Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik Açıklaması

"Bu ülkede insanlar ötekileştirilmişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Bu ülkede insanlar ötekileştirilmişti. Gayri müslimlere öteki muamelesi yapılmıştı. Alevilere öteki muamelesi yapılmıştı. Kürtlere öteki muamelesi yapılmıştı. Dindar insanlara öteki muamelesi yapılmıştı. Bizim memlekette neredeyse bir çeyrek asır olağanüstü hal ile geçti" dedi.

Çelik, Partisinin Tekirdağ'daki seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'nın AK Parti'ye kurulduğundan bu yana büyük destek verdiğini kaydetti.

Türkiye'de, AK Parti ile hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir dönemi yaşadıklarını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Bu ülkede insanlar ötekileştirilmişti. Gayri müslimlere öteki muamelesi yapılmıştı. Alevilere öteki muamelesi yapılmıştı. Kürtlere öteki muamelesi yapılmıştı. Dindar insanlar öteki muamelesi yapılmıştı. Bizim memlekette neredeyse bir çeyrek asır olağanüstü hal ile geçti. AK Parti iktidara geldikten 18 gün sonra kaldırdı. Faili meçhul cinayetleri ortadan kaldırıldı. İşkence ve kötü muameleyi ortadan kaldırdı. Yayla yasakları, yol aramaları, köy boşaltmalar, köy yakmalar, kardeşin hatasından, kardeşi mahkum etmeler tarihe karıştı. Kürt diye bir şey yoktur. Kürtçe diye bir şey yoktur. Sende yoksun, senin dilinde yok, kızının adı Berfin olamaz, Zozan olmaz. Bunlar var mıydı?. Bu ırkçılıkların hepsi AK Parti'de bitti."

Çelik, bugün devletin 24 saat Kürtçe yayın yaptığını ve bir çok yazarın eserlerinin Kültür Bakanlığı tarafından Kürtçe basıldığını belirterek, "Okullarda seçmeli Kürtçe dersi var. Üniversitelerde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümleri var. İsteyen düğününde şarkısını çalar, isteyen istediğine çocuğuna isim koyar. Bunlar Allah'a şükürler olsun AK Parti hükümeti döneminde oldu" dedi.

-"CHP bütün seçimlerin mağlubu"

Çelik, Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaretinde, CHP'nin tüm seçimlerin mağlubu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Onların beğenmediği, aşağıladığı, hor ve hakir gördüğü, Hasolar, Memolar, 1950'de CHP'ye öyle bir sille çektirdiler ki; sesi Bağdat'tan duyuldu. 64 senedir vatandaşın parmak izi CHP'nin yüzünde. ve CHP 64 senedir kendine gelemedi. Bir türlü iktidar olmadı. Bir adamla güreşirsin, yenilirsin. Dersin ki bir daha, ikinci kere gidersin bi daha, üçüncü kere gidersin bir daha. Yahu yirmi kere, üst üste mağlup olupta tekrar ringe giren güçsüz bir boksör gibi. CHP istisnasız bütün seçimlerin mağlubudur. Şimdi Kılıçdaroğlu çıkıp hiç birşey olmamış gibi konuşup duruyor."

Çelik, "Şair Turgut Uyar'ın güzel bir sözü vardır 'İnsan doğduğu yere benzer', ecdadımızın mezarda bulunduğu topraklar doğduğumuz topraklardır. Siz bugün doyduğunuz topraklarda yaşıyorsunuz. Sizler Vanlı, Tekirdağlılarsınız. Gönlünüzün bir tarafı buraya bir tarafı Van'a ait" dedi.

Çelik, Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Yardımlaşma Derneği'ndeki konuşmasında ise, kendilerinden öncekilerin kürsüye çıkıp mikrofonu aldıklarında, yalan, yanlış, doğru olmayan, dile getirilecek, getirilmeyecek vaatlerde bulunduklarını belirterek, "Biz o defteri kapattık. Biz dedik ki arkadaş; biz halkımızı kandırmayacağız, aldatmayacağız ve aldanan da olmayacağız. Ne halkımız bizi kandırsın, ne biz halkımızı kandıralım" şeklinde konuştu.

12 yıldır merkezi hükümette, 10 yıldır da mahalli yönetimde iktidar olduklarını ifade eden Çelik, mahalli yönetimlerin yüzde 60'ının AK Partili olduğunu ve bunun da nüfusun yüzde 75'ini temsil ettiğini kaydetti.

Türkiye'nin, bugün dünyanın en büyük 16. ekonomiye sahip olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Allah'a çok şükürler olsun ki Türkiye bir uçurumun kenarında iken, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ki bu kadro... Oradan aldık Türkiye'yi şu anda dünyanın en büyük 16. Ekonomisi yaptık. Biz dedik ki; önce biz helal ve haram kavramını bileceğiz. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatmayacağız, uzattırmayacağız. 11 yıldır biz, AK Parti idik. Daha sonra 'kara parti mi? olduk'. Bu tezgaha, halkımız gelmeyecek."

Çelik, Tekirdağ'daki temaslarının sona ermesinin ardından İstanbul'a hareket etti. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Çelik Ak Parti Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title