Haberler

Ak Ocaklar Derneği'nden Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasaya Destek

AK Ocaklar Derneği (AKOD) Genel Başkanı Hakan Yiğit, "Ülkemiz için, kendimiz için ve çocuklarımızın geleceği için başkanlık sistemi ve anayasa değişikliğini destekliyoruz" dedi.

AK Ocaklar Derneği (AKOD) Genel Başkanı Hakan Yiğit, "Ülkemiz için, kendimiz için ve çocuklarımızın geleceği için başkanlık sistemi ve anayasa değişikliğini destekliyoruz" dedi.

AKOD Genel Başkanı Yiğit, başkanlık sistemi ve yeni anayasayla ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkemiz için, kendimiz için ve çocuklarımızın geleceği için başkanlık sistemi ve anayasa değişikliğini destekliyoruz. Türkiye, 2023 yılına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de hayal ettiği kalkınmış, büyük ve güçlü ülke olarak girmek istiyorsa 1980 Anayasası ile ayaklarına vurulan prangadan kurtularak başkanlık sistemine geçmelidir" ifadelerini kullandı.

"YENİ ANAYASAYA HAYIR DEMEK, ÇÖPLÜKTEKİ YERİNİ HAZIRLAMAKTIR"

Yiğit, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ak Ocaklar Derneği adıyla daha iyi bir Türkiye için; vatan, millet bayrak, ezan sevdası ve sevgisiyle, bu topraklarda bin yıldır bizi biz yapan kardeşlik ruhuyla kısa sürede teşkilatlanarak, kısa sürede binlerce, yüz binlerce Anadolu insanının gönlünde taht kurduk. Biz milletin kendisiyiz, biz milli iradeyiz. Biz, kendi geleceğimiz ve çocuklarımızın geleceği için ülkemizin önünde hendek görevi gören, son kullanma tarihi çoktan geçmiş bu anayasanın mutlaka ve ivedilikle değişmesini istiyoruz. Siyasi partilerimiz yapılan tüm seçimlerde yeni anayasa sözü verdiler. Ancak bugüne kadar ipe un sermekten öteye bir şey yapmadılar. Yeter artık, Türk milleti darbe ürünü bu anayasayı hak etmiyor. O nedenle partilere çağrımız; bir an önce milletin iradesinin temsil edildiği Meclis'te bu değişikliği nihayete erdirmeleridir. Anayasa değişikliği yürüyüşünde hendek rolünü üstlenerek sürece engel olmaya çalışan partilerin sonu hüsrandır. ya mevcut anayasa değişir, ya da buna engel olan partiler tarihin çöplüğünde yerini alırlar. Bunun başka yolu yoktur."

Var olan parlamenter sistemin ömrünü tamamladığını ve yönetemeyen bir demokrasinin hakim olduğunu kaydeden AKOD Genel Başkanı Yiğit, "Kişi başına düşen milli gelirleriyle, çalışanlarının emeklerinin karşılığını aldığı, ulaşımda, eğitimde, sağlıkta ve her alanda ülkemizle mukayese edilmeyecek kadar daha ileri düzeye ulaşmış Avrupa ülkeleri ve Amerika'da olduğu gibi başkanlık sistemine geçilmesi gerekmektedir. Bilindiği gibi 2014 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız da halkoyu ile seçildiği için Türkiye zaten parlamenter sistemden çıkmış, fiilen başkanlık sisteme geçmiş durumdadır. Ancak sistem yeni, yasa eskidir. Bu çarpık durumu düzeltecek olan da yeni anayasa ve başkanlık sistemidir. Siyasetteki engin tecrübesi ve karizmatik liderliği, 2003 yılından itibaren uyguladığı politikalarla sadece ülkemizin değil tüm dünya mazlumlarının umudu haline gelen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin geleceği için şans olarak görüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımız ile yol arkadaşlığı yapmaktan büyük gurur ve şeref duymaktayız" dedi.

Ak Ocaklar olarak, Türkiye Anayasa Platformu tarafından organize edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı 'Anayasa İçin Hep Birlikte' programına katıldıklarına değinen Yiğit, şöyle devam etti:

"Bundan sonra da bu tür programlarda en geniş katılımla yer alacağız. Bununla da yetinmeyerek, genel merkez ve şubelerimizle ülke genelinde düzenleyeceğimiz çalıştay ve sempozyumlarla, konferanslarla başkanlık ve anayasa değişikliğini daima gündemde tutacağız. Ak Ocaklar, milli iradenin sesidir. Bu ses artık daha gür çıkacak." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title