Haberler

AK Parti 1. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Vatandaşımız, paralel çetenin yaptıklarını kavradı ve zaman içinde göreceksiniz pek çok şikayet de ortaya çıkacaktır.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Vatandaşımız, paralel çetenin yaptıklarını kavradı ve zaman içinde göreceksiniz pek çok şikayet de ortaya çıkacaktır. Çünkü bu paralel yapı, ülkenin pek çok yerinde vatandaşlara şantaj yapmak suretiyle para toplamıştır" dedi.

Eroğlu, AK Parti 1. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı için geldiği Haliç Kongre Merkezi'nde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bakan Eroğlu, geçen yıl 17 Aralık'ta yapılan operasyonun hükümete karşı bir darbe teşebbüsü olduğunu, hükümetin bunun farkına vardığını ve teşebbüsün neticesiz kaldığını anlattı.

Türkiye'nin dünyada örnek gösterilen bir ülke olduğunu vurgulayan Eroğlu, " Türkiye'nin IMF'ye mayıs ayında borcunu ödemesi tamamen hatta IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek olması, pek çok ülkenin dikkatini çekti. Bu, Türkiye'nin önünü kesmek için yapılan bir hareket, bir komplo, bir tuzak. Özellikle bunu vurgulamakta fayda var. Hedef hükümetti, hedef Recep Tayyip Erdoğan'dı. Allah'a şükürler olsun, onların bir hesabı varsa Rabbimizin de bir hesabı var. Neticesiz kaldı. Dolayısıyla 17 Aralık aynı zamanda paralel yapının nasıl çeteleştiğinin açık bir örneği olarak ortaya çıktı. Bu bakımdan 17 Aralık'ın bu faydası oldu" diye konuştu.

Eroğlu, şöyle devam etti:

"Nitekim hatırlayacağınız üzere, birkaç gün önce 14 Aralık'ta da bir vatandaşın şikayeti üzerine, "Tahşiyeciler" denilen gruba nasıl bir tezgah kurdukları ortaya çıktı. Düşünebiliyor musunuz? Kendilerine rakip olmasın diye, kendilerini tenkit etti diye, onlara bir tuzak hazırlıyorlar. Yaşlı başlı, Mehmet Efendi isminde bir kişiyi, tamamen mahkum etmek için tezgah kuruluyor. Hiçbir suçu olmadığı halde, evinde yapıldığı ve hiçbir suç unsuru olmadığını bildikleri halde, başka bir evde, yani bir vatandaşın sadece gelsinler, sohbet etsinler diye tahsis ettiği bir evde bir takım silahlar, el bombaları bulunuyor. Netice itibarıyla el bombalarında suçlanan vatandaşların parmak izi yok, oraya o bombaları koyan polislerin parmak izleri var. Bunlar ortaya çıkınca paralel yapının nasıl bir tezgah kurduğu ortaya çıktı."

"Hiçbir devlet kendisinden başka yapıya müsaade edemez"

Operasyonun yapıldığı 14 Aralık'ta yaşananlara dikkati çeken Eroğlu, şunları söyledi:

"Normalde bir savcı bir iddia üzerine, şikayet üzerine oraya bazı kişileri, basın mensuplarını vesaire davet ediyor, ifadesini almak üzere. Bununla ilgili nasıl bir yaygara yaptıklarını, Türkiye'yi dünyaya şikayet etmek için, Türkçe Olimpiyatları yapan bir yapının nasıl yabancı dilde bir takım pankartlar hazırladığı, tişörtler hazırladığı... Onlar niyetini ortaya koymuştur diye düşünüyorum. Dolayısıyla hükümetimiz çok daha güçlü, paralel yapıyla mücadele edecektir. Hiçbir devlet kendisinden başka bir yapıya asla müsaade edemez. Vatandaşımız da paralel çetenin yaptıklarını kavradı ve zaman içinde göreceksiniz pek çok şikayet de ortaya çıkacaktır. Çünkü bu paralel yapı, ülkenin pek çok yerinde vatandaşlara şantaj yapmak suretiyle para toplamıştır. Bunlar zaman içinde şikayet mevzu olacak ve paralel yapının yaptığı yanlışlıklar daha da ortaya çıkacaktır."

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "paralel yapılardan, milletin önünü kesmek isteyenlerin fiillerinden korusun" diye Allah'a dua ettiğini dile getirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title