşmasında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ı eleştirdi.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı 9. Bölge Toplantısı Antalya Talya Convention Center'da yapıldı. Antalya, Aksaray, Konya, Isparta ve Karaman'daki belediye başkanları ve yöneticilerin katıldığı toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, bu toplantının amacının AK Parti teşkilatlarının yerel yönetimlerle bir bütün olduğunu göstermek, yerel yöneticiler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, yeni kent politikaları oluşturmak ve yaklaşan yerel seçimler öncesinde seçim stratejileri üzerinde fikir alışverişi yapmak olduğunu vurguladı. AK Parti'nin 2002 yılında çıktığı yolculuğuna istikrar ve güvenle devam ettiğini ifade eden Tanrıverdi, Türkiye'nin bölgesinde güçlü ülke olmasını istemeyen çevrelerin kirli oyunlar oynadığını kaydetti.

ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMAYACAK

Bingöl'deki saldırıda 10 askerin şehit olduğunu hatırlatan Tanrıverdi, şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelenin devam edeceğini bildirdi. Kimsenin güvenlik güçlerinden silah bırakmasını bekleyemeyeceğini kaydeden Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu saçmalığı bizden kimse isteyemez, talep edemez. Askerimize, polise hain pusular kurup, kurşun sıkanlar masum sivilleri öldürenler, kundaktaki bebekleri dahi hedef alan caniler, hak ettikleri cezayı muhakkak bulacaklardır. 1 Ekim'de TBMM açılmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldıktan sonra teröre bulaşan, yataklık yapan, teröristlerle sarmaş dolaş olan, terör suçu işleyen milletvekillerin dokunulmazlıkları hakkında milletimizin sesine kulak vererek millet iradesinin tecelligahı olan TBMM'de de gereken yapılacaktır. Bundan sizler teşkilatımız ve milletimiz emin olsun"

AKAN KANI BİRLİKTE DURDURACAĞIZ

Tanrıverdi,

birlik ve beraberliğimizi, toplumsal bütünlüğümüzü korudukça birbirimize şüphe ile değil sevgiyle, güvenle, kardeşlikle, baktıkça dilimizdeki sevgi sözcüklerini kalbimize yerleştirdiğimizde terörün zemin bulamayacağını söyledi.

Ülkesini, vatanını milletini sevenler ile güvenlik güçlerimize kurşun sıkanları asla bir tutmadıklarını anlatan Tanrıverdi, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu bayrağın altında, bu ezanların altında her kesime yer var. Yeter ki vatanına kastetmesin, milletine ihanet etmesin. Ülkemiz demokrasiden bir tek geri adım atmadan insan hak ve hürriyetlerinden bir tek geri adım atmadan terörün en arzuladığı kalkınma iradesini geriletmeden yürüyüşüne devam edecektir. Bu ülkede akan kanı da gözyaşını da bütün engellemelere rağmen inşallah biz durduracağız. Birlikte durduracağız."

YEREL YÖNETİM MEVZUATI

Yerel yönetimlerin dinamik bir yapıya sahip olduğunun altını çizen Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Değişen ve gelişen dünya şartlarına göre ekonomik ve sosyal yapıdaki değişimlere göre yerel yönetimlerde kendini yenilemelidir. Ülkemizin şehirlerimizin nüfusları ile birlikte ihtiyaçları da büyümekte çeşitlenmektedir. AK Parti yerel yönetimlere elverdiği önemi açıkça göstermiş, merkezi yönetimde olan bir çok imkan, kaynak yerel ve yerindelik anlayışı ile yerel yönetimlere devredilmiştir. Yerel yönetim reform süreci önümüzde dönem büyükşehir belediyeleri kanunu ve köy kanunu ile devam edecektir. Köy ve mahalle muhtarlarımızın özlük hakları

