Haberler

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan Açıklaması

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, “Bir hesap var ise 30 Mart’ta sandık kurulacak.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "Bir hesap var ise 30 Mart'ta sandık kurulacak. Sandık, millet iradesinin en önemli tecelligahıdır. Millet, bu acı tecrübeleri ve yapılmak istenenleri gördü ve bunlar deşifre oldu. Böylece yapılmak istenenler boşa çıktı. Artık sandıktan kurtulma ve kaçma imkanları kalmadığı anlaşılınca, bu sefer de seçim gününe, sandıklara yöneliyorlar. İnşallah ondan da umduklarını bulamayacaklar" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Ankara'nın Gündemi programına konuk oldu. Alparslan, sunuculuğunu TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın yaptığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

"BİR HESAP VAR İSE 30 MART'TA SANDIK KURULACAK"

AK Parti ile hesabı olanların sokaklara çıkmak yerine sandığa gitmeleri gerektiğini belirten Alparslan, "Bu millet geçmişte çok ağır bedeller ödedi, çok acı tecrübeler yaşadı. 27 Mayısları, 781 muhtırasını, 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı, 27 Nisan e muhtırasını gördü. Hepsinde de millet iradesine kastedilmeye çalışıldı. Hep demokrasiden, millet iradesinden, sandıktan çekinen, bir şekilde millet iradesini sandık dışı yollarla elde etme gayreti içerisinde bulunan farklı güç dengeleriyle karşı karşıya kaldık. AK Parti ile beraber, milletle kurulan bu samimi bağ sebebiyle, sandıkta, demokraside umduklarını bulamayacaklarını bilen ve görenler maalesef sandığa gitmeden millet iradesini bir şekilde sahiplenme gayreti içerisine girdiler. Bunu Mayıs ayında Gezi Eylemleri, sonrasında ODTÜ eylemlerinde, sonrasında birtakım yargı üzerinde yapılmaya çalışılan operasyonlarla elde etmeye çabaladılar. Bu günlerde de Mayıs ayında bir şekilde yaralanmayla komada bulunan çocuk yaştaki bir vatandaşımızın ölümü üzerinden bir takım bahaneler üreterek, onun vefatını siyasi ranta çevirerek, sokakları caddeleri terörize ederek, meşru hükümetin, meclisin bir şekilde itibarını zedelemek ve yaklaşan seçimleri bir şekilde manipüle etmek suretiyle seçim sonuçlarına etki etme gayretlerini gördük. CHP ve farklı illegal örgütlerin beyanlarını gördük, bunun üstüne bir takım işadamlarının, bazı sermaye gruplarının, sokakları ayağa kaldırmak, terörize etmek için beyanlarını gördük. Bir hesap var ise 30 Mart'ta sandık kurulacak. Sandık, millet iradesinin en önemli tecelligahıdır. Millet, bu acı tecrübeleri ve yapılmak istenenleri gördü ve bunlar deşifre oldu ve böylece yapılmak istenenler boşa çıktı. Artık sandıktan kurtulma ve kaçma imkanları kalmadığı anlaşılınca, bu sefer de seçim gününe, sandıklara yöneliyorlar. İnşallah ondan da umduklarını bulamayacaklar. Çünkü bu millet acı da olsa, ciddi bir tecrübeye sahiptir, engin bir ferasete sahiptir, bir de sağduyuludur" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ KURULDUĞU GÜNDEN İTİBAREN YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE ETTİ"

AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren yolsuzluklarla mücadele ettiğini vurgulayan Alparslan, yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin, "Bunlar ciddi bir senaryo. Algı yönetimiyle ilgili operasyonlar yapılıyor. Ayakkabı kutusu, para sayma makineleri, kasa ve bir takım nakit paralar. Bunlar üzerinden bir algı oluşturarak, AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren yolsuzluk, yasak ve yoksullukla mücadelesinde en önemli saydığı, isminden de anlaşıldığı gibi, ak olma, temiz olma ve saf siyaset üretme, yolsuzlukla mücadele etme konusunda en belirgin özelliğini zedelemeye çalışmaya yönelik bir takım eylemler bunlar. AK Parti kurulduğu günden itibaren hep yolsuzluklarla mücadele etti. Bunun kendi mensupları, kendi teşkilatları üzerinde olmasına da hiçbir şekilde kayıtsız kalmadı, hep üzerine gitti. Zaten pek çok yolsuzluk hortumunu kesti, mili geliri, yatırım bütçelerini, harcama kalemlerini doğru yöneterek, merkez bankası rezervlerini pozitife yöneltti. Yolsuzluk iddiaları doğru olsaydı, bunlar yapılabilir miydi diye sormak lazım. Bu sebeple bu algıyı kırmak gerekiyor. Kaldı ki; bu şekilde bir operasyon yapıldı iddiasıyla ülkenin gündemi meşgul edilirken, 150 milyar dolara yaklaşık bir kayıptan bahsediyoruz. Aslında burada faiz lobisi diye ifade ettiğimiz, ranttan, faizden kar elde eden sermaye grupları, bunları bahane ederek Türkiye'nin milli kaynaklarını idare etme, ele geçirme gibi gayretleri vardı. Hamt olsun bu da tutmadı. Milletimiz, "Bu ülkenin başbakanı en ufak bir yolsuzluğa dahi müsamaha göstermez. Var ise onun hesabını görür" diyor. Bir şekilde sistemin tamamını, bütün partiyi bu şekilde gösterme çabaları da beyhudedir. Millet bunu gördü ve bu operasyon da bu manada prim vermedi" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

28 Şubat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title