Haberler

AK Parti Balıkesir Milletvekili Kırcı Almanya'da

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sema Kırcı, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına yönelik bilgilendirmede bulunmak üzere geldiği Almanya'nın Bremen eyaletindeki programlarının güvenlik nedeniyle iptal edilmesine yönelik, "Bremen'de hiç şık olmayan...

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sema Kırcı, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına yönelik bilgilendirmede bulunmak üzere geldiği Almanya'nın Bremen eyaletindeki programlarının güvenlik nedeniyle iptal edilmesine yönelik, "Bremen'de hiç şık olmayan tavırla karşılanmamız bizi üzdü." dedi.

Yaşadığı durumu Türk basınına değerlendiren Kırcı, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz buraya, buradaki vatandaşlarımızla görüşüp onları bu referandum süreci hakkında bilgilendirmek ve eğer varsa kafalarındaki soruları açığa kavuşturmak için gelmiştik ama Bremen Havaalanına indiğimiz andan itibaren hiç şık olmayan bir tavırla karşılaştık. Tüm buluşmalarımıza yasak konuldu. Bremen'de hiç şık olmayan tavırla karşılanmamız bizi üzdü. Bunlar, her şeyden öte iki ülke arasında köklü ilişkilere baktığımız zaman nezaket sınırlarına bence uymayan birtakım yaklaşımlar. Ben Almanya doğumluyum ve Almanya'yı bilmeyen bir insan değilim. Babam Türk işçilerdendi burada. Benim için buradaki kardeşlerimizle buluşmanın özel bir anlamı vardı. Ne yazık ki bazı engellemelerle karşılaştık. Toplantı yapacağımız salonlarımız iptal edildi. Burada tanıdığımız arkadaşlarla yaptığımız görüşmelerde bu durumun onları da mutsuz ettiğini gördük."

"İnsanlarımızı aydınlatmak için geliyoruz"

Kırcı, bu toplumun bir parçası olarak Almanya'da yaşayan Türkiye kökenlilerin kendi vatanlarından gelen milletvekillerini misafir etmek istediklerini bildiklerini anlatan Kırcı, "Bunun anlaşılmaz bir şekilde yasaklanmasına bir anlam veremiyorum." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in de Hannover'de gerçekleştireceği etkinliklerin iptal edildiğini hatırlatan Kırcı, şöyle devam etti:

"Bu engellemeler hoş değil. Korkmamak lazım. Özellikle Almanya'nın 'Hayır' kampanyası konusunda daha esnek davrandığını biliyoruz. İnsanlarımızın bilgilenmesi lazım. Sonuçta tercih elbetteki vatandaşlarımızın, 'Evet' veya 'Hayır' diyecekler ama, oylarını bilerek vermeleri lazımdı. Biz sadece bilgi vermek amacıyla buradayız. Almanya'nın herhangi bir içişlerine karışmak ve propaganda gayesinde değiliz. Tüm bunlara rağmen bir Avrupa ülkesinde toplantılarımızın hiç hoş olmayan bir şekilde iptal edilmesine bir anlam veremiyorum. Vizesiz seyahat özgürlüğü olan bir siyasetçiyim. Dolayısıyla bu ülkeye geldiğim zamanda belli ziyaretler yapmamı kimse kısıtlayamaz. Biz bunu Alman parlamenterlere yapmıyoruz. Aynı hoşgörü ve misafirperverliği onlardan da beklerdik işin doğrusu."

"Alman devleti kurallarına saygılıyız"

Kırcı, Almanya'nın koyduğu kurallara saygılı olduklarını ve inatlaşmak da istemediklerini dile getirerek, ülkede illegal bir faaliyette bulunmadıklarını vurguladı.

Kırcı, "Her şeyimiz açık. Burda hoş olmayan bir tablo vardı. Bu bizi üzdü. Oysa ben, doğduğum bu topraklarda kardeşlerimizle daha özgür bir ortamda buluşalım, Avrupa Birliği ülkesine yakışan bir ortamda daha çok toplantılar yapılsın ve fikirler beyan edilebilsin. Her aşamada Türkiye'ye akıl öğretmeyi ve insan hakları ve özgürlükler dersi vermeyi çalışan bir Avrupa ülkesinden kendisine yakışacak bir tavır beklerdik. Ne yazık ki bu nezaket sınırlarını aşan bir boyutta oldu. İnşallah bundan sonraki süreçlerde böyle olaylar yaşamayız." ifadelerini kullandı.

-" Beklemediğimiz bir durumla karşılaştık"

Olayın bu şekilde vuku bulabileceğini beklemediklerini belirten UETD Bremen Bölge Başkanı Burak Çaylı da, Kırcı ile üç günlük bir program yaptıklarını aktararak, "Yaşadığımız olaylarda Almanya siyasetinde eksik ve etkinlik yapma konusunda maalesef zayıf olduğumuzu gördük. Bundan sonraki süreçte bilakis Alman siyasetinde daha aktif olmamız gerektiğini gördük. Bu yoldaki kararımızı daha azimli bir şekilde federal ve eyalet bazında yoğunlaştıracağız. Gerekirse bağımsız milletvekillerimizle gerekirse siyasi bir parti oluşturarak." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sema Kırcı Balıkesir AK Parti Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title