Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati Açıklaması

"(HDP ve CHP) Bunlar, aslında aynı yolun yolcuları. Bunların milletle derdi yok. Bunların, aşkla, işle, refahla dertleri yok. Bunlar, kan ve gözyaşından medet umarlar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, HDP ve CHP'yi eleştirerek, "Bunlar, aslında aynı yolun yolcuları. Bunların milletle derdi yok. Bunların, aşkla, işle, refahla dertleri yok. Bunlar, kan ve gözyaşından medet umarlar" dedi.

Nebati, partisince Kırşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan işçilerin kurtarılması için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini belirterek, işçilerin ailelerine sağ salim kavuşmasını temenni etti.

Milletin daima AK Parti'nin yanında olduğunu belirten Nebati, AK Parti'de karşılıklı sevgi, saygı ve özveriyle oluşturulmuş bir yapı olduğunu ifade ederek, "Bu yapıdan birileri tabii ki rahatsız olacak. İşte Gezi olaylarından sonra 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişimleri... Aynı unsurların farklı odaklarla farklı iş birlikçileriyle yapılan darbe girişimidir. Kime karşı? AK Parti'ye karşı, Recep Tayyip Erdoğan'a ve Recep Tayyip Erdoğan adını kullanarak millete karşı yapılmış bir darbedir" diye konuştu.

Nebati, şöyle devam etti:

"Bu defa yargıyı kullandılar. Yargıyı 1960 darbesinde idamların yapılması için kullanmışlardı. Refah ve Fazilet Partisi'ni ve buna benzer partileri Anayasa Mahkemesi'ni kullanarak kapatmak için kullanmışlardı. Yargıyı 2008 yılında Anayasa Mahkemesi vasıtasıyla AK Parti'yi kapatmak için kullanmışlardı. Bu defa yargıyı asla ve asla tasvip etmediğimiz, bu hükümetin, bu teşkilatın, bu milletin asla izin vermeyeceği, bizim uzak durduğumuz, gördüğümüz zaman elini belini kıracağımız yolsuzlukla ilgili gelip bizi mahkum etmeye çalıştılar. Hükümeti devirmeye çalıştılar. 'Ocak'ta hükümet gidiyor' denildi."

Milyonlarca insanın telefonlarının yasa dışı dinlendiğini belirten Nebati, "Milyonlarca insanın mahremine girildi. Onların mahremiyetinde olan şeyleri şantaj için kullandılar. Bunlar yetmemiş gibi gelip darbe girişiminde bulundular. Bizi üzen ve yaralayan, bu darbe girişiminde bu ülkenin ve milletin asla kabul etmeyeceği bir yeni unsurun katılmış olmasıydı. Bizim gibi 'Allah' diyen, bizim gibi secdeye giden, bizim gibi Peygamber Efendimizin sevgisiyle dua eden insanların olduğunu düşündüğümüz insanlar, birtakım odaklarla iş birliği yaptı. Bu ülkenin seçilmişlerine karşı darbede bulundular. Nasıl atlattık? Millet, başbakanına ve hükumetine sahip çıkarak, partisiyle, hükümetiyle yan yana durdu. İstanbul'da iki milyon insanla miting yaptık. Millet 'ben buradayım' dedi" şeklinde konuştu.

"Bunlar aslında aynı yolun yolcuları"

Nebati, bu ay yaşanan sokak olaylarına işaret ederek, "HDP 'sokaklara çıkın' çağrısı yaptı. CHP 'sokaklara çıkın' çağrısı yaptı. Şimdi bu nasıl bir tarih ve kaderdir ki CHP ile HDP'yi aynı noktaya getiriyor?" dedi.

CHP'yi eleştiren Nureddin Nebati, şunları söyledi:

"30 yıl, 40 bin cana mal olan, insanların ölmesine, şehitlerin gelmesine, annelerin gözyaşlarının dökülmesine sebep olan zihniyetle, oradan 'buranın temsilcisiyim' diyen bir zihniyetle, AK Parti iktidarını yıkmak için ortak noktada hareket etmeye başladılar. Bunlar, aslında aynı yolun yolcuları. Bunların milletle derdi yok. Bunların, aşkla, işle, refahla dertleri yok. Bunlar, kan ve gözyaşından medet umarlar."

Nebati, toplantının ardından Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi ziyaret etti. - Kırşehir

Kaynak: AA / Politika

Nureddin Nebati Kırşehir Ak Parti Karaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
title