Haberler

AK Parti Erzurum Milletvekili Deligöz Açıklaması

AK Parti Erzurum Milletvekili ve TBMM Nijer Dostluk Grubu Başkanı Orhan Deligöz, Nijer'e yaptığı ziyarette Türkiye'nin çok büyük ülke olduğunu bir kez daha anladığını belirterek, "Dünyanın neresine giderseniz gidin Türk ismini, Tayyip Erdoğan ismini duyunca ezilenleri, mazlumları bir heyecan kaplıyor.

AK Parti Erzurum Milletvekili ve TBMM Nijer Dostluk Grubu Başkanı Orhan Deligöz, Nijer'e yaptığı ziyarette Türkiye'nin çok büyük ülke olduğunu bir kez daha anladığını belirterek, "Dünyanın neresine giderseniz gidin Türk ismini, Tayyip Erdoğan ismini duyunca ezilenleri, mazlumları bir heyecan kaplıyor." dedi.

Deligöz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadu Issufu'nun yemin törenine katıldığını belirterek, bu ülkedeki temaslarına ilişkin bilgi verdi.

Nijer Cumhurbaşkanı Issufu tarafından kabul edildiğini belirten Deligöz, görüşmede Türkiye Diyanet Vakfı ve Türk sivil toplum kuruluşlarının Nijer'deki sosyal faaliyetlerini ele aldıklarını söyledi.

Deligöz, FETÖ'nün Nijer'deki faaliyetlerinden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı da dile getirdiğini, Nijer Cumhurbaşkanı Issufu'nun da FETÖ'ye bağlı okulları sıkı şekilde takip ettiklerini, bu örgütle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşlerini desteklediklerini söylediğini aktardı.

Nijer Cumhurbaşkanı Issufu'nun 23-24 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek Dünya İnsani Zirvesi'ne katılmak istediğini ilettiğini belirten Deligöz, Issufu'nun ayrıca 2019'da Nijer'de toplanacak Afrika Birliği Zirvesi için Türkiye'den altyapı, üst yapı ve konaklama imkanları açısından yardım istediğini anlattı.

Deligöz, Türk iş adamlarının Nijer'de birçok alanda yatırım yapabileceklerini belirtti.

Nijer Meclis Başkanı Usseini Tinni, Orta Öğretim Bakanı Beti Echatu Umani ve İstanbuleva Agadezi Bölgesi Sultanı Umaru İbrahim Umaru ile görüşmeler gerçekleştirdiğini anlatan Deligöz, Tinni'nin bir an önce Nijer Parlamentosu'nda Türkiye Dostluk Grubu kuracaklarını, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeye önem vereceklerini söylediğini kaydetti.

İstanbuleva Agadezi Bölgesi'nde hala Osmanlı sancağının dalgalandığını, Yıldırım Beyazıt'ın torunlarının soyundan gelen Sultan Umaru ile görüştüğünü ifade eden Deligöz, "Sultan Umaru, kendilerini Türk hissettiklerini, Türk sancağını dalgalandırdıklarını söyledi." dedi.

Nijer'e yaptığım ziyarette Türkiye'nin çok büyük ülke olduğunu bir kez daha keşfettim. Dünyanın neresine giderseniz gidin Türk ismini duyunca, Tayyip Erdoğan ismini duyunca ezilenleri, mazlumları bir heyecan kaplıyor, oralarda bunu yaşadım. Türkiye'nin bütün dünyadaki mazlumların sesi olduğunu, ezilmişleri kurtaracaklarını ümit ediyorlar." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

AK Parti Erzurum Türkiye Nijer Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title