Haberler

"Mumdan Kayıklarla, Ateşten Denizlerde İlerliyoruz"

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Mumdan kayıklarla, ateşten denizlerde ilerliyoruz. Durumun ciddiyetini kavramamız gerekiyor." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Mumdan kayıklarla, ateşten denizlerde ilerliyoruz. Durumun ciddiyetini kavramamız gerekiyor ve buna göre çalışmamız gerekiyor" dedi.

İslam, AK Parti Bahçelievler İlçe Teşkilatı ile Piramit Restaurant'ta bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin oldukça önemli olduğunu, ona göre çalışılması gerektiğini söyledi.

Gelecek seçimlerin sadece belediye başkanlarının seçileceği bir seçim olarak görülmemesi gerektiğini anlatan İslam, "Seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti, dünya üzerindeki iddiasını sürdürmeye devam edecek mi, yoksa eskiden olduğu gibi kabuğuna çekilecek, kapısını kapatacak, başını önüne eğecek, ensesini karartacak mı?" sorusuna cevap verilmesi gerektiğini ifade etti.

Kendilerinin mazlum olduğu ve zavallı hissettikleri eski günlere dönülmek isteniyorsa belediye seçimlerinin de çok önemli olmadığını belirten İslam, "Fakat biz son 11 yıldır içine girdiğimiz bu iddiayı devam ettireceksek, kendimiz mazlum olmayı bir tarafa bırakın, mazlumların kimsesi olmayı eğer sürdüreceksek, o zaman bu seçimlerin çok büyük bir önemi var" dedi.

Seçimleri, "Biz varız demenin, biz buradayız, biz ayaktayız, biz haklarımıza sahip çıkıyoruz, biz yarınımıza sahip çıkıyoruz. Biz geleceğimizin sahibiyiz demenin seçimi" olarak tanımlayan İslam, karar verilmesi gereken şeyin bu olduğunu söyledi.

AK Parti ailesinin ellerini birbirinden ayırmaya hakkı ve lüksü olmadığını belirten İslam, "Sadece kendi geleceğimiz değil, çocuklarımızın geleceğini, onların çocuklarının geleceğini... Biz bugün bu salonda yarını inşa ediyoruz. Bizim küsmeye darılmaya, 'o onu dedi, bu bunu dedi', demeye, birbirimize sırtımızı dönmeye hakkımız, yetkimiz yok" ifadelerini kullandı.

Düşüncelerini samimiyetle dile getirdiğini vurgulayan İslam, "Mumdan kayıklarla, ateşten denizlerde ilerliyoruz. Durumun ciddiyetini kavramamız gerekiyor ve buna göre çalışmamız gerekiyor" dedi.

"Kapı kapı dolaşılmalı"

İrtifa kaybedilmemesi, tuzağa düşülmemesi gerektiğini anlatan İslam, alınlarına çalışmak yazıldığını ve çalışacaklarını kaydetti.

Çalışmanın da sadece Allah rızası için olması gerektiğini dile getiren İslam, sadece Türkiye için değil bütün dünya için çalışacaklarını belirtti.

Belediyelerde geçmişte yaptıklarının, gelecekte yapacaklarının göstergesi olduğunu anlatan İslam, "Yeter ki kendimizi iyi anlatalım. Neler yaptık, onu anlatalım ve neler yapacağız, onu anlatalım" diye konuştu.

Bakan İslam, Türkiye'de belediyeciliğin nasıl yapılacağını gösterdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Demek ki eğer sorun varsa bir kaybetme riski varsa, bu yine bizden kaynaklanıyordur, anlatamamışızdır, kendimizi iyi ifade edememişizdir, yaptıklarımızı gösterememişizdir. Onun için belki böyle bir risk taşıyor olabiliriz."

Kapı kapı dolaşılmasını, özellikle kadınların aktif olmasını isteyen İslam, fedakar kadınların, ailelerin çok büyük işler yaptıklarını, hepsine teşekkür ettiğini söyledi.

Kalpleri kazanılması gereken başka bir kitle olabileceğini, onlarla da ilgili önemli bir çalışma yapılması gerektiğini kaydeden İslam, "Bütün arkadaşlarımızın, bütün eski ve yeni dostlarımızın elini tutmamız gerekiyor. Tekrar kalbine girmemiz gerekiyor. Dostluklarımızı pekiştirmemiz gerekiyor, yenilememiz gerekiyor, sağlamlaştırmamız gerekiyor. Bütün yaptıklarımızı teker teker hatırlatmamız gerekiyor. Çünkü insan hafızası nisyan ile yani unutmakla malul. Unutuyor insan, gerçekten unutuyor" ifadelerini kullandı.

Herkese çok iş düştüğünü ve çok çalışılması gerektiğini belirten İslam sözlerini, "Senlik de yoktur, benlik de bizde. Zerrat-ı abız tek bir denizde" dizeleriyle tamamladı.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bakan İslam'a etkinliklerine katılımından dolayı plaket takdim etti.

Toplantıya AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Hakan Bahadır ile partililer katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ayşenur İslam Bahçelievler Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title