Haberler

AK Parti Adayı Turhan'dan Aliağa Ziyareti

AK Parti 2. bölge 1. sıra Milletvekili adayı Mustafa İbrahim Turhan, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Seminer Salonu’nda partililer ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

AK Parti 2. bölge 1. sıra Milletvekili adayı Mustafa İbrahim Turhan, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Seminer Salonu'nda partililer ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, Borsa İstanbul'un eski Başkanı olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 2. bölge 1. sıra Milletvekili adayı Mustafa İbrahim Turhan, ekonomiden siyasete, geçmişten bugüne hükümetlerin ekonomi politikalarından uluslararası ilişkilere birçok konuya değindi. Toplantıya Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Ak Parti Milletvekili adayları Tansu Kaya ve Bilal Kırkpınar, ALTO Başkanı Adnan Saka'nın yanı sıra Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

"AK PARTİ DÖNEMİNE KADAR EKONOMİDE İSTİKRAR SAĞLANAMADI"

Ekonominin geçmiş dönemlerinde yaşanan sıkıntılara değinen Turhan, "1980'li yıllarda ekonomi dışa açıldı. Aliağa'da o yıllarda demir-çelik sektöründe bir gelişme kaydetti. Belirli bir dönem aralığı içerisinde ekonomi nefes alırken 2000'li yıllara doğru ekonomik bir istikrarsızlık yaşandı. Bu istikrarsızlığın temelini de siyasi olarak gösterebiliriz" diye konuştu.

Turhan, 1987'den Ak Parti dönemine kadar olan süreçte ekonomide istikrar sağlanamadığını, IMF'den (Uluslararası Para Fonu) alınan borçlarla da ekonominin düzeltilemediğine vurgu yaptı. Ak Parti döneminde ise IMF'den alınan tüm borçların 2014 yılı itibari ile sonlandırıldığına dikkat çeken Turhan, G-20 olarak adlandırılan gelişmekte olan 20 ülkeyi temsil eden zirvede rol aldığı dönemde IMF'ye 5 milyar dolar borç verebileceklerini teklif ettiklerini ifade etti.

"MİLLİ ÖDEME SİSTEMİNİ KURDUK"

Elektronik Fon Transfer Sistemi (EFT), Borsa Başkanlığı görevine gelmeden önce bir İngiliz Şirketi'ne ait olduğunu hatırlatan Turhan, "Sisteme müdahale edemediğimiz için sorunun çözümünde de dışa bağımlı kalınıyordu. Yaşadığımız bu sıkıntı bize kendi milli ödeme sistemimizi kurarak aştık. Aynı sistemi Borsa'da da uygulamak adına büyük bir şirketle ortaklık imzaladık. Şartımız sistemin tüm inceliklerinin mühendislerimize öğretilmesi. Kabul ettirmeyi milli duruşumuzla başardık" diye konuştu.

"ÜLKENİN SELAMETİ ANAYASANIN DEĞİŞTİRİLMESİNDEN GEÇMEKTEDİR"

Bürokrasinin genel sorunların çözümünde de zaman kaybettirdiğine değinen Turhan, anayasayı değiştirmenin yasal süreçleri ve sorunların çözümünü hızlandıracağını kaydederek "Anayasada yapılan her eylemin bir nedene bağlanması, mevcut anayasanın tam anlamıyla özgür olmadığını göstermektedir" dedi. Türkiye'nin Dünya'da en iyi 10 ekonomi içerisinde yer almasının anayasanın değiştirilmesinden geçtiğine değinen Turhan, "Artık Türkiye'nin yüzde 4-5 büyüme hızı yeterli değildir. Önümüzdeki seçimlerde yeterli sayıyı bularak daha iyi bir iş ve yatırım ortamı oluşturma amacındayız" dedi.

SAKA, "TEŞVİKLER AYARLANIRSA ALİAĞA'DA 10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANIR"

ALTO Başkanı Adnan Saka, Manisa Organize Sanayi Bölgesi beşinci bölgeyi yapmak adına arayış içerisine girmiştir. Manisa'da yer alan ve dört bölgede kurulan Organize Sanayi Bölgesi'ne karşılık Aliağa'da, alt yapısı için 500 milyon TL harcanmış ve 10 milyon metrekare alan hazır durumda. Maalesef yüzde 20 kapasitesi ile çalışmaktadır. Sanayi teşviklerinin daha adil dağıtılması adına İbrahim Turhan Bey'den konunun çözümüne dair umutluyum. Eğer konu çözüme kavuşur ise Aliağa'da 10 bin kişiye iş garantisi sunuyorum.

TURHAN, "SİZ BİR İSTEYİN, BİZ BEŞ VERELİM"

Saka'nın açıklamalarına karşın söz alan Turhan,"Araştırma geliştirme ve inovasyon alanında Türkiye'nin cari açık sorununa katkıda bulunacak bir ortamda, istihdam üretecek sanayi yatırımlarında benden ne istiyorsanız hepsi masadadır, siz bir isteyeceksiniz biz beş vereceğiz" diyerek konu ile ilgili gerekli takipleri sürdüreceği sözünü verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kırkpınar Aliağa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title