Haberler

AK Parti Bitlis 5. Olağan İl Kongresi

BİTLİS (İHA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamit Gül, Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) sert dille eleştirerek, “Size 4 yıl değil 4 dakika verilirse, bu ülkeyi satarsın.

BİTLİS (İHA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamit Gül, Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) sert dille eleştirerek, "Size 4 yıl değil 4 dakika verilirse, bu ülkeyi satarsın. Açık oy, baskı ve tehditle ancak iktidar olurlar" dedi.

İsmail Eren Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen AK Parti Bitlis 5. Olağan İl Kongresi'ne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamit Gül, AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz de katıldı. Kongre divan heyetinin seçiminin ardından siyasi konuşmalara geçildi. İlk olarak konuşan İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, 8 yıllık görev süresi içerisinde kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise, 13 yıldır halkla birlikte olduklarını ifade ederek, "2002'de başlayan yolculuğumuza bundan sonraki dönemde veda edeceğiz. Bu siyasette sizlerle son buluşmamız. Şükürler olsun ki rabbim bu mübarek topraklara hizmet etmeyi bize nasip etti. 13 yılda şerefimizle onurumuzla yağmur çamur demeden kapı kapı dolaşma fırsatı verdi. Bugün önemli bir gün. Çok önemli bir kongreyi yapıyoruz. Partimizi yukarıya çıkaracak yeni bir oluşuma gidiyoruz. 13 yıl içinde bize gönül koyanlar vardır. Ben bu kadar kalabalığı görmüşken hakkınız helal etmenizi istiyorum. Ben Vahit Kiler olarak 7 Haziran'dan sonra siyaseten değil, sizlerin emrinde olmaya devam edeceğim. İş adamı kimliği ile Bitlis'e gerekli olan her şeyi yapmaya gayret edeceğim" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamit Gül de, Bitlis'in Anadolu'nun İslamlaşmasına, Anadolu'nun yurt olmasına sebep olan tarihi medeniyetlere beşiklik yapmış önemli bir şehir olduğunu söyledi. Gül, "Bitlis daima güzel insanlarla anılmış. Bitlis'in tarihine bakıldığında ilim dünyamıza çok önemli şahsiyetler yetiştirmiş. Risale-i Nur'u yazmış Said-i Nursi, bu memleketten çıkmış. Ne kadar şanslısınız, böyle güzel insanların yetiştiği coğrafyadasınız. Bu önemli günümüzde önemli şahsiyetleri burada anıyoruz. Bugün bir devir teslim yaşayacağız. Burada emeği geçen bütün il yönetimine teşekkür ediyorum. Yeni yönetimi de alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

"BÜTÜN DİLLER ALLAH'IN AYETLERİDİR"

Türkiye'de 3 Kasım 2002'de tarihi bir olay gerçekleştiğini ifade eden Gül, "Ekonomik ve siyasi istikrarsızlığa karşı AK Parti iktidara getirildi. Kurucu genel başkanımız, o tarihte 'artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demişti. 13 yıldır milletin iktidarına sahibiz. AK Parti'nin iktidara geldiği ilk iş, olağanüstü hali ortadan kaldırdı. 123 yıldır bu bölgede hem Müslüman hem de Kürt kimliği ile şaşı bakan anlayışa son verdik. Bugün geldiğimiz noktada cezaevinde kendi oğluyla annesi ile kendi anadilinde konuşamayan bir Türkiye vardı. Mahkemeler 'tanınmayan bir dil' dedi. Bin yıllık bu coğrafyada Ahmed-i Hani, Fakiye Teyran'ın dilini nasıl inkar edersiniz. Bugün her yerde konuşuluyor. Bütün diller Allah'ın ayetleridir. Bu dilleri inkar ettiler, yasakladılar. Bugün Türkiye TRT Kürdi'yi açtı. Bu bölge iki defa ayrıma uğradı. Hem Müslüman olmalarından dolayı hem de Kürt kimliğinden dolayı itildi. Başörtülü birisi ancak hastanede çay getirip paspas atabilirdi. Merve Kavakçı seçildi. Çok şey oldu. Bugün TBMM'de başörtülü milletvekilleri var. YÖK'te başörtülü kurul üyesi var. Önümüzdeki süreçte yeni anayasa ile birlikte elde edilen bu demokratik hakların daha da sağlamlaşmasıdır. Artık kim gelirse gelsin dilinden, dininden dolayı farklı tutulmayacak bir anayasa yapacağız" ifadelerini kullandı.

"CHP'NİN GENLERİNDE DARBECİLİK VAR"

Bölge halkı üzerinden, kan üzerinden siyaset yapıldığını ifade eden Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bölge halkının, Kürt'ün ve Türk'ün kanı üzerinden siyaset yapan statükocuların önüne çözüm süreci koyulmuştur. Türkiye, çözüm sürecine yüzde 70 oranında destek vermiştir. Bu süreçten rahatsız olanlar var. Bu kandan geçinen statükocular var. Bu akan kanı durdurup bu baharda gerçek baharı yaşayacağız. Fırat'la Kızılırmak'ın ayrılmasına müsaade etmeyeceğiz. Kaostan beslenenler, siyasi kaoslarla Türkiye'yi yönetmek isteyenler oluyor. CHP'nin iktidara geleceği dönem hangisidir biliyor musunuz? Size 4 yıl değil 4 dakika verilirse bu ülkeyi satarsın. Açık oy, baskı ve tehditle ancak iktidar olurlar. Bu CHP'nin genlerinde darbecilik var. Apoletli vesayetçilerle çalışıyordu. Şimdi Pensilvanya'daki vesayetçilerle birliktelik yapıyor. Bunların cemaatle, nurculukla ilgileri yok. Kulüpleri ele geçirmeye çalışıyorlar. MİT'i ele geçirmeye çalışıyorlar. Onlar ne söylüyorlarsa Kemal Kılıçdaroğlu da söylüyor. Kasetle geldi. Bu millet kendi gibi düşünmeyenlere oy vermez. Paralel yapı illegal dinlemelere nasıl başladı. Ne zaman düğmeye bastılar, kurucu genel başkanımız Davos'ta 'One Minute' dediği zaman düğmeye bastılar. Hakan Fidan'ın koluna takılmak istenen kelepçe bugün kollarına takılarak tek tek yargılanıyorlar. Bu milletin iradesine ipotek koyanların inlerine gireceğiz. Hesabını soracağız. Türkiye'de Alevi'sinden, Sünni'sinden, Kürt'ünden Türk'ünden oy alan tek parti AK Parti'dir. Birlik ve beraberliğin teminatı olan bir partidir."

HDP'nin bu bölgenin halkına vereceği hiçbir katkısı olmadığını dile getiren Gül, "Birisi Kürtlerin HDP'si, diğeri Türklerin CHP'si. 7 Haziran'da yeni Türkiye'yi kurmak için sizlerin desteğini istiyoruz. Darbeci anayasanın Türkiye'yi 2023'lere taşıyacağı yoktur. Bu istikrarı sağlayacak olan tek parti AK Parti'dir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen kongrede Nesrullah Tanglay il başkanlığına seçildi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti Türkiye Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (1)

OKTAY TANĞLAY:

AK Yürekli Yeniİl Başkanımız Nesrullah TANĞLAY ı kutluyor ilimize hayırlı uğurlu olmasını cenab-ı ALLAH tan diliyorum.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title