Haberler

Aile Hekimlerine Organ Bağışı Eğitimi Düzenlendi.

Güncelleme:

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü yaklaşan organ bağışı haftasıyla birlikte organ bağışı konusunda eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gaziantep Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin KARAKÖK; Türkiye'de birçok devlet ve üniversite hastanesinde yeterli donanıma sahip nakil merkezleri ve deneyimli bilim adamları olduğu halde, organ bağışının yetersiz olması sebebiyle nakil sayılarının yetersiz kaldığını belirtti. KARAKÖK;"Ülkemizde organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliği, organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır." dedi.

Organ yetmezliklerinin önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini koruduğunu belirten İl Sağlık Müdürü KARAKÖK "Organ bağışı ve nakli sayılarının artırılması konusunda halkımızın yanı sıra vatandaşlarla bire bir iletişim halinde bulunan, vatandaşın en yakın sağlık danışmanı olan aile hekimlerimize de büyük görevler düşmektedir. Bu konunun önemi doğrultusunda Sağlık Müdürlüğü olarak Şahinbey ve Şehitkâmil Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı merkezlerinde görev yapan 406 hekime eğitim düzenledik. Eğitim kapsamında Ülkemizde ve İlimizde organ nakli ve organ bağışı, kullanıcı başvurusu oluşturmayan hekimlere nasıl oluşturulacağı, Türkiye Organ ve Doku Bağışı Bilgi Sistemine nasıl girecekleri, sistem üzerinden nasıl organ bağışı alınacağı konuları detaylı bir şekilde anlatıldı." dedi.

Organ bağışı yapılarak bir insan hayatının kurtarılabileceğinin altını çizen KARAKÖK, organ bağışı konusunda vatandaşlara çağrıda bulunarak bağış yapmalarını istedi.

Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız Sağlık Müdürlüğü, özel ve kamu hastaneleri, Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerine başvurarak detaylı bilgi alabilirler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

title