Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması

"(Soma'daki maden faciası) Olmasa böyle şeyler ama oluyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Soma'daki maden faciasına ilişkin "Olmasa böyle şeyler ama oluyor. Buradan çıkaracağımız çok önemli dersler var. İktidar ve siyasetçiler olarak, burada nerede bir yanlış varsa kimin yanlışı olmuşsa mutlaka onun üzerine gideceğiz" dedi.

Erdem, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kadın Komisyonu Başkanlığı, Bilişim Teknolojileri Derneği ve Kağıthane Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Bağlan, Bağlanma Bilinçli Kullan, Güvenli İnternet" adlı seminerde konuştu.

İnternet bağımlılığı konusunda yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirten Erdem, bu konuda bilinçlenmenin önemine işaret etti.

Türkiye'nin salı günü büyük bir facia yaşadığını belirten Erdem, Soma'da 300 civarında insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, şunları kaydetti:

"Gerçekten milletçe hepimiz büyük üzüntüler içindeyiz. Şehitlerimiz var. Öncelikle Soma'daki şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve dostlarına da sabır diliyoruz. Olmasa böyle şeyler ama oluyor. Buradan çıkaracağımız çok önemli dersler var. İktidar ve siyasetçiler olarak, burada nerede bir yanlış varsa kimin yanlışı olmuşsa mutlaka onun üzerine gideceğiz. Alınması gereken tedbirleri alarak, bir daha buna benzer faciaların yaşanmaması için de elimizden gelen herşeyi yapmak görevimiz."

Çocuk ve teknoloji bağımlılığı

Teknoloji ve sosyal paylaşım konusunun önemine değinen Erdem, bu noktada anne ve babalara düşen çok önemli görevler olduğunu anlattı. Ekrem Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz çocuğumuzu plastik memeyle susturmaya çalışıyoruz. Ama o yalancı memenin çocuğa neler kaybettirdiğini hiç hesap etmeyiz. Çocuğumuzu meşgul etsin diye televizyon karşısına koyarız. Faydasını veya zararını düşünmeyiz. Yeter ki sesi çıkmasın. Çocuklar nerede diyoruz? İçeride televizyon ya da internetle meşgul oluyor diyoruz. Çocuğumuzu kaybettiğimizin farkında değiliz.  Çocuklarımızı yanlızlığa mahkum ediyoruz. Çocuklar internete kapanıyor belki bizi rahatsız etmiyor ama birgün rahatsız etmeye başladığı zaman ne doktorun ne de pedegogun gücü yetmiyor."

İnsanın asli görevinin neslin devamı olduğunu ifade eden Erdem, neslin sağlıklı yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bu noktada önce görevin aileye düştüğüne dikkati çeken Erdem, şu görüşleri dile getirdi:

"Çocuğu susturmak için televizyon ya da internet başına koymanın anlamı yok. Anne ve baba çocuğuyla arkadaş olamıyorsa çocuğunu kaybedebilir. Yarın daha büyük problemle karşı karşıya kalır. Varlık sebebimiz çocuğumuzdur. İşimiz, mutfağımız ve arkadaşlardan çok daha önemlidir. Önce biz çocuğumuzla oturup konuşmalıyız. 'Bilişimi kullanmayalım' demiyorum. Mutlaka kullanacağız. Ama bunu nasıl kullanacağımızı önce anne, babalar öğrenecek. Okulların görevi yalnız çocukları eğitmek değil, aileleri de eğitmek gibi bir görevi var" diye konuştu.

Konuşmanın ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'e ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a katkılarından dolayı Yeşilay rozeti takıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ekrem Erdem Kağıthane Ak Parti Soma Politika Güncel Haberler

title