Haberler

AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3) "Sanmayın ki Gezi olayları ağaç için, çevre için, yeşil için yapılmıştır.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sanmayın ki Gezi olayları ağaç için, çevre için, yeşil için yapılmıştır. Sanmayın ki 17 ve 25 Aralık operasyonları yolsuzluk için yapılmıştır. Büyük Türkiye, yeni Türkiye birilerini rahatsız etmiş, içerideki maşalarını, içerideki kuklalarını, piyonlarını kullanarak büyük Türkiye'nin yürüyüşünü engellemek istemişlerdir" dedi.

Erdoğan, AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dün Ankara'da milli kuruluşlar tarafından imal edilen ATAK helikopterlerinin, Kara Kuvvetleri Komutanlığına devir teslim törenini gerçekleştirdiklerini anımsatarak, toplam 59 adet olacak helikopterlerin ilk üçünün teslim edildiğini söyledi.

"Kimin bunlar? Öyle sıradan yatırımlar değil" ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi havalimanıyla ilgili tabi bir şeyi de kolay kolay da yazamıyorlar. Ama yine 'Kenarından köşesinden acaba ne deriz. Ne yaparız da bunu gölgeleriz?' Yılda 150 milyon insanın bu havalimanındaki gidiş gelişini düşünün. Şu anda İstanbul Atatürk Havalimanı bile bir rekora imza attı, dün itibarıyla. Günlük iniş kalkışta yaklaşık bin 300'e yakın uçak, oraya indi kalktı. Şimdi tabi bu ihtiyaca cevap vermiyor. Çünkü siz havada uçakları dolaşıp döndürürseniz, bu bir defa hem gelene zul hem içindeki vatandaşa zul. Gidecek, kalkan uçağı pistin başında bakıyorsun 45 dakika, bir saat, bir buçuk saat bekletiyorlar. Ondan sonra şikayetler de tabi gelmeye başlıyor. Bize de şikayet ediyorlar, ilgili yerlere de şikayet ediyorlar. Niye? Artık bu terazi, bu kadar sikleti çekmiyor. Şimdi tabi birileri de kalkıp şunu diyebilir, 'Niye o zaman geç kaldınız?' İşte burayı yapacak demek ki beş tane yiğide ihtiyaç vardı. Çünkü bütçeden ziyade biz bir taraftan da yap-işlet-devret sistemiyle bunu nasıl yaparız, hep bunun arayışı içinde olduk."

İktidara geldiklerinde Türkiye'de 26 havalimanı bulunduğunu anımsatan Erdoğan, "Ama şimdi buna 26 havalimanı ilave ettik. 52 havalimanımız var. Bunların içerisinde bir kısmı işte hep bu yap-işlet-devret ile oldu. Eğer biz bunu milli bütçeden yapmaya kalksaydık, bu havalimanlarını biz bunların altından kalkamazdık" diye konuştu.

Erdoğan, "Finansı yönetmek, her yiğidin karı değil. Bugüne kadar gelenler finansı yönetemedikleri için işte bu ülkede taş üstüne taş koyamadılar. Paran olduğu zaman bunları yapmak kolay. Mesele paranız olmadan, birilerinin finansıyla kaynak üretmek suretiyle bunları yapabiliyor musun? Mesele o" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Buna bile 'yolsuzluk' dediler. Niye? İşte oraya da illa bir kulp takacaklardı. 25 yıl yapacaklar, orayı çalıştıracaklar, 25 yıl sonra da bize devredecekler. Yani millete, yani devlete. Bu arada da belli bir kirayı ödeyecekler. Sadece bir havalimanı inşa etmiyoruz, sadece kendi helikopterlerimizi imal etmiyoruz. Bunlar aslında bir büyük iddianın, büyük davanın adamı olmanın, hamdolsun gerçekleştiği anlardır. Şu anda siparişler gelmeye başladı. Çünkü sadece üreten değil, inşallah bundan sonra bu ürettiklerini de satan bir ülkeyiz. O hale geliyoruz. Türkiye artık kabına sığmıyor. Türkiye kendine biçilen rolle yetinmiyor. Bu rolü reddediyor. Şimdi artık kendi rotasını çiziyor. Biz yıllarca başka ülkelere gıpta ile baktık. Yıllarca başka ülkelerin başarılarını izledik. Başka ülkelerin eriştiği seviyeleri kendimiz için ulaşılamaz bir hayal olarak gördük. Bundan bir kaç asır öncesine kadar bu topraklar, dünyanın gıpta ile baktığı topraklardı. Maalesef bizi tarihimizden, ecdadımızdan, medeniyetimizden koparmak, toprakla bağımızı kesmek istediler. Bizi aza mahkum ettiler. Bizi var olanla yetinmeye, her zaman da başkasına hayranlıkla bakmaya mahkum ettiler. Sadece dışarıdan değil, içeriden de bizi böyle dar bir çerçeveye, ufuksuz bir vizyona hapsetmek istediler."

