Haberler

AK Parti'de Olağanüstü Kongre Kararı

TBMM İdare Amiri ve MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, AK Parti'nin olağanüstü kongre kararına ilişkin, "Bugünkü yaşanılan kırılma noktasıdır, milli iradeye, Türk siyasetine darbedir, dönüm noktasıdır.

TBMM İdare Amiri ve MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Ak Parti'nin olağanüstü kongre kararına ilişkin, "Bugünkü yaşanılan kırılma noktasıdır, milli iradeye, Türk siyasetine darbedir, dönüm noktasıdır." dedi.

Yılmaz, Ak Parti'de alınan olağanüstü kongre kararı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugünkü açıklamalarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin siyaset tarihinde görülmemiş bir olayın yaşandığını ileri süren Yılmaz, 8 ay önce yüzde 49,5 oy alan bir partinin genel başkanının, kendi rızası dışında, adeta bir siyasi deprem, ihtilalle görevinden alındığı bir süreç yaşandığını savundu. Yılmaz, "Buna ister sivil darbe, ister müdahale deyin, bunun siyaset tarihinde bu şekilde anılacağından şüphemiz yok." iddiasında bulundu.

Yılmaz, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, gelişmelerin, gelecek günlerde siyasi krizlerin yaşanacağı bir Türkiye ile karşı karşıya olduklarını gösterdiğini ileri sürdü.

"Türk siyasetine darbe"

Ak Parti'nin 22 Mayıs'taki olağanüstü kongresini "formalite" olarak gördüğünü dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Davutoğlu gibi Sayın Cumhurbaşkanı'na yüzde 100 biat eden, onu görüşleri dışında hareket etmeyen bir başbakana tahammül göstermeyen, AK Parti içinde, hükümet, hatta devlet diyebileceğimiz bir yapının içinde bir yapılanmanın olduğundan bahsetmek gerekiyor. 22 Mayıs'ta kongre kararı alınması demek, bir mana ifade etmiyor. Bu saatten sonra AK Parti'de seçilecek genel başkanın, başbakanın sadece cumhurbaşkanlığı genel sekterliği veya cumhurbaşkanlığında bir daire başkanlığından öteye gitmeyeceği süreç yaşanıyor. Son yapılan operasyon da şunu gösteriyor ki, tek adamlı bir parti devleti, tek adamın hakim olduğu bir sisteme doğru geçiş vardır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu yapıyı kabul etmesi mümkün değildir. Bugünkü yaşanılan kırılma noktasıdır, milli iradeye, Türk siyasetine darbedir, dönüm noktasıdır. Türkiye'yi önümüzdeki günlerde çok büyük siyasi krizler bekliyor. TBMM, inisiyatif almazsa Türkiye çok daha farklı noktalara gider, bu doğru değildir."

Erken seçim beklentisinin olup olmadığına yönelik soru üzerine Yılmaz, "Bu saatten sonra herşeyi beklemek normal" dedi.

Yılmaz, önümüzdeki süreçte yeni siyasi yapılanmaların, belki 5'inci partinin ortaya çıkabileceğini, erken seçimin de söz konusu olabileceğini belirtti.

"Geldiği gibi gitti"

HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, bu sürecin sonradan gelişmediğini, baştan beri varolduğunu öne sürdü. Başbakan Davutoğlu'nun, genel başkan seçildiği kongrede iradesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim ettiğini savunan Fırat, şöyle konuştu:

"Bunu en son bugünkü konuşmasında da MKYK'daki arkadaşlarından şikayetçi olmasıyla ortaya koydu. Bir partinin genel başkanı, sadece genel başkan veya başbakan olabilmek için iradesini bir yere teslim ederse o irade onu bir günde götürür. Dolayısıyla bu normal bir süreç. Geldiği gibi gitti. Aslında yalnız başbakanlıktan değil, bakanlığı döneminde de gitti. Çünkü hayalinde kurduğu, ütopyası olan Ortadoğu veya Türkiye'nin dış politikası reel politikayla uyuşmayan, ütopik bir düşünceydi. Reel politikaya geçirmeye çalıştığında da hiçbir yeri tutmadı."

Fırat, olağanüstü kongrede seçilecek başbakanın da "hoparlör görevi göreceğini, mikrofonun başka yerde olacağını" öne sürdü.

Kaynak: AA / Politika

Seyfettin Yılmaz Ahmet Davutoğlu AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title