Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması

"(4 eski bakanla ilgili iddialar) Neymiş '4 tane bakanla ilgili Meclis’e fezleke gelmiş' gelir, şuanda Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu'nda 900’den fazla fezleke var. 4 tane daha eklenir 904 olur" "Gerekirse soruşturma komisyonu kurulmasını da biz önereceğiz, komisyonu da gerekirse biz kuracağız. Eğer suçlu görürsek Yüce Divan’a da biz sevk edeceğiz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Neymiş '4 tane bakanla ilgili Meclis'e fezleke gelmiş' gelir, şuanda Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu'nda 900'den fazla fezleke var. 4 tane daha eklenir 904 olur" dedi.

Şahin, Safranbolu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kent Park'ın açılış töreninde yaptığı konuşmada, dün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, bu parkın adının da "18 Mart Kent Parkı" olarak düzenlenmesinin daha yakışık kalacağını söyledi.

Geçmişlerini ve bu toprakları kendilerine emanet eden ecdatlarını unutmayacaklarını vurgulayan Şahin, "Bizim AK Parti'liler olarak fazla konuşmaya ihtiyacımız yok, eserler, icraatlar konuşuyor, yaptıklarımız konuşuyor. Bizim işimiz hizmettir, icraattır. Lafın 'yalama' olduğu Türkiye'de icraatlarımızla konuşuyoruz, konuşmaya devam edeceğiz. Sizin dualarınız ve desteğiniz arkamızda devam ettiği sürece sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"4 eski bakanla ilgili iddialar"

Törenden sonra Ankara'ya döneceğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi olağanüstü toplantıya çağrıldı. Niye? çok olağanüstü bir şey mi var? Siyasi parti liderleri meydanlarda seçim propagandası yapıyorlar. Benim de programlarım vardı. Neymiş '4 tane bakanla ilgili Meclis'e fezleke gelmiş' gelir, şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu'nda 900'den fazla fezleke var. 4 tane daha eklenir 904 olur. Peki niye daha önceki fezlekelerle ilgili Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmadınız da şimdi çağırıyorsunuz? Söyleyecekleri bir şey kalmadı muhalefetin, söyleyecekleri bir şey yok. Ne proje var ne başka bir şey var. Bittiler. Bir zamanlar çöplüklerde bazı fakir insanlar çöplüklerden gıda ararlardı, ekmek ararlardı. Çok şükür Türkiye bunları geride bıraktı. Şimdi bunlarda seçim malzemesi yapmak için bir şeyler alıyorlar çöplüklerden. Seçim malzemesi yapmak için oralardan bir şey bulacaklar."

Şahin, kendisinin hukukçu olduğunu ve TBMM başkanlığı yaptığını anlatarak, bakanlarla ilgili bir fezleke gündeme geldiğinde Anayasa'nın 100. maddesinin bulunduğunu ifade etti.

Söz konusu maddede "Bu konuda en az 55 imzalı soruşturma önergesi verilir Meclis Başkanlığına. Soruşturma önergesi Meclis'te görüşülür, Meclis gizli oyla, gerekirse bir komisyon kurar 15 kişiden ibaret, bu komisyon bakanlarla ilgili iddiaları inceler, araştırır eğer bir suç görürse, yine Meclis'te en az 276 oyla Yüce Divan'a gönderir" dendiğini vurgulayan Şahin, bu siyasi partilerin böyle bir önerge vermediğini söyledi.

Bir soruşturma önergesinin verilmediğini dile getiren Şahen, "Şimdi 'bu dosyanın içerisinde ne var, onları öğrenelim de seçimlerde malzeme olarak kullanalım' amaçları bu. Bunu ancak Meclis'in kuracağı bir soruşturma komisyonu yapabilir. Kendileri, böyle bir soruşturma komisyonu kurulma önergesini vermediler" dedi.

"Seçimler bitecek inşallah bu önergeyi de biz vereceğiz"

Bu önergeyi de seçimlerin ardından kendilerinin vereceğini vurgulayan Şahin, AK Parti olarak yolsuzlukla mücadele için yola çıkmış bir parti olduklarını kaydetti.

"Gerekirse soruşturma komisyonu kurulmasını da biz önereceğiz, komisyonu da gerekirse biz kuracağız" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Eğer suçlu görürsek Yüce Divan'a da biz sevk edeceğiz. Seçimler bitecek inşallah bu önergeyi de biz vereceğiz. Muhalefetin işi gücü belden aşağı vurmak, hakaret ve böylece seçim kazanacaklarını sanıyorlar. Başka malzemeleri yok çünkü. Ana muhalefet partisi lideri çıkmış diyor ki, 'Biz çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğiz' arkadaşlar bu belediye seçimi. Belediye başkanlarının böyle bir görevi mi var? Yani belediye başkanları mazotu çiftçiye 1.5 liraya verme gibi görevle yükümlü mü? Belediye seçimi. İktidar olursun yaparsın. Şuanda iktidar biziz. Senin böyle bir görevin yok."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından Sırrı Süreyya Önder'in başkan olursa "3. boğaz köprüsü inşaatını yıkacağım, 3. havaalanı inşaatını da durduracağım. Dikilmiş olan direkleri de yerle bir edeceğim" dediğini aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Burada iki tane yanlışlık var; 3. boğaz köprü inşaatı da, 3. havaalanı inşaatı da belediyenin bir projesi değil, Ulaştırma Bakanlığı'nın. Belediye başkanı seçilirse böyle bir yetkisi yok. Gerçi seçilemez ya böyle bir şansı da yok. Ne kadar popülizim, milleti enayi zannediyorlar, saf zannediyorlar. Köprü inşaatını, havaalanı inşaatını durduracakmış, bundan memnun olanlar var. 3. havaalanının yapılmasından rahatsızlık duyan bir takım rakip ülkeler var, Almanya çok rahatsızlık duyuyor. Burası aktarma istasyonu olacak. Doğu'dan Batı'ya giden uçaklar Frankfurt'ta duruyor. 3. havaalanı açılırsa İstanbul'da duracak, bundan rahatsızlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sen niye rahatsız oluyorsun?"

"Herkes bir işaret geliştiriyor. Bir işaret de ben geliştireyim" diyen Şahin, "Şu iki şeyi unutmayın, ayın sonunda saatlerinizi bir saat geri almayı unutmayın, bir de müşterek oy pusulasında AK Parti ambleminin altına 'evet' mührünü basmayı unutmayın. Niçin? Saatlerinizi bir saat ileri alacaksınız, gün ışığından daha fazla yararlanmak için. Müşterek oy pusulasında AK Parti ambleminin altına 'evet' mührünü basacaksınız, hizmetlerden daha çok yararlanmak için" ifadesini kullandı.

Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar ile parkın açılışını yaparak incelemelerde bulundu. - Karabük

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Ali Şahin Safranbolu Ak Parti Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title