iyileştirilecektir. Yerel yönetimlere ilişkin bütün mevzuat hemen hemen değiştirilmiştir. 29 Mart 2009 da yapılan seçimlerde bin 466 belediye başkanlığı kazanmıştık. Tam 209 belediye başkanı partimizi tercih etti ve katıldı. Bu katılımlar sonrasında şu an belediye sayımız bin 675'e ulaşmıştır. Türkiye'de 2 bin 950 belediye var. AK Parti'nin oy oranı yüzde 57'dir. 12'inci bölgeye baktığımızda 959 belediyeden 276'sı AK Partilidir. 265 il genel meclisi üyesinden 171'i yani yüzde 64.53'ü AK Partilidir. 4 bin 489 belediye meclis üyesinden, 2 bin 250'si yani yüzde 50.12'si AK Partilidir."

BELEDİYECİLİĞİN ADRESİ AK PARTİ'DİR

"Belediyecilik bizim işimizdir" diyen Tanrıverdi, AK Parti'nin hizmet partisi olduğunu söyledi.

Türkiye'de yerel yönetimlerin, belediyeciliğin, hizmetin adresinin AK Parti olduğunu anlatan Tanrıverdi, sözlerine şöyle devam etti: "Belediyecilik her şeyden önce bir sevda işidir. Çünkü, belediyecilik hizmetlerinin yerel yönetim hizmetlerinin temelinde insani değerler vardır. Demokratik değerler vardır. Belediyeler bir şehrin, ülkenin aynası gibidir. O şehrin, o ülkenin kalkınmışlığını gelişmişliğini görmek istiyorsanız; yerel yönetim hizmetlerine bakmanız yeterlidir. Bu sevda, insana ve insanın olduğu her mekana ulaşmak, onların hayatını kolaylaştırma sevdasıdır."

Tanrıverdi, Konya ile Antalya'ya aynı oranda hizmet verildiğini,ayırımcılık yapılmadığını söyledi. Hiç kimsenin, 'Bizim imkanlarımız kısıtlanıyor, ayrımcılık yapılıyor' diyemeyeceğini anlatan Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti iktidarları döneminde kesinlikle ayrımcılık yapılmamıştır. Aynı imkanlarla aynı paralarla yapılan hizmetleri kıyaslayın. Konya ile Antalya'yı, Niğde ile Isparta'yı kıyaslayın. Belediyecilikteki farkı görün. Hizmet aşkının ne kadar önemli olduğunu görün. Bir tarafta şehrin alt yapısını inşa eden, köprü, park yapan şehrini kalkındıran, sosyal donatı alanlarını paylaşım alanlarını çoğaltan başkanlar var, diğer taraftan halkını çöpe, sefalete yoksulluğa mahkum eden belediye başkanları var."

AKAYDIN, FESTİVALLERE 50 MİLYON HARCAMIŞ

Tanrıverdi, CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı eleştirerek şunları söyledi: "3.5 senedir, 'Ankara hizmetleri engelliyor' diye beyanatlar verip, borç edebiyatı yapan Akaydın, 1 senede belediyenin resmi rakamlarına göre şarkıya, türküye, festivallere, bira festivallerine 50 milyon lira harcamıştır. Yazıktır. Bu bütçe ile Menderes Türel döneminde AK Parti'nin Antalya'yı yönettiği dönemde yapılan kavşaklardan10 tane daha yaptırılması mümkün. Bu şehrin önceliği bira festivali midir? Yoksa ulaşım sorunu mudur? Şehrin geliştirilmesi, kalkındırılması mı?"