Erdoğan, "Biz 3 Kasım'da işbaşına geldiğimizde, Türkiye'nin azla yetinemeyeceğini, Türkiye'nin çok daha büyük hedefleri hakettiğini söyledik. Türkiye adına, milletimiz adına hayaller kurduk ve bunları gerçeğe dönüştürmenin mücadelesini verdik" dedi.

Geçmişte gelişmiş ülkelere gidip yollarına hayran kaldıklarını anımsatan Erdoğan, şu görüşleri dile getirdi:

"Şimdi elhamdulillah bizim de yollarımız var. Şimdi artık bizim de hızlı trenlerimiz var, otoyollarımız var. Yurt dışında ya da belgesellerde gördüğümüz şeyler, o bize masallar gibi gelen şeyler, artık kendi ülkemizde var olan şeyler. Artık biz de işte Ankara'dan İstanbul'a, Ankara'dan Konya'ya, inşallah kısa bir süre sonra Sivas'a, Konya'dan Eskişehir'e, artık hızlı trenle gidiyoruz. Artık bu yüksek hızlı tren ağı hamdolsun ülkemizin bir çok iline ulaşacak. 20 kişilik, 30 kişilik sınıfları konuşuyorduk. Diyorduk ki 'İşte gittik Avrupa'da, şurada burada 20 kişilik sınıflar var, 30 kişilik sınıflar var. Bizim sınıflarımız 70 kişilik, 100 kişilik'. Bundan dolayı dert yanıyorduk. Onlar için 'Ne talihli çocuklar' diyorduk. Şimdi bizim de 20 kişilik, 30 kişilik hamdolsun sınıflarımız, dünyanın en modern donanımına sahip okullarımız var. Filmlerde doktorların ellerinde çantalarıyla evlere gittiğini görüyor, bunu ulaşılamaz bir hayat tarzı zannediyorduk. Aynısı artık bizde de var. Yabancı filmlerde biliyorsunzuz sürekli ambulansın siren sesini duyuyor, hayret ediyorduk. Şimdi bizde de bir telefon kadar uzakta yeteri kadar ambulans, hatta jet ambulans, helikopter ambulanslar var. İnşa ettiğimiz viyadüklerle, tünellerle, köprülerle, barajlarla, konutlarla artık dünya ile yarışır hale geldik. Kıtaları birbirine bağlayan Marmaray'ı imrenilir hale getirdik."

Erdoğan, "Gelişmiş ekonomilerin daraldığı bir ortamda hamdolsun yüzde 4,3 büyüyen ekonomimizle dünyada iddialı bir ülke olduğumuzu herkese ispat ettik" ifadesini kullandı.

-"Sen cemaat misin, örgüt müsün?"

"Bütün bu gelişmeler, dostlarımızı, kardeşlerimizi mutlu ederken, onurlandırırken, aynı derecede hasımlarımızı ve hazımsızları da rahatsız ediyor, tedirgin ediyor" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, "Onların hazımsız olması, o da bizim mutluluk sebebimizdir" görüşünü dile getirdi.

Erdoğan, "Sanmayın ki Gezi olayları ağaç için, çevre için, yeşil için yapılmıştır. Sanmayın ki 17 ve 25 Aralık operasyonları yolsuzluk için yapılmıştır. Büyük Türkiye, yeni Türkiye birilerini rahatsız etmiş, içerideki maşalarını, içerideki kuklalarını, piyonlarını kullanarak büyük Türkiye'nin yürüyüşünü engellemek istemişlerdir" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, "Bütün belediye başkanlarımızın şunu özellikle bilmesini istiyorum. Hizmet kuruluşu maskesi altında 35-40 yıldır bu topraklardan beslenen, bu toprakların emeğinden, alınterinden, bu toprakların evlatlarının aklından, ekmeğinden beslenen bir örgüt, Türkiye'ye yönelik saldırının taşeronu olmuş, Türkiye'ye en büyük ihaneti yapmıştır" diye konuştu.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Basına açık bir toplantıda, ben tüm belediye başkanlarıma sesleniyorum. Sizden bunu özellikle de istiyorum. Bakın, yerelde bu örgütün mensupları neye alet olduklarını bilmiyor olabilirler. Bizim köylerimizde, beldelerimizde, ilçelerimizde gerçekten temiz kardeşlerimiz, 'hizmet ediyor' diyerek bu örgüte destek verdiler. Gönül verdiler, sadaka, zekat verdiler. Kurbanlarını verdiler. Ama örgütün tepesi ile tabanı aynı istikamete bakmıyor. Hatta aynı kıbleye bile yönelmiyor. Taban doğru istikamete bakarken, tepe yönetimi çok farklı istikametlerde ikbal arıyor. Türkiye'nin milli kurumlarına, milli değerlerine, milli projelerine açık açık taarruz ettiler. Güya hedefi 'hizmet' olan, hedefi 'eğitim' olan bu örgüt, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Müsteşarı ile niye bu kadar ilgilenir? Sen cemaat misin, örgüt müsün? Polisler görevden alınıyor veya bir yerlere tayin ediliyor. Bakıyorsun ki bunlar yayın organlarında ertesi gün 'Filanca alındı, filanca yere sevk edildi'. Sen emniyet teşkilatının gölge bir yönetimi misin? Sana ne? Sana ne? Sen mi bu atamaları yapacaksın? Sen mi birisini bir yerden alıp bir yere atayacaksın? Demek ki bunlar bu işin içerisinde işte bu kadar var. O bunu gösteriyor. Bu hassasiyete bizim de o denli bakmamız lazım. Bakın şu anda bazı belgeler yayınlanıyor. Belgeler yayınlandığı anda hemen ertesi gün bakıyorsunuz bunların malum medyası hemen 'O yanlış' diyor. Ondan sonra tekrar ortaya konulunca da hemen kendisi ortada kalıyor. Çünkü bunlarda takiyye meşrudur, yalan meşrudur, iftira meşrudur."

