Haberler

AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı'ndan Gündem Değerlendirme Toplantısı

AK Parti İl Başkan yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken, basın mensuplarıyla parti binasında bir araya geldi.

AK Parti İl Başkan yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken, basın mensuplarıyla parti binasında bir araya geldi.

Parti çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgiler veren İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mustafa Ötken, AK Parti İl Başkanlığı olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

7 Haziran seçimlerinden itibaren bugüne bakıldığında seçime giden partilerden ortak bir hükümet sonucu çıkmadığını dile getiren Ötken, "Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık görevini Cumhurbaşkanımıza iade ettikten sonra seçim hükümeti için tekrar karar alındı. Bununla ilgili bakanlar kurulu kurulduktan sonra seçim startı verildi" dedi.

İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi Hukuk İşler Başkanı Hüseyin Tutumlu ise demokrasilerde sorunların çözümünün seçmene bırakılmasının akılcı bir yol olduğunu ifade etti.

Tutumlu, 1 Kasım seçimlerinin AK Partinin tercih ettiği veya arzu ettiği bir süreç olmadığını ifade ederek, şunları anlattı:

"Ama maalesef seçimler sonuçları sonunda ortaya çıkan tabloda bir hükümet çıkartmanın güçlüğü ve bazı siyasi partilerin bu konudaki uzlaşma tutumu ülkeyi hükümetsiz bırakmaya yönelik katı tavırları bu hükümet sorununu çözme iradesini yeniden milletin ellerine teslim etti. İnşallah biz inanıyoruz ki; 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçimden sonra halkımız sağduyu ile verdiği oylar neticesinde ülkenin içerisine düştüğü bu hükümet sorununu bizzat çözecektir. Demokrasilerde seçimler arzulanmayan bir şey değildir. Siyasetçinin çözemediği sorunlar olduğunda bu sorunu çözebilecek en yetkili merci seçmendir. Dolayısıyla demokrasilerde sorunların çözümünü seçmene bırakmaktan daha akılcı bir yol yoktur."

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title