Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Eskişehir'de

Bakan İslam: "Şimdi iki kale, fethedilmesi gereken iki kale, iki merhale kaldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Şimdi iki kale, fethedilmesi gereken iki kale, iki merhale kaldı. Biri Cumhurbaşkanlığı seçimi, diğeri yaklaşık bir yıl sonraki genel seçimler" dedi.

İslam, Mahmudiye ilçesinde 1 Haziran'da tekrarlanacak yerel seçim öncesi AK Parti'nin Belediye Başkan adayı Ayşe Güney'i ziyaret etti.

İlçedeki bir restoranda vatandaşlarla bir araya gelen Bakan İslam, burada yaptığı konuşmada, son 12 yılda Türkiye'de bir çok değişiklik yapıldığını söyledi.

Bu ülkede insanların, "Artık yeter, kendi ülkemizi kendimiz yönetmek istiyoruz. Ülkemizin başına eyalet valisi gibi davranan başbakanlar istemiyoruz. Bir darbeyle gelip başka bir darbeyle giden iktidarlar istemiyoruz. Askerin postalını görünce 'şapkamı alır giderim' diyen Cumhurbaşkanları istemiyoruz. Ben eğer oyumu veriyorsam hakkını isterim" dediğini anımsatan Bakan İslam, şöyle konuştu:

"'Hakkımı isterim' ne demek, 'dik dur diklenme, beni savun. İçeride de dışarıda da savun, hakkımı müdafa et beni yere aşağıya baktırma, beni dış ülkelere mahcup etme, beni ekonomisi güdük, küçük bir üçüncü dünya ülkesi gibi yapayalnız parasız, pulsuz, istikrarsız, himayesiz desteksiz bırakma. Devletime güvenmek istiyorum, kendine güvendir.' 12 yıl önce bir başbakan halkının bu sözlerini duydu, iktidara geldi ve dik durdu."

Şimdiye kadar bütün merhalelerin geçildiğine dikkati çeken Bakan İslam, "Mahmudiye'de belediyeyi aldık farz ediyorum. Şimdi iki kale, fethedilmesi gereken iki kale, iki merhale kaldı. Biri Cumhurbaşkanlığı seçimi, diğeri yaklaşık bir yıl sonraki genel seçimler" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların 12 yıl önce ne söylediyse, bugünde aynısını söylemesi gerektiğini dile getiren İslam, yapılan icraatları anımsatarak, "Unutursak geleceğe bu kadar emniyetle bakamazsınız. Unutmamamız, şükretmemiz lazım. Bir şey daha yapmamız lazım, daha iyisini istememiz lazım" diye konuştu.

"Biz sizden teşekkür beklemiyoruz, yanlış anlamayın. Sizin hizmetkarınız olduğumuz için bunları yaptık" diyen İslam, şunları kaydetti:

"Daha iyisini yapmak içinde emrinize amadeyiz gel derseniz, git derseniz gideriz bu kadar basit ama sizden başkası 'git' dediği takdirde gitmeyeceğiz. Bize 'git' diyebilecek tek güç sizsiniz, siz git derseniz emriniz başımızın üstüne gideriz, nasılsa 4 sene sonra 'gel' diyeceksiniz ama o dört sene de çok korkarım ki ülke 50 sene geri gider. Neden çünkü kasalar dolu, biz fakirin fukaranın parasını çarçur etmedik. Eşkiyaya, haramiye yedirmedik. Onu size geri döndürdük, yol olarak, su, fabrika, hastane, işyeri okul olarak döndürdük. Vergileriniz bu ülkenin bütün kazancı size geri döndü. Geri dönmeyenler de kasalarımızda geri dönmeyi bekliyor."

Söz vermenin namus olduğunu vurgulayan İslam, kadın sözünün 10 kat namus olduğunu ifade ederek, kadınların bir şeye karar verdiklerinde mutlaka yaptıklarını aktardı.

Mahmudiye'deki seçimler için adayları Ayşe Güney'e destek isteyen İslam,  Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en iyi belediye başkanının Başbakan Recep Tayip Erdoğan olduğunu ifade ederek, "O bizim ustamızdır. Pirimizdir. Biz belediyeciliği ondan öğrendik. Hata kusur varsa o bizimdir. Öğrendiğimizi iyi uygulayamamış olabiliriz ama dersimizi almışızdır. Hatalarımızı görmüşüzdür. Varsa iki, üç noksanımız, hatamız ikinci şansı verdiğinizde düzeltiriz. İşlerin iyi gittiğini umuyorum. Çok daha iyi olacağına dair size söz veriyorum. Bu da kadın sözü" şeklinde konuştu.

Program sırasında Bakan İslam, 1.5 yaşındaki Zeynep Özkara isimli bir çocuğu kucağına alarak, sevdi.

Toplantıya, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, AK Parti Mahmudiye Belediye Başkan adayı Ayşe Güney ve partililer katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Ayşenur İslam Mahmudiye Eskişehir Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title