"245 değil, 2 bin 450 tane de açsalar yine bu yolda devam edeceğiz"

Erdoğan, "Hedefinin insan yetiştirmek olduğunu söyleyen bu örgüt, artık 'cemaat' demiyorum ben bunlara, siyasetin nasıl bu kadar içine girer, siyaseti dizayn etmeye nasıl bu kadar cüret edebilir? Anadolu'da saf, temiz insanların alınteriyle yükselmiş böyle bir örgüt, nasıl olur da kendi ülkesinin büyük projelerine, kendi ülkesinin kazanımlarına saldırı düzenleyebilir? Yargı içinde, emniyet içinde kendi paralel yapılanmasını kurarak bir cemaat nasıl olur da bir ülkeyi çökertmenin, yıkmanın, tahrip etmenin mücadelesi içine girebilir?" dedi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Benimle ilgili şu anda 245 dava açtılar. Şimdi ne olacak? Duracak mıyız? Yola çıkarken söyledik. 'Biz kefeni giyerek bu yola çıktık.' 245 değil, 2 bin 450 tane de açsalar yine bu yolda devam edeceğiz. Ben belediye başkanlarımdan artık bunu istiyorum. Onlara verilmiş ne kadar yer varsa, ne kadar bina varsa bunların hepsini hukuk içerisinde, demokrasi içerisinde tek tek geri almalısınız. Tek tek. Bu benim için ne denli bir sorumluluksa sizler için de aynı denli sorumluluktur. Bize afra tafra yapan, partimizde milletvekili seçilen veya belediye başkanı seçilen, ondan sonra partimizden istifa etmek suretiyle ayrılanlara karşı da herhangi bir iş takiplerinde, şunda bunda arkadaşlar gereken tavrı kendilerine koymalısınız. Bunlar sizin semtinize dahi uğrayamamalı. Malum bunların da işveren örgütleri var. Yıllar yılı biz bunların samimiyetlerine güvendik ve bu samimiyetin gereği olarak da biz de hukuk içerisinde gerekli destekleri kendilerine verdik. Ama bundan sonraki süreçte bunlar asla bizden bu istikamette de destek görmemeli."

Erdoğan, "Çünkü bütün bunlar ne yazık ki şu seçimlerde çok açık net ortaya çıkmış ve kalkıp da bu ülkenin Başbakanına, bu partinin, bu iktidarın milletvekillerine, bakanlarına bu denli saldırıda bulunanlar tabii ki hukuk içinde bunun karşılığını göreceklerdir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Düşünebiliyor musunuz, 30 Mart'ta gittiler CHP ile MHP ile BDP ile ittifak yaptılar. Düşünebiliyor musunuz? Kapı kapı dolaşıp bu partilere oy istediler, yeter ki AK Parti orada kazanamasın. Bunu yaptılar. Ankara'da, İstanbul'da başka şehirlerde bu örgüt aday belirledi. CHP ve MHP de bu örgütün adayını kabullendi, örgüte itaat etti ve bu örgütle birlikte 30 Mart'ta bir kez daha bunlar gereken cevabı aldı. Bakın aynı paslaşma şu anda da devam ediyor. CHP Genel Müdürü hala Pensilvanya'nın eline tutuşturduğu iftira malzemesini, utanmadan sıkılmadan yüzü kızarmadan kürsülerde papağan gibi tekrar ediyor."

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title