Kültür sanat etkinliklerine elbette karşı olmadıklarını

anlatan Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Ancak bu şehrin ihtiyaçlarını unutup hovardaca şarkıya, türküye milletin değerleriyle kültürüyle örtüşmeyen festivallere etkinliklere bira festivallerine para harcanmasını asla ve asla kabul edemeyiz. Antalyalılarda kabul etmemektedir. Onların hizmet anlayışında gençleri kötü yola sevk eden Allah rahmet eylesin ölümlere yol açan bira festivalleri vardır. Bizim hizmet anlayışımızda ise yol köprü, alt geçit, üst geçit sosyal paylaşım alanları var"

Akaydın Hoca'nın seçim öncesinde vaatlerini genel başkanı gibi savurduğunu belirten Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "O da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyken savurmuştu. Ne oldu? Hiçbirini gerçekleştiremedi. 10 bin ev hanımına iş bulacaktı. Suya yüzde 20 zam yaptı. Halkçı zam diye vatandaşlarla dalga geçerek yaptı. Bizim belediye başkanlarımızın işi hizmet, gücü millettir. Biz gece gündüz demeden 24 saat vatandaşın hizmetindeyiz. Bizim belediye başkanlarımız her anını, her saatini verimli değerlendirmektir. Biz millete efendilik yapmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Antalyalılarda 3.5 yılda anladılar ki bu CHP'den hiçbir şey olmaz. 'Yaparsa hoca yapar' diye şimdi 3.5 yıl sonra, 'Yapılanları bozarsa hoca bozar' deniliyor. Şimdi bu iş bilmez, beceriksiz belediyelerden kurtulmanın yolu 2013 yılında yapılacak, 27 Ekim'de yapılacak seçimlerde sandıkları AK Parti oylarıyla doldurmaktır. İnşallah 28 Ekim sabahı Konya Büyükşehir Belediyesi, Karaman, Niğde, Aksaray, AK Partili belediye başkanlarıyla yola devam ederken Antalya ve Isparta ise yine AK Parti ile yola kaldığı yerden devam edecek. AK Partili belediye başkanlarıyla buluşacaktır. Buna inanıyoruz ve güveniyoruz."

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

KCK operasyonları ile BDP'li belediyelerin, devletin imkanlarını nerede harcadıklarını öğrendiklerini kaydeden Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Atalarımızın sözü var, 'Üzüm üzüme baka baka kararır'. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da anlaşılıyor ki, kendisine Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu örnek alıyor. Geçen gün Kılıçdaroğlu bizim yaptığımız hizmetleri eleştirmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metrosunu yalanlarla yanlışlarla dolu şekilde karşılaştırdı. Hafif metro nedir, yeraltı metro nedir bilmeden. Bilgi sahibi olmadan rakamları ortaya koydu. Gene üfürdü. Kadıköy- Kartal metrosu 21.7 kilometre uzunluğunda tamamı yer altında ve neredeyse İzmir metrosunun her anlamda 2-3 katı büyüklüğünde olan raylı sistem hattıdır.Kılıçdaroğlu, hala ben yanılmışım diyememektedir. Bu tür açıklamaların çamur at, izi kalsın mantığıyla yapıldığı ortadadır. CHP bunu hep yapıyor. Ana muhalefet partisi bir gün söylediğini, ertesi gün yalanlıyor. Çeviriyor yok sayıyor, çark ediyor. Kamuoyunda artık Çarkçı Kemal olarak bilinmekte. Ona ayak uydurmaya çalışanlarda çırağı olarak tanımlanmaktadır. Bunları ucuz kasaba politikacısı olarak değerlendirip üstünde durmayabiliriz."

İLİKLEME ÖRNEĞİ

2013 yerel seçimlerinde başarılı olmaları gerektiğini vurgulayan Tanrıverdi, şunları söyledi: "Aksi halde peşinden gelenlerde sıkıntı olabilir. Alt düğmeyi yanlış iliklersen üste doğru yanlış gider iki yakan bir araya gelmez. Alt düğmemizi 2013 yerel seçimlerimizi sağlıklı ve başarılı bir şekilde yapmamız, sonuçlandırmamız gerekiyor. Onun için teşkilatımız ve yerel yöneticilerimiz bunun bilincinde olmalıdırlar."

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı seçim vaatlerini yerine getirmemekle suçlayarak, önlerindeki yerel seçimlerde büyükşehir belediyesini AK Partili yapmak için çalışacaklarını kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hüseyin Tanrıverdi Mustafa Akaydın Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

title