Haberler

AK Parti'de "Ekmeleddin İhsanoğlu" Şoku: Tepkiler İhsanoğlu'na Değil Muhalfete

CHP ve MHP'nin ortak aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu AK Parti'de sürpriz isim olarak yorumlandı.

CHP ve MHP'nin ortak aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu AK Parti'de sürpriz isim olarak yorumlandı. AK Parti'de İhsanoğlu'nun adı şok etkisi yaratırken, parti içinde İhsanoğlu'nun "çatı" değil, "Pensilvanya" adayı olduğu öne sürüldü.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İhsanoğlu ismini açıklamasının hemen ardından AK Parti içerisinde yorumlar gelmezken, saatler sonra bazı kısa görüşler temkinli olarak temkinli getirildi.

-BAŞBAKAN TALİMATIYLA TEPKİLER GECİKTİRİLDİ-

ANKA'nın edindiği bilgilere göre; açıklamanın yapıldığı ilk andan itibaren AK Parti yönetimi resmi yorum yapmaktan kaçındı. Aynı saatlerde parti grup yönetimi toplantıları vardı. Açıklamaların toplantılardan sonra yapılması uygun görüldü. AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik bir televizyon programına çıkarak geç saatlerde İhsanoğlu'nun adaylığı konusunda görüş bildirdi. Milletvekilleri ise kendi kişisel görüşlerini sosyal medya sitelerinden dile getirdiler. Edinilen bilgilere göre İhsanoğlu'na tepkilerin hemen verilmemesi talimatının Başbakan Erdoğan'dan geldi.

-TEPKİLER CHP VE MHP'YE-

AK Parti'den ise tepkiler daha çok CHP ve MHP'ye geldi. İhsanoğlu'nun şahsına yönelik AK Parti kanadından olumsuz bir tepki gelmedi. AK Partililer, şimdilik kendi adayları açıklanana kadar İhsanoğılu'nun şahsına yönelik olumsuz bir tepki göstermeyecek. CHP ve MHP'nin, Cumhurbaşkanını Meclis seçecek gibi aday gösterdiği yorumlarını getiren AK Partililer şu yorumları da yapıyor:

"CHP ve MHP Cumhurbaşkanını halkın seçeceğini unuttular. Aday konusunu ilgili yerlere anlatamamışlar. Parlamentonun seçtiği usullerle başvuru tarihinden birkaç gün önce aday tepeden hiç kimsenin bilmediği adaylar belirleniyordu. Bu da parlamentonun seçtiği dönemlerde oluyordu. Şimdi bunu yapıyorlar. CHP ile MHP'ninki bir mühendislik projesi. Bu projede parlamentonun seçtiği dönemlerde geçerliydi. Ama artık halk seçiyor."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title