Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Bu seçimin projesi HDP. Şöyle hesaplıyorlar, 'HDP barajı geçerse o zaman parlamentoda AK Parti'nin milletvekili sayısını azaltırız' diyorlar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Bu seçimin projesi HDP. Şöyle hesaplıyorlar, 'HDP barajı geçerse o zaman parlamentoda AK Parti'nin milletvekili sayısını azaltırız' diyorlar. Öyle bir şey ki CHP'liler, bazı yerlerde MHP'liler de HDP'ye çalışıyorlar" dedi.

Şentop, seçim çalışmaları kapsamında Küçükçekmece'deki Hasırcıarnavut Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Seçimlerle ilgili muhalefet partilerinin bazı hesaplar yaptığını belirten Şentop, "Bu seçimin projesi HDP. Şöyle hesaplıyorlar, 'HDP barajı geçerse o zaman parlamentoda AK Parti'nin milletvekili sayısını azaltırız' diyorlar. Öyle bir şey ki CHP'liler, bazı yerlerde MHP'liler de HDP'ye çalışıyorlar. CHP'li belediyelerin HDP bayrağı astığını arkadaşlarımız kameralarla, fotoğraflarla tespit ettiler" diye konuştu.

Şentop, İstanbul'un ilçelerinden birinde CHP'li bir meclis üyesinin kendisine oyunu HDP'ye vereceğini söylediğini ifade ederek, bu stratejiyle amaçlananın AK Parti'ye daha fazla zarar verebilmek olduğunu vurguladı.

AK Parti'nin seçimi kazanmak ve ülkeyi yönetmek hedefiyle siyaset yaptığını dile getiren Şentop, şöyle konuştu:

"Maksatları kazanmak değil, kazanamayacaklarını biliyorlar. Maksat AK Parti zayıflasın. Peki, AK Parti zayıflasın derken hükümeti falan kuramasın mı, hayır, öyle değil. Ben hesabı size söyleyeyim. HDP barajı aşarsa kaç milletvekili çıkaracak, 50'nin altında. HDP'nin şu anda kaç tane milletvekili var, 36. Ne olacak? 10 tane daha fazla alsın, olay bu. Bunu da sadece AK Parti'den almıyor, CHP ve MHP'den de alıyor. Yani bugünkü parlamento tablosunda çok ciddi bir değişim olmuyor esasında. Peki nedir? HDP barajı aşamazsa, AK Parti'nin yeni anayasayı tek başına yapabilecek bir çoğunluğu garanti olacak. HDP aşarsa, bu ihtimalli olacak. Oynadıkları şey bu."

Şentop, Türkiye'de 2002'den bu yana toplanan, biriktirilen tüm paraların devlete harcandığını aktardı.

Devletin açığını toparladıklarını belirten Şentop, "Bundan sonra bu birikimi artık devlete değil, millete harcayacağımız bir dönem olacak. Buna dair belirtileri de aşağı yukarı bir yıldır hükümet sürecimizde görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Sistem istikrar üretsin diyoruz"

Şentop, Türkiye'nin AK Parti öncesi dönemde en önemli sorunlarından birinin siyasi istikrarsızlık olduğuna dikkati çekti.

Bu sistemin istikrarlı hükümet üretmediğini belirten Şentop, "Arada oluyor mu, oluyor. AK Parti geldi 2002'de istikrarlı hükümet çıktı ama bu istikrarı hükümet değil millet üretti. Millet bu sistem içinde AK Parti'yi destekleyerek istikrarlı hükümet üretti. Biz, hükümet istikrarını garanti altına alalım, 'sistem istikrar üretsin' diyoruz" diye konuştu.

Şentop, başkanlık sisteminin Türkiye'ye yabancı olmadığının altını çizdi. Yerel seçimlerde, belediyelerde bu sistemin 1830'lardan bu yana uygulandığını aktaran Şentop, şunları kaydetti:

"6 ayda bir, her yıl belediye başkanı değişmiyor. Meclis çoğunluğu değişti, istifalar oldu, başkan düştü, yerine başkan seçelim hikayesi yok. Seçiyorsun başkanı, 5 yıl devam ediyor başkan. İşte istikrar. Bizim dediğimiz bu. Yerelde uyguladığımız ve çok yakından tanıdığımız bu sistemi Türkiye'nin merkezi hükümetinde de, Ankara'da da uygulayalım, dediğimiz bu. Amerika'ya falan gitmeye gerek yok. Meclisi ayrı, başkanı ayrı seçelim. Niye, belirlilik olsun. Seçim akşamı hükümetimiz belli olsun, istikrar olsun. 4-5 yıl seçtiğimiz hükümet görevinin başında olsun."

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Mustafa Şentop Küçükçekmece Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title