Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Bakın aralık ayındaki olaylarda Türkiye'nin kaybı 100 milyar dolar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Bakın aralık ayındaki olaylarda Türkiye'nin kaybı 100 milyar dolar. Geçmişte milyon dolar bulamayan ülke bir haftada 100 milyar dolar kaybediyor" dedi.

AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere Erzincan'a gelen Erdem, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda partililere seslendi.

Aralık ayındaki olaylarda Türkiye'nin kaybının 100 milyar dolar olduğunu dile getiren Erdem, "Geçmişte milyon dolar bulamayan ülke bir haftada 100 milyar dolar kaybediyor. Allah'a şükürler olsun sağlam bir ekonomimiz olduğu için, her şey yerli yerinde dimdik duruyor. Geçmişte böyle bir taarruza Türkiye maruz kalmış olsaydı ne olurdu hayal edebiliyor musunuz? Perişan olurdu, perişan" diye konuştu.

Dersanelerle ilgili düzenlemeye değinen Erdem, şunları kaydetti:

"Ben öğretmenim, bakın çocuklarımızı mutlaka mutlaka, testten tosttan kurtarmamız lazım. Biz eğitimi nasıl teslim aldık, testle tost. Beslenme tost, eğitim test. Testin çocuklara verdiği ne var, dershanelerin çocuklara verdiği ne var, çaldığı yıllardan başka. Bırakın da çocuklar çocukluğunu yaşasın ya. Yarış beygiri haline getiriyoruz. Üniversitelerde birçoğu bunalıma giriyor. Eğer eğitimde çağ atlatacaksak, çocukları dershanelerden kurtarmamız lazım."

3 Kasım 2002'de halkın teveccühü ile iktidar olduklarını anımsatan Erdem, "Hatırlarsanız ondan önce de iktidar olmuş ve o tarihte de iktidar vardı. Ama o gün mecliste bulunan partilerin hiçbirini milletimiz tekrar meclise sokmadı. Onlara çok ağır bir ceza kesti, sebepsiz değil. Başarılı olsalardı, güzel şey yapmış olsalardı halkımız onlara ceza keser miydi?" ifadesini kullandı.

Ekrem Erdem, şöyle devam etti:

"O günkü iktidarın başında kim vardı? Merhum sayın Ecevit vardı, yüzde 21'le birinci parti ile ama sandıktan çıktığında yüzde 2'lere gerilemişti. Bu millet alkışlamasını da bilir ceza vermesini de bilir. Bu millet büyük bir millet. Yine o gün iktidarda bulunan Anavatan Partisi, ki bu gün Türkiye'ye çok büyük hizmetleri olmuş Özal'ın partisi, yanlış ellerde kötü işler yapmaya, halkın beklentilerini karşılamamaya başlayınca Anavatan Partisi de tarih oldu. Şu an Anavatan Partisi diye bir parti var mı? Yok. Yine o gün büyük iddialarla iktidara talip olmuş Milliyetçi Hareket Partisi'ni biliyorsunuz, 'erkekçe' dediler 'ürkekçe' değil, bu millet de onların erkekliğini de ürkekliğini de gördüler. Ülkeyi her açıdan perişan ettiler, siyaset kurumu gerçekten perişandı, yerlerde sürünüyordu."

- "Son günlerde hedef olan 21 projenin tutarı 160 milyar dolar"

AK Parti'yle Türkiye'nin şaha kalktığını söyleyen Erdem, milyon doları bulamayan Türkiye'nin bugün milyar dolarlık yatırımlar yaptığını, son günlerde hedef olan 21 projenin tutarının 160 milyar doları bulduğunu, söylemenin kolay ama kolay söyletenin AK Parti iktidarı olduğunu dile getirdi.

Türkiye'deki güzelliklerden, gelişmelerden rahatsız olan iç ve dış güçlerin olduğunu vurgulayan Erdem, "2002'de Genel Başkanımızın önünü kesen, 2007'de 'Cumhurbaşkanı olmasın' diyenlerle aynı anlayış içerisinde olanlar şimdi de karalama kampanyalarıyla yine halkımızın karşısındalar" dedi.

"Paralel yapının" MİT'e bir operasyon yaptığını belirten Erdem, "7 Nisan'da ne olmuştu? MİT'e bir operasyon yapıldı. Niye MİT'e operasyon yapıldı? Çünkü dış güçler Hakan Fidan'dan rahatsızdı. Özellikle İsrail rahatsızlığını dile getirdi. Arkasından bir operasyon yapıldı. Paralel yapı bir operasyon yaptı. Eğer o gün Hakan Fidan'ı feda etmiş olsaydık, bugün Türkiye eski günlerdeki gibi Türkiye'ydi" diye konuştu.

Ekrem Erdem'in "CHP'nin ne projesi var? AK Parti'nin projeleri ile yarışan bir tane projesi var mı?" sorusuna bir vatandaş, "Kaset projesi var" yanıtını verdi. Erdem, bunun üzerine "Evet projeleri onların kaset, iftira, korkutma, tehdit. Allah'a şükürler olsun, dedik ya bu millet büyük bir millet. Onlar bekliyorlardı ki sokaklar köpürdükçe köpürsün, AK Parti iktidarı da düşsün ama öyle olmadı, tutmadı, millet olayı gördü. Ondan sonra dershanelerle karşımıza geldiler" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ekrem Erdem Erzincan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title